Friday, August 19, 2011

MENU DI TAT NASI AYAM KULIM (CAWANGAN KE 7)

salam..

bila sebut pasal tat nasi ayam, rasanya rata2 penduduk di sekitar kedah dan perlis dah tau. sebabnya kalau kat kulim, sudah ada cawangan tat nasi ayam yang ke 7. :) yang lain2, di sungai petani, alor star, arau, jitra dan macam2 lagi la. aku dah lupa sebenarnya :P

dalam bulan puasa ni aku bekerja di tat nasi ayam kulim setiap hari selama 8 jam. pun keje sana jugak. selalu pergi dan balik dengan dia la ;D


contoh hidangan tat nasi ayam kulim. ni gambar aku jumpa kat google XD


setiap hari memang tak menang tangan nampaknya melayan pelanggan. kadang2 terjumpa kawan sendiri. maklumlah tat nasi ayam tu kat belakang msi je, tempat aku belajar dulu. ekeke kat kulim avenue, sederet dengan kedai al-ikhsan. :)

antara menu yang best2 disediakan kat tat nasi ayam beserta harga :

nasi ayam (biasa) : RM 3.50
nasi tambah + ayam biasa : RM 4.00
nasi biasa + ayam tambah : RM 5.00
nasi tambah + ayam tambah (special) = RM 5.50

paham kan? hehe selalu pelanggan sendiri akan bagitau nak nasi tambah ke, atau ayam tambah ke, terpulang kepada pelanggan itu sendiri ;D

menu lain :

satay ayam dan daging : secucuk 50 sen.
satay perut : secucuk 60 sen.
mee gulung : RM 4.50
chicken chop : RM 9.00
mee kari : RM 3.50
bihun sup : RM 3.00
kuey tiew sup : RM 3.00
ayam pandan : RM 1.00
puyuh goreng kunyit : RM 4.00
nasi puyuh : RM 4.50

kalau minuman pulak, bermacam2 minuman disediakan terutama jus! macam2 jus ada di sini ye. kopi jantan ke apa jenis kopi semuanya ada ;D

peta tat nasi ayam..




tat nasi ayam betol2 terletak di belakang unikl msi. ;)

jemputlah datang berbuka puasa di sini. setiap hari kedai dibuka dari pukul 4 petang sampai habis waktu sahur.

kalau nak tempah banyak2, boleh datang ke kedai dan berjumpa dengan abang mukram (bos) ye. hehe sekurang2nya sehari sebelum hari yang anda ingin ambil tempahan tersebut.

nak rasa sedap ke tak, jangan lupa datang ke kedai ni ye!! ;D

maaf, gambar2 menu aku tak dapat nak siarkan kat sini sebab tak penah bawak kamera pegi kedai. kekekeke.

15 comments:

- abdul hadi abdul muti - said...

eh, murahlah harga dia. rasa macam nak try sendiri. huhu

ch!natsu said...

jaoh sgt.. huhu~

haniey said...

wah murahlah harga dia,kira berbaloi lah kan kalu mkn,tambah2 lg sedap..ingtkan mahal td..selalunya dh susah nk jumpa nasi ayam rm3.50..skang ni mhal sgt..

hiro said...

fuhh..sedak.

bunbun said...

hmm balik kg boleh try cari ni hahaha. tat tu nama je ke ataw memang ade rasa macam tat? ahaha <-- ni soalan yg tak perlu dijawab okey :P




suke lettew boleh balik kerja sesama hokhokhok :P

Henry Zackery said...

sgt menyelerakan :)

Kerja Paling Disukai Lelaki

sizuka[Izzati] said...

wahhhh.patut pun tiap2 hari mkn nasi ayam.hehe bestnyaaaaa.

oya said...

murah2..nampak lazat

merahitujambu said...

dear..pose ni..leleh ok..=p

sahromnasrudin said...

murahnya..tapi makanan area kedah mmg murah2 la..tempat mertua sy pun sama huhuhhhhh

bighagenjo said...

:)

BM said...

ow..keje kat situ?
adui terasa menggoda pulak tgk nasi ayam tu

#ciksuzlin said...

nasi ayam RM3.50?!

#ciksuzlin said...

nasi ayam RM3.50?! kalau kat ipoh or jb memang tak dapat dah harga ni. nak jadi orang kedah la lepas ni.

Juadah said...

Salam.

Sya kalu turun alor staq mesti nak cari tat nasi ayam ni. Memang sedap sbb ia nasi ayam style org melayu di mana ayamnya di goreng. Kalu satay tak berapa sedap (ikut tekak kami la).

ARTIKEL RAKAN BLOGGER