Friday, December 31, 2010

SELAMAT TINGGAL 2010

salam

esok dah 1 januari 2011. hari ini 31 disember 2010. bermulanya esok, tiada lagi tahun 2010 dalam hidup kita semua. selamat tinggal 2010! hehe kenangan manis kita abadikan dalam hati manakala kenangan pahit kita lupakan dan ambil pengajaran!

tahun 2010 akan meninggalkan seribu kenangan manis pada diri aku.


- aku berjaya abiskan diploma tahun ni jugak
- aku bahagia bersama
-aku mengenali sapa kawan sapa musuh masa sem6 kat msi
- aku dapat beli kamera sendiri
-aku dapat loan, bayar yuran pengajian sendiri, tak bebankan abah lagi
- aku berjaya buktikan aku tak bersalah pada mereka.
- aku mula mengenali negeri org
- aku dapat ramai kawan yang memahami..



-aku menjadi mangsa fitnah oleh kawan ku sendiri.
- aku gagal dalam subjek eng. science.
- aku gagal dapat yang terbaik masa fyp
- aku selalu buat  menangis
- aku tak belajar masak lagi
-aku selalu menangis, tak kuat semangat, hampir berputus asa
- aku hampir diragut
- aku terleka dengan seseorang :(
-aku tak kurussssss!! HAHA



aku nak lupakan segala kenangan pahit yang aku pernah lalui. aku anggap semua itu dugaan. dugaan yang kecik saja. org lain dapat dugaan yang lebih teruk lagi dan mereka tidak pernah berputus asa.


harapan tahun 2011

- aku nak cari kerja yang halal
- aku nak lebih dekatkan diri pada ALLAH
- aku nak kurangkan beban family, bayar hutang2
- aku nak belajar masak dan bagi family n  rasa masakan aku
- aku nak kurangkan boros!
- aku nak menjadi seorang anak,  dan pekerja yang bertanggungjawab
- aku mahu menjadi seorang yang matang dalam berfikir
- aku nak ubah sikap, apa yang ada dalam diri yang buruk2 ni
- aku berhati2 memilih kawan, jangan sampai difitnah lagi
- tahun 2011 alisya akan amik upsr. aku nak lihat dia berjaya dengan keputusan yang cemerlang
-konvo dengan jayanya. hehe

Insyallah, aku harap segalanya akan tercapai. aku mahu kehidupan aku lebih baik dari hari sebelumnya. Dengan berkat doa dan usaha, insyallah.. :)

5 comments:

.:padie_eyla:. said...

gudlak fatin.!!!

btw, muke ur mom macam mak sdara saye. ;p skali pandang begitu laahh. hehe. tapi bile tgk ur dad, okei, bukan. ;p

Cik Embun said...

sempena taun baru..
belanja laa kawan2 nih..
hahhaahaaa

Mar said...

selamat temui tahun baru keesokan hari,.

lavender harum wangi said...

hepi becoming new year~ :D semoga apa yang di azam kan dapat di capai.. :)

NOOR FATIN said...

eyla: hehehe thanx! :P

cik embun: tu diaaa.. haha

mar: thanx!

ika; thanx!

ARTIKEL RAKAN BLOGGER