Saturday, November 27, 2010

TRAFFIC JAM?? TAK PERLU RISAU~

salam!!

mood nak update blog agak kurang. tak tau kenapa. haha entah la. tak cukup tido kot. aku susah nak tido sekarang. sampai pukul 3 pagi pun belum tentu aku dapat pejamkan mata. padahal 12 lebih dah masuk bilik untuk tido. grrr...

cuti2 ni aku tak amik lesen kereta lagi. duit pun xde. tak nak la menyusahkan family aku. tak sabar2 nak keja. nak kumpul duit amik lesen kereta. heee,, hidup kena berdikari.. kan3?

aku pasti ramai yang mengamuk kalau traffic jam. arghh. satu macam perasaan yang menyakitkan hati. tambah2 lewat pergi keja, tersangkut pulak kat tengah2 jalan gara2 traffic jam. kena pulak sakit perut. adoiii. lagi parah. memang menggigil la korang tahan dalam kereta tu..:P

ada beberapa perkara yang korang boleh buat semasa traffic jam!! nak tahu?? jom~~

1) keluar je dari kereta sambil tunjuk jari kat langit dan menjerit kuat2. EH!! UFO lahhh!! aku pasti semua orang dalam kereta akan keluar tengok. selalunya kita mesti tertanya2 kan apa la budak ni menjerit2 sambil tunjuk ke langit..

2) kalau traffic jam sampai 2 jam tu. peh.. lama gila kan? so korang keluar la dari kereta, korang buat senaman. ingat tak dulu2 time Pendidikan Jasmani je, sebelum mula apa2 mesti kena senaman. so korang praktis la balik.. kah3. baik utk kesihatan jugak kan.

3) traffic jam lagi? urm. tension kan. bukak la tingkap kereta, say hiiiii kat orang sebelah. mana tau awek cun ke, kalau ada baby ke budak2 ke, lambai2 la kat diorang. mesti diorang terhibur. kalau awek cun lagi best. mana tau ada jodoh boleh kawin. gahaha. sambil2 eratkan silaturrahim. hik3

4) selain tu la kan, korang cuba kira berapa banyak kereta yang ada masa traffic jam tu. dapat jugak improve penguasaan matematik. nak lagi senang, korang berdiri je atas bumbung kereta dan menjerit kuat2. mesti semua orang akan tumpukan perhatian kat orang. err. jangan masuk paper esok sudah la :P

5) ni baik la utk kamu hawa. ramai yang tak reti tukar tayar kan. apa kata kita gunakan masa2 terindah ni, kita belajar cara2 menukar tayar kereta. korang bukak tayar, pasang balik. bukak tayar, pasang balik. sampai mahir. konfirm yang baru belajar memandu tu, terus mahir. tak perlu telefon mintak bantuan bila tayar kereta pecah. hehe

6) selain tu jugak korang keluar dari kereta dan buat2 panik konon2 pintu kereta tak boleh bukak. arghh. buat2 geram, dush2. pura2 tumbuk pintu kereta. hehe

7) dan yang terakhir, tekapkan telinga kat cermin tingkap korang sambil mengerut2kan kening macam konfius. buat la macam orang blur. pastu tekan pedal minyak kuat2 macam orang nak memecut laju bila lampu hijau tukar nanti. orang sebelah anda pasti akan berasa seram.. kekekeke

cukup2 la kan tips ni kan. tak pernah kot orang terkandas kat traffic jam berhari2. kalau ada la kan, adesss. tido je la dalam kereta. spare selimut dengan bantal. jangan lupa teddy bear sekali. hehe krohh krohh..

selamat mencuba! hik3

5 comments:

fasha said...

no 3 tue saya setuju,wakakakaa...:)
tp x pernah buat lagi laa.

ツ I am ME ツ said...

aku still takde license..
tapi aku expert bab kritik drivers' styles..haha ;)

NOOR FATIN said...

fasha: xpe lpas ni bleh buat..hahaha

nurul: bagus2. hehe :)

HoPe said...

haha..best jugak tips nih..
boleh try nanti kalau dah stress sgt stuck dalam jam..

NOOR FATIN said...

try la. hehe

ARTIKEL RAKAN BLOGGER