Tuesday, November 30, 2010

NAK KURUS MACAM NI~

salam.

aku bosan2 kat umah, aku tengok balik gambar aku dulu2. rajin kan. guna kamera snap2 balik. nak scan mahal. :P sebab banyak sangat gambar. so biar aku amik guna kamera je. clear jugak la dari yang dulu..keh3

dulu2 bila aku tengok gambar2 kat bawah ni, aku rasa aku la paling tembam tapi bila 10 tahun selepas tu, aku tengok balik. uwaa. kurusnya aku duluuuuuuuuuuuuuu!! pehh. skrg lagi tembam. agaga

darjah 4. :) tahun 1999

form1 tahun 2002 :)
form2. tahun 2003


badan aku start naik masa cuti form3 nak masuk form4. sebab apa? raya! haha dua minggu aku jalan2 raya kan. aku timbang naik 10 kg! grrrr. 10 kg beb! arghh.. sebelum ni maintain je dowh! haha lepas tu dah xnak turun2 dah.. hehe

bukan aku xnak amik pil pelangsing ke., jus ke, apa ke, utk kurus, tapi ntah la, aku takot. efek dalaman, lagi bahaya ye tak? risau la kan. org kalau bab promote ubat kurus kat aku memang banyak, tapi aku cakap xpela, aku suka macam ni, tembam2. haha. xnak la. adess. bukan xnak kurus cuma xnak sakit.

tapi aku jaga jugak la kesihatan. bukan main bedal ja makan. takot jugak ada penyakit2 kronik. tapi setakat ni xda la, lega. hehe banyak minum air kosong, kurangkan manis, yeah~ makan tetap sedap. tapi kena kawal la kan.

aku ada satu impian, aku nak kurus sebelum aku kahwin. plan 5tahun lagi kan =p sempat la kot. insyallah. usaha2! usaha tangga kejayaan. haha aku xnak la org kata kalau gemuk je mesti banyak penyakit. aku nak sihat je. cukup la kan :)

jauhi pil kurus, amalkan gaya hidup sihat <---- nasihat utk diri sendiri jugak. hik3 :P

12 comments:

F~CiCAk said...

bkn gemuk. montok la~ wakakakaka
jaga pemakanan yer~ same2 la kite..
rajin2 bersenam jugak kalau nak sihat.. igt yer.. =p

MSS said...

kurusnye ten....*ternganga*

NOOR FATIN said...

cicak: grrrrrrrrrrrr.. ok hubby ;D

MSS: waaaaaaaaaa.. *pengsan*

heytheresyaira said...

fatin kurusnyaaa!

apik pehe said...

keno rajin bersenam..lg satu..tiap2 ari makan sup sayor jer..jimat pon jimat..hehe

cik helena said...

pheww comel gila form4..hehe

✿....rossa alina....✿ said...

ala..kecik2 boleh la kurus..sbb aktif kat sekolah ada sukan..dah besar ni ha..keje makan je la..huhuu.. ;p

NOOR FATIN said...

syaira: dulu =,=

apik: sy ni memilih makan sayur. hahaha cari sayur yang sedap je..hik3

cik helena : dulu =,=

rossa: wah. sy sgt setuju! hahah

ツ I am ME ツ said...

comel gila! tak payah obses kurus keyh? kamu sendiri dah cukup manis!

NOOR FATIN said...

nuruL; hohoho insyallah satu hari nanti mgkin kurus dr skrg.. hehe :)

elmog said...

jom tukar badan. i mau lemak. sobsob.

NOOR FATIN said...

jom2!!

ARTIKEL RAKAN BLOGGER