Saturday, November 20, 2010

JERAWAT.. ARGHH~~

salam.

semua manusia ada jerawat. yang takde hanya baby. haha. kan? perempuan kalau tak de jerawat tak nama perempuan la. mesti ada jugak walau sebijik dua tambah2 time datang bulan. confirm ada. hehe

aku start naik jerawat masa form2. kenapa? aku datang bulan seawal darjah 4. awal kan? aku dah start pakai sabun DOVE. tak tau la sekarang ada lagi ke tak. lama aku pakai sabun tu. aku tak pakai pencuci ke apa ke, aku pakai sabunnya je la. hehe masa tu ada amik gambar yang berbentuk pasport tu. alahai, kawan2 siap puji gebu. ahaks.

setelah sekian lama, masa form1 aku pindah ke sg petani. hoyeh. kat sana, ada kawan aku la, aku dah lupa namanya, dia cakap dia pakai satu produk ni. lepas tu dia cakap elok, sesuai. muka dia pun gebu, aku jeles. aku pun gebu tapi aku nak lagi gebu. lantas, tanpa berfikir, cewahh.. haha aku terus beli produk yang kawan aku rekemen kan tu haa.. pakai punya pakai,. waaa.. jerawat sudah mula tumbuh.

aku pindah KL masa form2, masa tu la pertumbuhan jerawat kat muka aku makin pesat membangun. alahaii.. woiiii~ tension kot. aku yang dahulunya gebu! sekarang orang dok perli2 pasal jerawat.. arghh.. maluu dowh! aku stop pakai produk tu. aku pakai produk lain. aku beli dengan krim. pun jerawat makin banyak. arghh..

masa tu aku ada amik gambar aku. guna kamera kodak. gambar keping2 tu haa, muka aku bertampung2, masyaallah, teruknyaa.. aku nak amik gambar pun malu.. :( sedih woo.. form3 aku pakai sabun yang berasaskan susu kambing. masa tu aku ingat lagi, jerawat bukan makin kurang tapi bertambah membangun dengan pesatnya. ada sekali tu, ada 3 titik jerawat. macam garis lurus, kat muka aku. kah3. orang tu kata mula2 memang la, jerawat akan keluar banyak2 tapi lama2 dia akan hilang. lama gak aku pakai, berparut2 ha muka aku. jerawat tak hilang, parut yang tambah.

akhirnya form4, kawan mak aku. perkenalkan satu produk ni. alhamdulillah sejak aku pakai, ok sangat, sesuai dengan kulit aku. tak mahal. sabun tu cuma rm5.90. kalau kat KL, kawan mak aku jual rm4 je. sampai sekarang aku pakai.. hehe jerawat pun dah stop. parut2 dah mula hilang. yang ada hanya kesan sikit2. lega, jerawat tak tumbuh dengan pesat lagi, hoyehhh~~

kerana sabun ini la..

*
*
*
*
*
*
*
*
*


SABUN TAHARAH. HANYA RM5.90

wajahku sudah kembali seperti dulu.

*
*
*
*
*
*
*


gambar ni tak edit okay? hehe aku tercari2 jugak gambar aku masa form2 dulu, yang muka aku penuh dengan jerawat tu. tapi tak jumpa la..hehe


ia menjadi pengajaran pada aku. aku takkan lagi terpengaruh dengan produk2 kecantikan lagi..keh3. bukan apa, aku risau sangat muka aku jadi macam dulu..uwaa.. nak pandang cermin pun malu..wuuu.. murah pun murah la.. asalkan xde jerawat.. hehee


taharah, dah 5 tahun aku guna kamu. hehe

5 comments:

hiro said...

hee..patut muka bersih jerk

"miko itu nana" said...

waa..mana nk beli?..tp tkot la plak nk cube.huhu

NOOR FATIN said...

thanx hiro..heee

nana: sy slalu beli kat kdai2 yang jual herba2 ke, ada la jual. ahaks. xtau la awk. dgn sy sesuai ;D

sizuka[Izzati] said...

whoahhh menarik.hehehe.dlu mse skolah gne jgk sabun dove tuh.alhamdulillah tak penah kulit teruk sangat jerawat.bese sebijik ke dua bijik setahun lepas tu hilang.hehe~

NOOR FATIN said...

hehe pakai dove memang sesuai..keh3.. tapi tu la sbb tukar produk lain..muka jadi truk..wuu

ARTIKEL RAKAN BLOGGER