Saturday, December 11, 2010

JOM KITA CHECK SUHU LAPTOP KITA!

salam

baru la aku tahu rupanya laptop kita ni ada temperaturenya sendiri. tak tau pulak aku..kah3. yang aku tau bila panas je laptop terpadam. tapi itu laptop lama aku yang compaq tu laaa.. skrg aku pakai laptop baru jenama toshiba. hehehe

haaa.. senang je caranya. korang cuma kena download kat SINI

download sekejap je. file dia kecik je, hoho.. kalau internet laju, cepat la downloadnya.. kui3.. lepas tu korang tengok kat gambar bawah, korang click je kat anak panah yang aku tunjukk tu.. korg bukak file winrar tu n korang click ja. haa. nanti keluar la box tuu.. dalam tu akan terteranya suhu laptop, processor dan apa yang penting la dalam laptop kita ni..

ni suhu laptop aku.. lebih kurang 50 darjah celcius je. sejuk giler kan? haha kemaman hujan. tu pasal sejukkk jee.. haha


kena check sebab kalau terlalu panas sampai 100 darjah celcius, komponen dalam tu boleh cair. takot jugak kan. kalau 110, laptop akan OFF sendiri. adess. dulu2 aku selalu la terjadi benda ni masa laptop lama. hohohoho

ok kawan2. jom check!! kalau dah terlalu panas tuu, OFF la laptop dulu. kang jadi apa2 pulak kangg.. hehe err.lupa pulak, komputer pun boleh check tauu. download je link yang aku kasi tu okay!

sebarang pertanyaan boleh anda kemukakan di ruangan komen ^___^ thanx banyak2 utk kawan aku, aizam ev kerana ajar aku pasal benda ni..hee

psst. dalam sehari follower aku meningkat 19org. fuyoo. kaget gua. tengah follow sorang2 ni. haha yang belum difollow tuuu, tunggguuu..! :)

6 comments:

Cik SHiNJU said...

Salam Fatin..

Thanks 4 d info.. :)

NOOR FATIN said...

salam.. sama2 :)

yanie-kecik said...

aku nye suhu average 70-80.. hoho..
mati kuman2 yg de dlm processor tu.. kuang3..

NOOR FATIN said...

hahahah bleh tahan gak tu.. =p

Momo-chan B2uty said...

salam..link tu xde da..invalid or deleted file...ada x link laen akak nk download..

NOOR FATIN said...

salam. xda kak. huhu

ARTIKEL RAKAN BLOGGER