Saturday, November 6, 2010

RINGANKAN BLOG ANDA!!

salam~~

tadi aku dah buang widget2, dan apa2 saja yang aku rasakan tak penting pun letak dalam blog aku ni haaa. tapi blog aku still berat sampai 118KB. haha. ish2! aku tak tau nak buang apa lagu. lagu pun aku dah lama tak letak. tension kot asal bukak blog aku je, lagu bermain2 di telinga kot. padahal, aku pun dok dengar lagu kat winamp. hehe kalau 3,4 blog aku bukak serentak, semuanya ada lagu, peh.. bersatu2 lagu itu. kah3!!

okay kawan2, mari2 ringankan blog anda!! buang widget apa2 yang anda rasa tak penting pun nak letak dalam blog! heee.. sebab tak semestinya semua orang ada internet yang sangat laju. aku ni kat kulim ni, memang la internet laju, nanti kalau dok kemaman, punah ranah. nak bukak satu blog pun.. masyaAllah, sempat makan nasi sepinggan.

ok. check la keberatan blog anda di SINI. paling elok bawah 100kb la. lajuuuuuu.. aku lebih 100. haha 118KB. tengah fikir nak buang apa lagi nih.. hehe

jom timbang blog!

4 comments:

saperakue said...

aku punya 95.85~~~

NOOR FATIN said...

ringannyaa!

Gen2Merah said...

betul ka jugak speed test tu? blog aku 261.80... Dah banyak widget yang aku buang.. tapi still 222.017...

yang aku heran, kawan aku punya blog banyak widget, banyak gambar, then ada lagu lagi tu. speed nya cuma 109.61 je.. hmmmmm

NOOR FATIN said...

gen2merah: betol la.. mgkin ada yang berat kot.. templat ke. huhu aku xreti sgt bab2 ni.

ARTIKEL RAKAN BLOGGER