Friday, December 24, 2010

PENANGAN KETIKA MUSIM HUJAN~

salam!

dah masuk dalam berita n paper pun yang kemaman banjir, kawasan kemasik, kerteh. kat kawasan chukai ni kat umah aku tak banjir pun. tapi tu la hujan turun tak henti2. sejuk gilerrrrr!! sanggup tak pegi toilet berjam2 sebab tak nak kena air. hehe

aku sempat amik gambar time hujan lebat kat rumah aku, masa ni beberapa hari yang lepas la. hari2 macam ni..wuu.. nasib baik tak banjir kat sini..



kat rumah aku. lebat kan?? macam dok kutub utara. grr



semalam hujan lagi dan aku tak pasti bila gambar2 ni diambil oleh mama..




teka sapa dalam selimut tuu?

AKU LA! HAHA

*aku dah bagi jawapan so xde sapa2 yang akan menang..gahaha*

memang kusyuk aku tido dalam selimut sambil tengok tv. tv tengok aku lepas tu.. grr.. kesejukan sangat2. langsung tak nampak muka. seram pulak aku tengok gambar2 ni. hehe

boleh kata hari2 aku tido macam ni samaada dalam bilik atau tengok tv. sejuk sangat kan kat sini?

8 comments:

sizuka[Izzati] said...

hoooo ingatkan sape je lah dalam selimut tuh.kihkih.kite pun suka duk dlm selimut kalo ujan.tido best!

nazirulhazwan~ said...

fuh, mmg terbaik o0o, smlm pon nyaris2 den malas p keje, sbb ujan pagi2 kol 6-7 tu.haha

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

tganu mmg sgt sejuk tym musim tengkujuh..
ak kt umt dlu ske bajet cm tgh winter..
siap pkai snowcap dlm blek..haha

gigi rongak said...

hujan mmg best tido mcm tu.hahaha

melin's said...

LAWANYAAA RUMAHH !! (:

pheww. taw takpe, asyik ujan je en lately.
kat tempat Melin pon asyik ujan je.
kalau nak tido memang sedap ah en ujan lebat2 cenggini. masyuk je tido. tgok2 dah bape jam dah tido.
huhu.
tapi tulahh, kalau dah plan nak kuar gi mane2 ke, especially outdoor activities, kalau ujan memang rase sebal gile. hisyy.
lagi kalau de kenduri kendara. hujan.
tak meriah lah en.
tapi apa2 pun hujan tu rahmat ALLAH.
be grateful. ade tempat yang kemarau je setiap masa.
kita dah cukup bertuah. Alhamdulillah. (:

ab@h_Izz said...

kat sini (ganu) pun musim hujan dah..tapi tahun ni mungkin lewat..kalau tahun lepas dah banjir dah awak disember lepas,,,takutyerrr..hi,,hi

tqaAwesome said...

mak aihhhh berselubung betol ni!!

NOOR FATIN said...

izzati: hik3! tau xpe.. best je rasa!

nazirul: xleh2. keje tetap keje. yang tak keje bleh tido. hehe

fadh: tau xpee..sejuk giler ah

gigi rongak: hahaha suka sgt2!

melin: betol2. hoho kalau ujan xleh pegi mana2, huhu skrg mmg musim hujan. kalau hujung tahun mesti banjir. thun ni x banjir pn la. cuma hujan lebat je. huhu syukur la :)

izz: haha sama la. sini pn tahun lpas awal giler banjir. tahun ni xde pulak. hoho

tqa: hehehe :)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER