Wednesday, December 22, 2010

MOOD MAGIC~

salam!

aku start pakai lipstik masa darjah 5 kot~ kan? hehe aku tak ingat la, aku ingat kawan aku masa kecik-kecik selalu cakap, hang pakai la lipstik selalu, nanti bibir jadi hitam. hoho.. aku tak tau itu fakta atau mitos. haha dulu2 aku xde pun lipstik sendiri, semuanya kongsi dengan mama aku jer.

bila aku dah meningkat remaja, aku tinggalkan dunia lipstik. gahaha aku dok kl susah kot nak pakai lipstik. malas la. lagipun budak sekolah lagi, mana ada duit nak beli lipstik sendiri.. duit yang ada pun aku simpan sikit-sikit sebab nak topup hp mak sebab nak msj dengan balak dulu2. ada duit syiling, aku ari2 terpacak kat public phone, blok depan umah aku tu.. itu la cerita aku zaman sekolah menengah dulu.

bila aku kat msi, sem3 kot aku dah start beli lipstik sendiri. gahaha. mulanya aku beli lip balm je, tapi berwarna, nampak warnanya. hik3! aku pakai lip balm yang sama sampai la aku sem 6. kot. aku pun dah lupa. rasanya. hik3!

sem7, mama aku beli lipstik jenama mood magic. rm8.90 je kot. murah je kan. haha yang best sebab warna oren. bila letak kat bibir, terus jadi merah. dan sepanjang aku kat msi, aku selalu sangat pakai lipstik tu sampai comot2 dah. wakakaka!

aku rasa zaman kegilaan aku dah sampai bila aku dah tak malu nak amik gambar sendiri walau aku sedar diri aku memang tak lawa. hakhakhak. dan gambar ni baru je aku amik, semalam kot. sebelum keluar jalan2 tengok orang memancing. kat belakang mama aku, abah pun ada. cuma tak nampak pulak.. kui3! aku buat muka sehabis ketat utk amik gambar ni dan aku gelak guling2 selepas tengok gambar sendiri.. :))

aku sengaja beliakkan mata sebab nak tunjuk contact lens aku yang ori..haha

korang pakai lipstik jenama apa?

8 comments:

Lynna said...

aku x paki lipstick.. tapi aku suke lipbalm.. ahahahha
aku suke yg nivea punye.. lalalala

oya said...

pakai lipbalm je

Ana Mardia said...

igtkan fatin nak buat magic td..hahaha

merahitujambu said...

sy pon x pakai lipstik..pkai lips gloss x pon lipsbum

wANieYZ said...

saya pakai mood magic gak..tapi warna hijau nyer..suka pakai 2...huhuhu

Noor Liana Johari said...

silkygirl...hehe
nak beli yang akak ct tu mhl sgt
dulu2 layan gak la avon

.:padie_eyla:. said...

lipbam jeee. hehehe

NOOR FATIN said...

lynna: aku xpnh try lagi. hahah

oya: lipbalm pn ok.. hehe

ana: mana ada la ana. hahhaa

merahitujambu: oo.. best jugak tu..weee

waniey: sy oren. suka2! hehe

liana: tingin gak nak pakai simplyct tu.. haha

eyla: hehehe best gakk

ARTIKEL RAKAN BLOGGER