Thursday, December 16, 2010

ROTI HAMLET TU APA?

salam!!

dah puas tengok gambar kucing??? hehe cute kan?? suka kucing xpe jangan suka tuan kucing. aku cepuk kang. lalalala~ kui3! sengal~~

haa. aku nak cerita satu lagi makanan kat terengganu yang aku tak pernah jumpa masa aku dok kat kulim atau pun kuala lumpur kesayanganku. ni abah aku la rekemen, mungkin sebab dia selalu makan tanpa pengetahuan ku kot.. hakhak

namanya hamlet. mula2 abah bagitau je hamlet, aku cakap abah salah sebut kottt... mungkin omelette.. mama aku pun kata macam tu.. abah aku kata rotiiiiii~ pastu kitorang singgah satu kedai,, aku order roti telur, mak aku roti canai, abah aku sebut roti hamlet. whoaaa. ada laaa.. pelayan tu paham apa abah nak.. keh3

dia makan sorang2, ada la dia bagi secubit roti tu.. keh3. peh. memang aku dan mama aku dah terliur. cehhh! makan sorang. wuu. kami pun makan la roti yang kami order tu.. heheheh

dan semalam!! semalam keluar lagi. kali ni aku cakap awal2 kat abah, nak makan hamlet! tak kiraaaa~~ hoho.. so abah aku bawak pegi kedai lain pulakk.. tu dia. cepat2 keluar dari kereta. hik3

pelayan tu datang dan amik order, abah kata

HAMLET SATU!

aku dan mama aku pandang2, satu je?! aku pun cakap..

HAMLET TIGA YE! dan abah aku gelak2. caissss~~ kurang asam sungguh.

so setelah sampai nya hamlet tu, makan la.. sumpah sedapppppppp~ ada jagung dalam tu..sedapnya.. sedapnyaa.. aku abis makan dulu.. dasyat2. .kah3!! opss. aku lupa nak amik gambar masa tu sebab ramai org dalam kedai tuu, soo aku google je la pic roti hamlet. rasanya satu roti hamlet tu ada rm2 lebih kot. rasanya la.. tak ingat dah. heheh


roti hamlet ni tak dipotong lagi. ni aku amik dari google. yang aku makan kat kedai dah dipotong2. huhu.


dalam roti tu, ada telur, jagung manis,majerin. hoho jagung tu la yang sedapnyaa.. peh.. tak penah aku jumpa makanan ni.. hoho..

so sapa2 yang datang terengganu atau kelantan ( aku rasa kat kelantan ada),, jangan lupa order roti hamlet! sebut betol2, hamlet! bukannya helmetttt~~ arghh. kau sebut helmet, pelayan tu kasi helmet betol2. hik3!! nanti aku makan lagi, aku akan snap gambar yang real2 yang aku makan sendiri. hohoho..

eh, perasan x? sejak2 aku dok terengganu ni, asyik promote apa2 je pasal terengganu.. hik3~~ tempat org.. best jugak aku rasa kat sini.. hihi fuh fuh


GANU KITE~~~

11 comments:

Ana Mardia said...

ana skali pandang tajuk tu,tau ana baca apa? ROTI HELMET...wakakakaka

fasha said...

macam sedap je,pos sini roti hamlet satu ! hehe :D

nurul amira said...

kalo owg kl pggil roti john kan??

ade kwn owg kelate ckp same laa kt tmpt dorg..haha confius2 ^___^

Mujahadah said...

sedapnyaaaa.......! deliver kat kedah 1..hehe

NOOR FATIN said...

ana: HAHAHAHA.. nanti jangan order roti helmet pulak.. hahaha

fasha: apa kata awak datang kemaman? hik3

nurul amira: lain la awak.. roti ni ada jagung manis dalam tu.. yang jagung dalam tin tuu.. hehe

.:padie_eyla:. said...

terengganu biase manis manis kan.? hehe. nak rasaaa jugaaakk! ;p

NS said...

kat terengganu makan kopok lekor la best! =D

aNnE said...

alamak sis..sedapnya roti tuh..heee

sizuka[Izzati] said...

tak penah jumpa tp cam best jek.moh ganu kito!kakakaka~

nora said...

nak tau tak 1st time bce tiltle tu ter baca ROTI HELMET, huhuhu

NOOR FATIN said...

eyla: aah.. sini byk makanan manis3! hehe

ns: kepok la =p

anne: meh la makan. hehe

sizuka: hahaha meh ganu!

nora: wuu.. hamlet la.. hehe

ARTIKEL RAKAN BLOGGER