Monday, December 27, 2010

JALAN2 KAT GIANT KIJAL, MESRA MALL DAN PANTAI KEMASIK, KEMAMAN~

salam!

sejak2 giant kijal dibuka pada 16/12/2010 yang lalu, aku tak pernah pergi lagii. punyalah org kat sini cerita sangat hebat la giant tersebut. haha semangat berkobar2 makin meluap-luap bila abah kata nak bawak kitorang pergi sana. dalam fikiran aku.. bowling? pawagam? waa. pizza hut? kfc? hehe mcm kat kulim :P


macam biasa, gambar akan menceritakan segalanya.

sempat snap banner tu. hehe

lebih kurang setengah jam aje dah sampai dari umah aku. hehe dari jauh dah nampak. hehe



bagi aku tak best sangat la sebab kedai makan tak banyakk. xde pizza, xde bowling. hehe banyak barang dapur je la. aku bukan surirumah nak beli semua tu, stok kat umah banyak lagi. haha jalan2 boleh la. kecik ja. kulim lagi besar :P tapi ramai giler orangggg.. nak parking kereta pun susah.


tak sampai sejam pun jalan2 kat situ, kitorang keluar. ni otw nak pegi kat kereta la ni. hehe

aku beli waffer ni. rm3.50

dan yang ni, aku ingatkan big apple. rupanya bukan. satu rm1 je. aku beli rm2 je.hee


lepas tu abah bawak pulak pegi mesra mall. wah! yang ni memang best la kan. haha suka2! jauh jugak la dari rumah aku.. weeeeee. mesra mall ni jadi tumpuan rakyat2 terengganu ni la..

ada pawagam okay? hehe sayangnya jauh dari umah aku. hoho. kalau dekat pegi selalu tauu..weee

pintu masuk


kat depan pintu masuk ke dalam mesra mall.

1 malaysiaa! yeah! hehe cantikkan?
tak dapat beli tangkap gambar pun jadilah. hehe

yeahh! yang ni yang aku suka sangat2! aku dapat beli big appleeeeeeee! tak sangka kat mesra mall ada big apple! sangat tak sangka okay. hahahah gua suka. gua menjerit menangis guling2 kat situ.. wee. dapat la 4 bijik. RM9.20


4 bijik kongsi dengan mama. sedapppp. nikmatt. rindu kat faiq. haha


kitorang makan big apple kat pantai kemasik pulak. tak jauh dari mesra mall tuu.. lepak2 sambil makan kepok. hehe

ni la pantai kemasik. best. boleh mandi manda. lupa bawak baju spare. haha

batu ni tinggi okay. rajin aku dan abah panjat. haha

ada 4 orang lelaki kacak2 tengah mandi. best sangat. haha rasa nak joinn.. keh3!

budak2 pun ada yang mandi. ombak tak kuat sangat. biasa2 je.

pasangan yang romantik. hoho cina rasanya. hehe

ramai keluarga lepak sini petang2. best2!

cantik kan.
seronok bila dok kat sini. sikit2 ombak datang. hehe


sexy auw~ hehe


kat situ ada jeti. hehe boleh lepak2 sambil tengok pantai kemasik.


kelihatan dari jauh, perkampungan nelayan.



kami tiga beranak. hik3!

aku panjat benda ni, dah la tinggi. tinggi bagi aku yang tak cukup ketinggian ni. haha

bye bye pantai kemasik! hehe lain kali jumpa lagiiii~!


balik tu, semua macam nak pengsan. penat. sempat lagi singgah makan kat kedai kat chukai ni. huu.

jom la datang terengganu! best! kuala terengganu lagi bestt tauu! aku dah pernah pergi! tapi masa tu xde kamera lagi. haha terengganu memang best! patut ramai yang suka bercuti kat sini.. heeeee

psst, gambar selebihnya aku upload kat facebook.

:)

6 comments:

platipus said...

aku benci kau..kau buat aku lapar tgk gmbr2 tu

aNnE said...

bestnya cuti jalan2..kat pantai lagi tu..hehe

oya said...

x penah ke sini..
sedapnya donut tu

NOOR FATIN said...

platipus: skrg ko bleh makan kat facebook kan.. hik3!

anne: sini pantai je la yang best. hehe

oya: hehe nanti dtg la sini :)

lavender harum wangi said...

sedap nya big apple~!!
hehe, tag for u..

http://lavenderharumwangi.blogspot.com/2010/12/tag-dari-cik-cakdbury.html

amircina said...

nice pic...!!! like it...

ARTIKEL RAKAN BLOGGER