Monday, November 22, 2010

LIPAS PUN NAK TAKOT..ARGHHHH

salam.

bosan dowh kat kemaman ni! argh. kemaman lagi. malas nak fikir. aku rasa nak cari kerja la, dah 4 hari aku menganggur. ciss. baru 4 hari. bukan 4 bulan. tadi aku ronda2 kat kemaman. nanti la aku cerita. gambar2 ada dalam kamera lagi.grr..

tadikan, tengah syok2 on9, tetiba. aku nampak ada benda terbang.. apa lagi..



MAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!


apa lagi, mak aku.. yang tengah makan. hampir2 tersedak. terus pandang aku dan pusing ke belakang.. haa.. benda tu memang tengah dok terbang, hehe aku ingatkan pepatung.. grr. rupanya lipas terbang!!


terus muka aku berubah jadi macam ni :



nak tau aku ke mana? jeng jeng jeng, aku terus lari keluar dari rumah. dasyat kan?? arghh. abah amik ridsect. tapi lipas tu tetap tak nak mati. dia pusing2 satu rumah aku. tak pening lagi. aiyark.. dah spray berkali2 pun dia tetap cergas. oitt! makan apa ha..


lama sungguh aku dok kat luar. penat weyh. haha sampai aku betol2 pastikan lipas tu xde baru aku masuk. tu pun mak aku jemput kat luar. hehehhhe adoi. kenapa ntah aku allergik gila dengan lipas.. err..selain rama-rama dan kumbang, lipas adalah musuh paling ketat aku. wuuuuu.

err. yang tau aku takot lipas, aku, family aku dan rumate2 aku, sapa2 yang tak pernah dok dengan aku, gerenti tak tau aku takot lipas, haha biasanya aku buat2 cool saja depan diorang bila nampak lipas dalam tandas. tapi kalau xde sapa2 dalam tandas, sumpah aku lari tak pandang belakang.. yeyeh!!

geli wey. geli! nak suruh pegang? arghh. bagi cabaran fear factor, offer RM 1 juta pun aku tak sanggup. haha. nak kata ada sejarah dulu2 yang menyebabkan aku takot lipas, xde pulak. tapi sejak aku lahir lagi, aku memang takot lipas. sampai la dah besar gedabak ni. masih takot.=,=

rama-rama dan kumbang, aku boleh jugak bertolak ansur, dengan lipas, NO WAY!! arghh kenapa kat malaysia perlu ada lipas? cuba check kat toilet MSI, malam2, waa. beratur lipas main cak2 dengan aku.gahaha..tak suka tak sukaa!!

aku rasa aku tak dapat meneruskan bebelan aku pada malam ini lagi. aku rasa.. aku rasa... lipas tu ada lagi kat dalam rumah ini.. aku dapat rasa.. aura lipas tu... err..uwaa.. ntah2 ada dalam baju tak? jap nak check!!

7 comments:

Khumaera Ismail said...

haha..kalo sis, lipas tu penyek dah..hehehe~

Alhamdulillah...sy tpilih top ten CST Contest Our True Love Story..Vote for me~!! yang no 3 tau Contest CST Production :)

sizuka[Izzati] said...

mungkin, fatin bleh duk nz.sini xpnh jmpe lipas.pelik tp benar.hahaha.ok la lagi tkut lipas je.sy tkut sume binatang.hahaha~

NOOR FATIN said...

khumaera: iskk.. beraninya..hehe ok2. :)

sizuka: waaa, nak dok nz gak la..wuu..kat msia byk lipas..

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

ak mlas nk bce..
tp tertarik tgk gmbar kucing 2 jer..
hehehehe

ツ I am ME ツ said...

samaaaaaaa...
aku tak suka lipas.............
bila aku tanya mak aku soalan kenapa..dia jawab sebab dulu aku perrnah kena ketuk tangan sebab cuba makan lipas....
jahat kan mak aku? haha =P

salwa said...

hahaha..sama la kte..takoott gles ngan lipas..^_^ tp muka kucing tue so chomel..hahaha

NOOR FATIN said...

fadh: cehh..hahaha

nurul: ko makan lipas? hahah dasyat

salwa: heheheh sgt comel. lipas je xcomel.hahaha

ARTIKEL RAKAN BLOGGER