Wednesday, January 19, 2011

LEBIH SUKA SINGGAH BACA ENTRY DAN KOMEN~

salam

rentetan dari ENTRY INI , ramai blogger yang dah buka mata luas-luas. yang tak tahu langsung, dapat jugak ilmu pengetahuan, cara2 mereka guna untuk auto blogwalking tanpa membuang masa, tenaga dan otak untuk berfikir. hehe

apa2 pun aku sokong apa yang pendekar berkuda sebab bagi aku dia menegakkan kebenaran. aku tau lama dah bab ni, cuma aku tak nak masuk campur. tapi of coz la rasa tertipu. ye dak?

aku tau bila auto blogwalking ni, takkan keluar link kita yang betol2. percayalah. tengok ni!


korang gerakkan cursor korang atas link yang diorang tinggalkan jejak. tengok bawah sebelah kiri, nampak benda ni kan. kalau ada link macam ni dah sewaktu dengannya, tanda mereka menggunakan auto blogwalking :) kadang2 je aku balas jejak diorang sebab aku tau, diorang tak de pun kat depan laptop baca entry aku..




yang ni yang sebenar2nya, blogger2 yang betol2 ada depan laptop, tinggal jejak.

korang gerakkan cursor ke atas link yang diorang letak, kalau keluar macam ni, percayalah. ini benar2 blogger2 yang tinggal jejak. keh3. sila link di bawah sebelah kiri. aku pakai google chrome ek~ tak tau la kalau IE dan mozilla lain. weee


bagi aku la kan, aku suka sangat singgah blog orang dan baca entry dan tinggalkan komen. aku tak penah harap apa2 balasan, contoh : aku dah komen 3 entry kau, kau langsung tak datang komen entry aku eh. grr!!. keh3 contoh la. tak penah lagi la~hehe aku singgah aku ikhlas singgah sambil komen2, kongsi pendapat.

kena faham tujuan berblogging, bukan sekadar tinggalkan jejak lepas tu lari macam tu je. hehe tak best la kan. apa guna ada blog kalau cuma jerit2 dalam chatbox aje? baik komen kat facebook tak pun twitter, nak lagi singkat, YM! haha

itu bagi aku la kan. sebab tu sekarang jarang dah aku tinggal jejak kat chatbox. sebab aku pegi komen kat entry. hehe kalau isi entry aku tak paham langsung, tulisan tersangat la kecik, lepas tu tulis ayat yang aku tak paham. hehe itu memang aku tinggal jejak kat chatbox la. hehe

kalau aku tak online, aku redha aje la kalau traffic tinggi. kita pun manusia jugak. takkan la nak dok depan laptop 24jam hari-hari?

lagi satu cara menipu dalam dunia berblogging adalah, cakap je dah follow, tapi tak follow pun. aku tengok chatbox orang lain pun ayat yang sama. haha itu pun menipu namanya! kalau dah follow, cakap aje la dah follow. kalau tak nak follow, tak payah tulis dah follow. sakit hati aku! grrr. banyak dah terkena. kang aku buat pembongkaran kang. aih~

kawan2 blogger yang disayangi, marilah berblogging secara sihat!! hati suci, jiwa tenang~

18 comments:

Wan Fakhrul Rin said...

Kee balas je semua, auto ke, manual ke.. malas nak check2.. yg dok tipu2 tu, kat akhirat jawab la.. jgn ingat bnde camni perkara kecik, takde dosa.. -.-

faizahfyn said...

macam-macam org buat nak naikkan traffic+follower..adoyai

JIJI YU said...

aku tak macam tu kan..ehehe..tak baek tol orang itu..

Nur Syamiza Hadi said...

baek xyah berblogging klu prangai macam tu..
huhuhu

lavender harum wangi said...

tinggalkan komen lagi bagus.. jejak yang kekal~ :D

Myfrin's story said...

Ya lah, fatin. Kak pun selalu terjumpa link urlpass tu. Hhmm..memang tak elok la kan....:(

Mata Hati said...

jangan kesah sangat semua ni. confirm kita x dpt halang apa yg mereka buat. better layan jer mereka yg sudi memberi komen kat setiap entry awk.

areteacar said...

btol2.. napelah nak autoBW. x baeklah...

hiro said...

kawe mari blog ore, kawe cri makene yah..lapar..haha

diana said...

akak pun jarang2 la nak jenguk shoutbox tu..
malas nak bw berpandukan shoutbox ni..
ikut kotak komen lebih telus la kak rasa..

platipus said...

aku ikhlas dtg komen kat sini

tengkiu jugk sebab selalu dtg komen kt blog aku KAK

||rararara|| said...

samala kita, ra takde shoutbox. hik hik

shahsyaz said...

erm... sy suke gune cbox... sbb teratur n kemas...

saperakue said...

dkat ko punya aku suka buat dua-dua.. betapa speselnya ko.. komen kat entry + kat cbox... hik3.. cepat terharu!!

PriNceghOstz said...

thanxz 4 da info..

NOOR FATIN said...

kee: harap diorg berubah. amin.. huhu

faizah: nak jalan mudah. huhu

jiji: tak2. ko baik =p

syamiza: tau xpe. huhu

ika: yeah! itu yg best! :)

kak imun: ya kak. tu la..wuu

mata hati: thanx awak :)

aretacar: ntah la.. lain org lain caranya kot...

hiro: amik big apple kat atas tu

diana: ya kak, lebih mesra org kata. hehe

platipus: grr! ko la kakak. hehehe syg ko tipuss

rara: xpe, komen sudah. hehe

shah: lain org lain pendapat. hehe thanx :)

atie: wah!! sgt terharu.. *pengsan*. keh3

prince: sama2 :)

h A n Y S said...

owhh..macam tu ghupenya nak detect dia betol2 singgah/tak..
tQ fatin! hanys tak tau pon sebelum ni, lepas ni kena cek lah!hehe..
btw, yg kes i folo u tu, hanys pernah kena, 2/3 kali..jahat kan? tp hanys tak folo pon, sbb hanys dapat detect dorang tipu, ha! padan muka!
hehee..
;D

vampire's lovex said...

aii bw nihh hek3...



baca entry cmni untk kali ke3 baru paham..hua3..sblom nih bca x paham..thanx for sharing....sharing is caring yuu :)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER