Sunday, January 16, 2011

SEUMUR HIDUP BARU 3X MAIN BOWLING. BILA NAK PANDAI? ERR

salam

sapa kat sini pandai main bowling? selalu masuk pertandingan tak? menang tak? sapa ajar korang main bowling? strike tu apa? macam mana nak baca markah kat screen? keh3

untuk pengetahuan korang, 1st time aku main bowling masa aku 16 tahun. masa tu form4. masa tu jugak la jamuan kelas aku, 4 dinamik. jamuan tu kat kfc kat ampang park, KL. huhu balik je dari jamuan tu la, aku pegi main bowling bersama kawan2 aku, ira farhana dan azminah. heeeee

reti ke? murah jugak ye main bowling. aku ingat beratus2 ringgit, hahahah yela, tak penah dengar pun orang cerita pasal bowling. ok. seingat aku markah aku yang paling last antara mereka2. aku dapat 5 je kot. err.err. tu pun seronok gila2, hahahahaha


gambar ni disnap oleh ira masa mula2 nak 'campak' bowling tu..err


percubaan kedua pulak, masa aku sem6 dan masa tu umur aku dah pun 21 tahun!! 5 tahun tak main bowling buat aku terlupa langsung nak main. keh3. masa ni aku pegi kat kulim landmark central, dengan, juju, dan kawan2 juju. hehe aku dan juju je tak main. kawan2 dia dan  main. kitorang usha je la. lagipun masa tu pun juju tak reti main. sama la dengan aku. hehe

tapi akhirnya setelah dipujuk2, dipaksa2 oleh akhirnya aku main jugak bowling hari tu. guna nama diorang. haha maksudnya tak la guna nama sendiri. keh3 okay2lah. aku dan juju sama2 ready pakai kasut, nak main bowling. haha


tu diaaaa.. seboleh2 aku nak tunduk. tapi bola masuk longkang jugak. huahuahua sapa suruh depa buat longkang kat situ?! haha yang baju merah tu la juju, dia teman aku. keh3



kali kedua balingan, tunduk jugak. muncung hampir mencecah ke lantai. kah3. semangat punya main. aku tak sedar pun posisi aku macam tu. bila tengok gambar balik, waduh. i malu youu~~



nak tengok orang yang paling pro main bowling??

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
jeng jeng jeng



sudah semestinya juara 18x berturut2. kah3, tengok, silang kaki. kalau aku nak silang, aku takot tersembam kat depan.. huahuahua


aduh.  sangat2 minat bowling. selain fotografi dan futsal, benda yang paling dia suka adalah bowling! satu family dia suka bowling jugak.selalu main. kah3. abah aku pun baru2 ni je main sebab masuk pertandingan. dah la dari kecik tak penah main. aih. dapat num3 pulak tu..grr

kali ketiga aku main bowling, sem lepas la. hehe main dengan  je. masa tu tak ramai.. so tak segan sangat. dua kali ke pin semua jatuh. yang lain2 masuk longkang. grr. lepas tu, aku pegi main bowling just untuk teman . kah3. je main, aku tengok dia je. hehe

bila la aku nak pandai main bowling. adess.  minat main bowling, mesti la kita pun kena minat. ye dak? keh3. sori aku tak tau sangat bab2 main bowling ni, nama2 khas dia. keh3. aku tak tau okay. sorii. aku main sebut je. wakaka

korang, suka main bowling? tolong ajarkan aku. <=== guna tone lagu ana raffali

18 comments:

athifah saidi said...

jom lawan boling.
saya pon tak terer=_="

lavender harum wangi said...

hahahaha, jom jom main boling.. best oh! :D

ada aku kesah said...

ok ada muka aku..
haha

aNnE said...

hehe best main boling..

campak bola ibarat campak tekanan..hahahahaha

ira said...

salam.fatin..ni gambar yg kite amik msa form5 kan?igt x kite sma2 main bowling?hehhe

liyana said...

sy x pnah main bowling pn..hehe

NuSaNa NoSa 91 said...

keen pernah main boling sekali je.. tu pon dh tobat tamau main lg.. berat kot bola tuh.. hik3~ ^_^

.:padie_eyla:. said...

jom mane boling jugak.! haha

ira said...

salam.gambar form5 msa main bowling kan?kte yg tgkp gambar awk tu (bangga plak!hahaha)

Ana Mardia said...

seumur hidup, ana xpernah main bowling..camna ni?haha

luvYOU said...

wah3..boleh lawan nihhh! hoho :)

Mata Hati said...

kena selalu pergi main baru terasah skill tu.
saya dulu msa 1st time main boling, langsung tersembam atas lantai sbb tak pandai imbangkan badan waktu melontar

mie said...

gue suka tgk cara balingan bowling
macam2 style

CahayaCintaIlahi said...

eh eh men bOling beSh la yunK
huhu .. neway takpe cUBe slO2..
ok.. paSti bOle pnye laaaaa..
hehe sonok taw men bOWling ni
cahaya minat sangat !!;))

merahitujambu said...

bowling??sampai mati pon x reti..uhuk

NOOR FATIN said...

athifah: jap2, tggu sy pandai dlu. hehe

ika: ala tggu sy pndai dlu :P

juju: ops. kantoi. hahaa

anne: aku lg tekanan kalau bola masuk longkang..kekekeke

ira: salam. aah dengan awak la! awk yg amik gmbr ni! haha rndu kngn lalu

liyana: xpa2, nanti main..kekeke

keen: kna cari bola yang ringan2 la :P

eyla: jom!!

ana: xpa, nanti kita main kat giant. ahahha

luvyou: wah nanti la ye. keh3

mata hati: aah bola berat..wuwuwuw insyallah, lama2 msti bleh3. hehee

mie: tau xpe. siap silang2 kaki. keh3

cahaya: wah! haha sy xpandai lagi. nanti la nak blaja lagi, bleh kita lawan :P

merah itu jambu: haha blaja la :P

azzey said...

Saya x pnh langsung main bowling...:(

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

ak mnat bowling gk..
dlu kt mtrix siap msuk kelab bowling ag..
xde la hbat tggi sgt point stp x maen..
tp klau maen ngn teknik yg btul..
tgn xcepat lenguh n bole maen 2 3 game..
compare ngn org yg baling gne kekuatan tgn semata2..=)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER