Thursday, December 2, 2010

25 PERKARA TENTANG SAYA~


salam~~

tag ni dah lama aku peram. peram. tapi aku tak buat2 lagi. haha skrg aku free so aku nak buat la okay? hik3 tag ni dari salah sorg blogger iaitu YANA. klik untuk ke blog beliau~ hehe..


R.U.L.E
"Once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you.at the end,choose 25 people to be tagged.you have to tagged the person who tagged you.if i tag you,its because i want to know more about you."


tu diaa.. 25?? mana nak cari? haha pastu 25 org pulak? haha aku main pilih2 je okay. sapa tak jawab, tengok la aku jadi hulk nanti. hik3


1) Nama aku Noor Fatin Othman. aku dilahirkan di Hospital Kulim Kedah pada 14 Julai 1989.


kecik2 dah masuk studio utk bergambar. kah3~~ aku la ni! haha sweet je dulu2.


2) Aku anak tunggal. mungkin ramai yang xtau. hehe yeah. aku anak tunggal. kalau ikutkan aku anak kedua dari 3 adik beradik. tapi xde rezeki. sampai skrg aku anak tunggal. dan aku sangat2 sygkan keluarga aku, aku la penawar, aku la yang paling degil, ketegaq, aku la yang paling malas, paling comel, paling nakal. paling putih. segala2nya paling la. kah3..


ni la family aku. raya tahun lepas.. hehe

3. aku sangat2 suka teddy bear. aku banyak koleksi bear sebenarnya, tapi semuanya mak aku dah bagi kat jiran2 dan sedara2. hehe yang tinggal kat aku hanya satu. yang paling aku sayang. sangat2 sayang. abah beli masa aku umo setahun lebih. dan skrg dah 21. aku masih bersama dia. hik3


tengok, siap ada baju. hik2. mak aku kata dulu2 kalau xde bear ni, aku xnak tido. balik kampung pun bawak balik tau..weee.. ntah la. suka sangat2. aku xde bantal bucuk. bear bucuk ada la. hik3.


pic aku dengan bear yg aku syg n bear yang aku beli sendiri tahun 2008. hehe dua2 ni aku sgt2 syg. kalau tido mesti ada :P



4) aku memang anak tunggal. tapi masa aku darjah 4, mama aku mengasuh anak jiran aku. alisya. dari umo dia 2bulan sampai la 3tahun, tu pun sebab kitorang kena pindah ke sg petani. hehe tapi dia sangat2 rapat dengan family kitorg. sampai la skrg.. syg woo kat dia. dia pun syg kat aku. hehe


masa ni sambut birthday dia. family dia yang buat. aku rasa umo dia 2 tahun kot. ke 3 tahun ntah. aku dah lupa. hehe

dia baru je abis darjah 5 dan tahun depan dia dah darjah 6. nak UPSR dah~ hari2 dok msj aku,. kui3. kcik2 ada hp dah. weeee.


5) err. ramai org kata uniknya bila tengok jari aku. hehe aku rasa biasa2 je. keh3. err. aku ada jari kembar, mungkin keturunan. sebab ada sedara sebelah abah aku pun ada jari mcm aku. dulu masa sekolah rendah, darjah 1, aku malu sgt2, budak2 lelaki tau je la kan, mengejek. mengusik. semua dah penah aku rasa. haha tapi bila lama2 aku dah tak kisah. aku dah tak penah rasa malu. bukan benda haram ye x? jari ni ALLAH yang bagi. bukan buat sendiri. biasalah mulut org kita tak boleh tutup. hehe nak tengok jari aku? aku xde pic full dia la. keh3. ni gambar ni aku amik masa jari aku terhiris sikit masa sem4. hehe sapa yang jumpa aku je tau. hehe

soalan yang selalu org tanya: macam mana cara nak potong kuku? hehe


6) aku mula terima pendidikan masa umo 6 tahun. kat tadika simpang tiga keladi, kulim. setahun je. hehe lepas tu aku sekolah kat SK Kulim Kedah. dari darjah 1 sampai darjah 6. lepas tu aku masuk sekolah SMK ST PATRICK kulim kedah. form1 sampai bulan 9 je. lepas tu sekolah kat SMK BANDAR SG PETANI, sampai la form2, bulan 1. lepas tu pindah KL pulak, sekolah kat SMK TAMAN SETIAWANGSA, KL, sampai la abis SPM. hoyehh~~


7) dari aku sekolah rendah, kumpulan yang paling2 aku minat adalah NEW BOYZ. dari kecik weyh. dari mula2 tomok jadi artis. aku ada koleksi2 gmbr2 dia yang aku amik dr paper. rajin kan. haha suka giler ar. xtau nak cakap. apa saja pasal tomok mesti aku akan simpan. apa2 saja. poster pun banyak. dalam bilik aku poster NB je banyak. huahua. minat jugak artis lain. tapi tak macam aku minat kat tomok. sampai la skrg.

poster NB. hehe



masuk ni dah 3x aku dapat jumpa tomok. tapi yang terakhir ni yang best sangat2 sebab dapat bersalam n bergambar. hoyeh. tak sia2 aku minat dia dari kecik dan ternyata dia sgt peramah. heeee



8) dulu masa kecik2 aku sangat2 la nakal. dan aku sampai skrg takot sgt nak main bunga api n mercun, sebab apa? dulu masa tadika kot, paha aku penah melecur gara2 main bunga api. ntah macam na bunga api tu melekat kat paha, sampai skrg aku fobia. kalau org main bunga api, memang aku lari jauh2. hakhak! ades.. paha berparut.. wuu. xleh nak jadu pramugari :P


9) kenangan yang paling indah masa sekolah rendah, dan aku seronok sgt2 bila dah umo 21 ni, aku dah jumpa ramai kawan masa sekolah rendah. masa sekolah rendah, xde gadoh2, xde puak2, xde kutuk2, semuanya sangat indah okay...

salah satu gambar kenangan masa sekolah rendah. dulu aku bawak kamera tau :P

21 tahun. reunion! ramai yang datang. ramai yang xde. hehe tapi insyallah, mungkin akan ada reunion besar2an nanti. tapi xtau la bila. hehe best sgt2.


10 ) abah aku pulak keje sebagai polis dan mama aku adalah seorang suri rumahtangga. hehe aku? anak kesayangan mereka! :)


11) antara abah dengan mama, aku paling rapat dengan mama. hehe mama yang paling2 rapat dengan aku. dari aku kecik sampai la aku besar, aku akan cite segala2nya kat mama., xkira la, kawan ke, boifren ke, semua mama aku tau, siap nama, siap asal usul. haha xkan ada sapa yang boleh pisahkan aku dengan mama k.. hehe.. abah pulak tegas, walau aku anak tunggal tapi dia tak penah manjakan aku sangat. contoh, ikut kehendak aku.. xpenah. bila dah besar ni, aku fikir bagus jugak kalau tak mungkin dari dulu aku dah jadi budak jahat, budak liar~


12) aku mula mengenali cinta masa umo 11 tahun. dengan jiran sebelah2 umah la jugak. hihi aku xnak cite la ye. xde yang indah pun. cinta monkey saja. haha dia pun dah nak kawin. haha dan aku akui, aku dah banyak kali bercinta. dah banyak pengalaman kawan dengan lelaki ni haaa. adess. macam2 dah lelaki yang aku jumpa. macam2 perangai aku dah pernah rasa, kaki penipu, playboy, kaki kikis, mcm2 la kan? tapi tu semua kenangan lama. yang aku tak nak ingat pun.. walau aku dah banyak kali bercinta, tapi aku tetap jaga maruah aku. dan tak da sapa boleh rosakkan maruah aku sampai skrg.

13) aku lanjutkan pelajaran lepas SPM kat UNIKL MSI kulim kedah, aku amik kos mechanical design n development selama 3 tahun. hehe dari julai 2007. tapi aku kat msi sampai 3 tahun setengah. hehe tapi xpela, mungkin xde rezeki aku nak grad awal. :)

14) rumate. dulu2 aku xpenah dok asrama so aku xtau hal2 rumate mcm na. tapi bila dah 3 tahun setengah, baru aku tau. indah sebenarnya kehidupan rumate ni kalau dapat rumate yang okay. kalau dapat rumate yang sial, memang sial la hidup korang satu sem tu. aku dah penah rasa. korang? hehe

15) rumate2 yang aku paling sayang ada dua org je, kak ika dan fiza. dan ecah. hehe paling syg la kan. bila dok dengan diorg la aku rasa indah sgt2 kehidupan rumate tuuu.. weee..

gambar masa sem6. wee.rindu sgt2 :(

16) hoi . 16 dah! ades. penah weyh menaip. kah3.. err. ok, masa aku sem5 aku dapat praktikal kat TATIUC. selama 4 bulan aku dok kat situ. aku ditempatkan kat department tool n die design. hehe keje aku design je guna pro-e. nasib baik la dah belajar kat msi.elaun 400 utk 4bulan. org mengata gak. sikit sgt diorang kata, tapi bila diorg praktikal, elaun mahal, tapi keje langsung xkena dengan kos, menyesal diorg kata, ada yang xdapat langsung elaun. erm. aku bukan nak kata apa, sumpah kecik hati ar kan org pandang rendah sebab elaun aku sikit, sekurang2nya aku keje ikut kos aku n asrama free, makan sedap. hehe



17)

sem 5 tu jugak la, 1/11/2009, aku mengdeclarekan diriku dengan mohamad faiq roslan. yeah. perkenalan melalui friendster akhirnya membibitkan bibit2 cinta. chewahhh!! hehe dan skrg kitorg dah 13 bulan bersama. bersamaan setahun sebulan. hakhak. syg dia sgt2. ini benar2 cinta sejati aku. betol2 aku rasa nikmat cinta, org amik berat, disayangi, tau makna cinta, yang bf2 aku sebelum ni, hanya mampu bawak aku ke jalan maksiat. nasib baik tak terjebak, adess, Allah selamatkan aku, dan syukur, Dia bagi pengganti yang sangat2 bermakna!!


18) awal tahun 2009, aku pindah ke kemaman, sampai la skrg. huh. terengganu beb. tak penah ada dalam senarai hidup aku, aku akan tinggal kat kemaman. haha tapi akhirnya aku sampai jugak ke pantai timur ni haa. best jugak tinggal kat sini. banyak pantai je la. hik3. ok la. best la jugak~ wuuuu.

kat pantai, hehe pantai buat aku tenang :)

19) aku sgt2 la sukakan kucing. sama macam bf aku, dia pun sukakan kucing, masa sem lepas kot, aku ada bela kucing, ibu kucing tu sampai skrg ada lagi kat umah aku, yang xde anak2 nya la, aku xtau ilang ke mana. sayang diorg sgt2.. wuu. ni gambar2 kenangan kucing2 itu,, rindu gila r!


20) lauk yang paling aku sukaaa!! ikan keliiiiiiiiiiiiiiiiii~~ ni aku selalu makan ikan keli kat msi la ni. haha sampai skrg gila ikan keli. tambah2 mama aku masakk. antara ayam dengan ikan keli, aku pilih ikan keli. ayam aku xsuka dah skrg. sikit2 je.. kui3

21) aku sangat2 la suka bab fotografi ni ha. sebelum aku kenal dengan faiq lagi. dan aku tak sangka dia pun minat. hehe aku beli satu kamera. masa aku dapat loan hari tu. hehe bestnya. ari2 aku snap pic. bukan pic aku okay. pic kehidupan aku,.weee

kamera faiq
kamera aku, oren weyh, haha!

22) aku tak penah masuk hospital lagi smpi skrg. tak penah. aku xpenah accident, xpenah ada penyakit2 kronik yang menyebabkan aku ditahan kat wad, hoho. dan aku takot makan ubat.. wuu takot.. tanya la mama aku n faiq. macam na teruknya keadaan aku masa nak makan ubat. hik3

23) aku suka simpan duit syiling. sangat2 suka. tiap2 sem aku akan kumpul. best. suka lihat duit syiling banyak2. haha aku akan guna sikit bila nak basuh baju guna mesin. jarang sangat2,. dalam satu sem, 2x kot aku guna mesin, lain2 guna tangan je. hehe

24) aku takot lipas, kumbang, rama2, belalang, riang2, apa2 serangga yang mempunyai rupa yang menakutkan, :( hanya family dan rumate tau keadaan aku bila nampak serangga2 tersebut..eii~~

25) skrg aku aktif kat facebook n blog saja. tagged aku dah delete, myspace n friendster aku dah lama xbukak. twiitter jugak. formspring pun aku dah lupa. aih. apa nak jadi dengan aku ni.. hahahaha


hohohohoiii. letih weyh 25!! hahahahah cukup2 la yeee.. arghh. penat. kurus aku macam ni..keh3..


aku nak tag 25 org pulak, nasib la sapa yang kena. kah3!!









9) iceq

10) lynna





15) liana

16) asada

17) bulan


19) eqa

20) enna


22) haniey

23) kunuui

24) ali

25) nad


haa. ko.. 25 org aku cari. korang adalah insan terpilih untuk menjawab entry terpanjang penah aku buat. huahuahua nanti aku roger2 kat wall korg sorg2 k, buat tau.. xbuat siap korg! hik3 :P

any comment? baca semua pasal aku pastu tanya la apa korang nak tanya okay???!

daaa. *pengsan*

23 comments:

Al said...

haha
ak x mampu nk bace sume
panjang sangat
xpe nnt ak hayati satu persatu

ak peram dulu ye
nnt ak tringat ak wat
haha

oya said...

same la kite julai

m!sZ zAL!nA said...

nanti ada masa rina buat erk,... kena crik gamb2 lama ni

nur hidayah said...

hoho saya sudah d tag....nanti ada masa saya jawab okay :P
suke bunny tu... (ape la agaknya warna asal dia ek?)

huhu baru tahu jari anda berkembar..
boleh gerakkan kedua2nya ke?

eqacashperlala said...

thanks sebab tag :)

tapi awak, saya dah buat yang ini
hurmmm, saya bg awak link entry ni boleh? so sorry

http://eqacashperlala.blogspot.com/2010/10/25-perkara-fakta-kebiasaan-dan-matlamat.html

NOOR FATIN said...

al; hahaha baca semua gak :P ko xingat nanti aku ingatkan balik okay? hehehe

oya: yeah. cancer.. hehe

misz zalina: ok :D

dayah: xingat dah. kelabu jugak kot. hehe of coz la boleh gerak. mcm na guna jari biasa, mcm tu la jaru kembar. xde beza pun. hehe

eqa:ok2 awak :) thanx!

sekamar rindu said...

salam...

best baca tag awak..wah anak tunggal dlm family...

follow ur blog..

Indah Mulya said...

mmg detail lah tag awk
enjoy baca =]

Enna Banana said...

sayang! enna dah buat dah, thank you so much sebab tagged okay XOXO :D

Ana Mardia said...

wahh ana speechless tgk jari fatin..istimewa tau..xsmua ada..

ana pon ada isi lebih kat telinga..kadang2 xsedar pon..tp bila pk balik rasa istimewa la kita ni fatin kan?

NOOR FATIN said...

sekamar rindu: salam :) thanx ye awk..

indah : thanx! :)

enna: ok. sama2 :P

ana: tau xpe. huhu dlu2 ms kcik2, rasa malu gila. hehe tapi istimewa, hee

Fieza79 said...

salam kenal...

pnjang nyaa..tk sanggup akak nk menjawab tag yg bejela pnjang tu..hehe

nice info psl tuan blog ni...akak pon owg kulim...sm2 follow men follow ehh...singgah blog akak tau..

NOOR FATIN said...

salam. hehe sy bosan tu yg sy jawab. penat jugak la kakak. ehhe

ok kak. thanx! :)

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

xpasan pn psal jari ko wk2 jmpe dlu..huhu

misz FaTiN said...

tq tag.. tp,,fatin da pnh wat.. just a simple answer..

moh la tgk kat:
http://atentiqa.blogspot.com/2010/11/all-about-me.html

nadratul said...

aww thank you . nanti saya buat k :)

NOOR FATIN said...

fadh; ramai xperasan kot.hihi

fatin: ok2. hehe thanx :)

nadratul : ok awk! :)

MSS said...

kao ada ibujari kembar...hohoh..pelikk~

aku dah buat..
tgok yah~

NOOR FATIN said...

syuk: hahah ok2!

Al said...

da siap wat!

NOOR FATIN said...

wah! bagus! haha :)

Hans said...

owh
baru aku tahu
hohoho

Hans said...

aku dah dapat 2 kad raya
hahaha

ARTIKEL RAKAN BLOGGER