Monday, November 29, 2010

AKIBAT GUNA PRODUK YANG TAK SESUAI~


salam

selamat pagi!! hari ni aku bangun awal~ hehehe .

masih ingat entry INI?? kalau belum baca, pegi baca cepatt!! ni macam sambungan la dari entry tu,, hik2.

aku dah terjumpa dah pic aku masa form2 dalam album gambar. hoyeh. aku snap2 n aku upload kat facebook. tapi yang aku nak tunjukkan ni. satu gambar masa form2! aku belum upload kat fb, nanti la :P



muka aku masa ni teruk sangat2. ni la akibatnya tukar produk. dah elok pakai produk lain, gatal pegi tukar produk konon lagi elok. tengok! apa jadi?? giler ah masa ni. sejak2 ni aku nak amik gambar pun malu okay! muka jadi tak sama rata kalernya. bertampung2.. huarghh..buruknya :(

alhamdulillah, dah 5 tahun aku pakai sabun taharah. sejak tu muka aku tak penah dah jadi macam ni. cukup la sekali seumur hidup. dulu xpe la, zaman sekolah. skrg ni dah nak masuk alam pekerjaan pun kan? wuuu..

gambar paling baru :)


kenangan lama jangan dilupakan. jadikan pengajaran ;D




19 comments:

cik helena said...

gamba baru>??

Siti said...

pengajarannya...jangan tuka2 produk dah pasni..hehe :) best ek guna taharah? tak penah try pun lagi.

NOOR FATIN said...

cik helena: opps. lupa letak pic baru.. jap2~ hehe

siti: best. sesuai dengan sy :)

zuar said...

jgn guna produk yang jual kt tepi2 jln yg xpasti dtg dari mana..beli la yg kt tmpt yg boleh dipercayai..pengedar2 yang sah.mahal ckt xpe jgn sampai bhayakan diri:-)

NOOR FATIN said...

tapi produk tu terkenal =,= wuu mgkin tak sesuai dengan sy. hehe thanx! :)

nur hidayah said...

yaaa sangat cool la sabun tu
bley clearkan jerawat dan parut2 skalik
anda bley la jadik duta sabun tu

NOOR FATIN said...

haha. thanx dayah :)

NaDic said...

salam sis.. guna produk ape skang? saya dlu slalu tukar2 jugak ..sampai jadi jearwat sikit2.. last2 g dermatologist.. just nak tau sis guna ape.. hehe~

nway stgh produk kat pasaran tu hati2 bile guna tkt ader risiko lain.. haih~ dunia skang ni mcm2.. ^_^

fasha said...

tapi skrg awk da chantek banget :D

misz FaTiN said...

setia pd yg 1..huhu..
ekceli,, fatin slalu gk tukr produk..
alhamdulillah,, nsb bek muka fatin ni jnis xkesah..

eqacashperlala said...

ya ya
bila tukar2 produk, kulit kadang-kadang jadi lebih teruk

anyway, alhamdulillah
kulit you dah elok sekarang :)

NOOR FATIN said...

salam nadic. sy guna sabun taharah je. rm5.90. kedai2 herba ada la. hehe best pakai. mmg sesuai dengan sy :)

fasha: hehe thanx :)

fatin: lega mcm tu. hehe takot guna produk yang tak sesuai, jadi mcm2..huhu

eqa: thanx! :) alhamdulillah

Burp said...

hahaha.. muke tetap same! :P

NOOR FATIN said...

haha dah org yg sama :P

Balqis Riza said...

hye kawan2!! saya nk buat entry kat komen fatin ni..harap semua baca ye..moga berpekdah! :D

sbnrnye ada cara nk tukar produk muke..
1st kena tau kenapa produk tak seswai dgn kulit..telah..gune pencerah garnier tp kulit jns berjerawat..mmg tak laa kan..hihi..

2nd, bl dh tau nk tukar ape kpd ape, kena stop minimum 3hari penggunaan produk lama..ini supaya kulit muke tak tekejut dengan perubahan drastik itu..bl dh dlm 3hari, br guna baru punye produk..

3rd, sgt2 pntg utk bersabar..jgn harap la pakai 2bln kulit kau cun n flawless..mmg tak laa kann..sabar..kalau tak sbr, cmtu laa..dh 2bln, tbe2 tukar..then rasa tak seswai lg, tukar lagi..mmg jahanam kulit muke..

kesah aku, i have oily skin..aku dulu masa mude pakai clean n clear..bl dh msuk U endon, aku pakai Sendayu Tinggi..sendayu tinggi sgt elok! tetapi, oleh kerana aku study kat endon, takde stok sendayu tinggi kat endon ni, aku terpaksa tukar produk endon..yg bernama Natasha..ye, aku tau..kat Malaysia juga ada produk Natasya..tapi lain..lain company, lain bahan, lain doctor..lain jugak ejaan..


honestly, produk endon aku gune ni aku rasa lagi elok drpd sendayu tinggi..tu psl, sbnrnye mmg artis endon lawa2 muke flawless habis..artis msia ramainye make-up tebal..

ok kwn2..selamat menyantikkan kulit wjh! jangan pndg remeh kat kulit muke..kulit anugerah Tuhan..Tuhan ciptakan kita, wanita, indah...tak slh kita indahkan lagi n jaga keindahan..cume selalu ikut batas Islam..hihi

haa faten..amacam entry aku? haha..drpd nk komen terjadi entry kecik lak..hihi sorry..btw nice skin :)

NOOR FATIN said...

wah. bal! thanx! info yang berguna! hehe kulit ko cantik bal, aku jeles. hehe :) thanx :)

qushaira said...

kak..letak laa skali pic sabun 2..=p

NOOR FATIN said...

qushaira: jap, nak tnjuk kat awk. hehe

NOOR FATIN said...

klik sini ye utk tgk gmbr sabun, hehe

http://fatinlovefaiq.blogspot.com/2010/11/jerawat-arghh.html

ARTIKEL RAKAN BLOGGER