Wednesday, December 8, 2010

TV ALHIJRAH

salam..

Seperti semua dah tau, ada siaran baru kat tv skrg yang diberi nama tv alhijrah.. Tv alhijrah adalah siaran televisyen yang pertama yang berunsurkan nilai Islam yang pertama di Malaysia dan akan memperluaskan lagi medium dakwah baru yang selari dengan keperluan masa kini, menurut Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).


Tv alhijrah telah dilancarkan pada 1 Muharram oleh Perdana Menteri Malaysia iaitu Dato Seri Najib Razak.

sekarang ni, tempat yang mendapat frekuensi utk menonton alhijrah ada di Lembah Klang, Terengganu, Kuantan, Mersing Johor, Sarawak dan Sabah.

kat umah aku dah dapat tau ;D tadi saja je cari2 dalam Menu guna remote control. search punya search akhirnya dapat. hakhak sukanyaaaa.. clear pulak tu siaran dia. yeah. tadi aku sempat tgk drama jap. hihi

kpd yang tinggal di kawasan Lembah Klang, Terengganu, Kuantan, Mersing Johor, Sarawak dan Sabah, try laaaa! Insyallah dapat! try tau. search2 je n jangan cepat putus asa dan jangan cepat merungut. keh3

laman web tv alhijrah : http://www.tvalhijrah.com/ nak lihat frekuensi utk setiap kawasan, sila layari laman web tersebut okay? :)

selamat menontonn!!

3 comments:

Idham Fitri Adi said...

sgt bagus rancangan2 dalam tv tu spt url yg saudari bagi td.dah lama hiburan2 kita dahagakan benda2 kerohanian.pengisian yg sgt bagus.drama2nya lain dr yg lain
tahniahhh.

Ana Mardia said...

awat kulim xdak lg..ni yg nak teriyak ni

NOOR FATIN said...

idham : ^__^

ana: lambat sikit kot. bertuahnya dok tganu..keh3

ARTIKEL RAKAN BLOGGER