Wednesday, August 10, 2011

BLOGGER LAMA MERAYU BLOGGER BARU LETAK LINK BLOG KAT PROFILE

salam.

berjumpa lagi kita pada hari ini. yeah~ apa khabar semua? :)

beberapa hari yang lepas, aku check kotak follower aku. ada dalam 20 follower baru yang belum aku check lagi. check punya check setiap satu, aku klik gambar yang tertera kat kotak follower, banyak yang tak de link blog. apsal ar?? apsal!! T__T

dah tu tak tinggalkan jejak kat chatbox pulak tu, kejamnya korang. ahaks

dari dulu lagi kalau orang follow aku, aku akan follow balik. dont worry. confirm aku akan follow balik tak kira la siapa blogger tersebut. terkadang aku perasan, dalam 10 blog yang aku baru follow lepas check kotak follower, 9 daripada follower tu, follower diorang mesti bawah dari 10. maknanya mereka blogger baru la. hee~ aku follow je. ;)

so aku rasa bengang jugak la kan, kalau dah follow tu tinggalkanla jejak kat chatbox. korang takot nak tekan ek gambar gerak2 tu? haha. adess. kalau aku follow balik memang aku takkan tinggalkan jejak. sebab dia dah follow aku dah. dia tak perlu risau nak cari blog aku lagi. huahua..

baru2 ni terdapat beberapa rayuan dari aku untuk follower2 yang aku tak dapat kesan, aku google pun tak dapat nak cari. apesal ntah


korang ni..wuwuwuw. aku memang takkan dapat kesan blog korang. tinggalkan jejak tak, link blog tak de kat profile, komen post aku pun tak. aku google pun tak dapat. wuu~

tutorial : letak link blog kat profile

contoh blogger yang aku tak dapat cari sampai sekarang adalah hana honey. lihat gambar di bawah:

aku harap kalau hana honey datang balik blog ni, sila buzz aku kat chatbox. hehe tak de link pun yang dinyatakan bila aku tekan profile beliau kat kotak follower. anda pernah terjadi situasi begini?? aku tak tau nak cari dia kat mana. kahkahkahh



okay2. macam ni sebenarnya nak letak link kat profile. perhatian kepada blogger2 baru atau lama atau yang belum letak lagi, atau tak tau dah letak ke belum, boleh check sekarang!!


pergi ke dashboard. lepas tu tekan settings. nampak tak yang aku bulatkan tu? hehe


bila dah klik settings. anda akan jumpa senarai macam ni. ok. pergi dekat 'add your blog to our listings'. tekan YESSSSS!! pergi check sekarang, korang letak NO ke YES. pastikan YESSSS!!

nampak tak ayat edit displayed blogs tu? klik je kat situ.

dan keluar benda ni. tandakan right pada kotak yang disediakan. sebagai tanda anda masukkan link blog anda di profile. dan jangan lupa save settings!

dan jadilah macam ni. jeng jeng jeng. kredit untuk blog RARA FARAH. macam tu la. kalau korang ada 10 blog pun, letak aje la. kalau tak nak jangan letak, tapi pastikan ada link blog untuk blog yang anda aktif. jangan pulak letak blog yang private. grr


kelebihan:

1) tak payah letak jejak pun takpe. orang akan klik profile anda kat follower dan boleh terus klik blog anda.

2) memudahkan orang yang difollow menjejak langkah korang. boleh dia follow korang balik. kelebihan kan?

3) tak buat orang sakit hati. dah la tak tinggalkan jejak, lepas tu ghaib macam tu aje. link pun tak de. grr


ok kawan2. harap anda faham la ye. kalau tak paham boleh tanya lagi kat kotak komen.nak check pergi kat view my complete profile. profile korang bukan aku 0kay. hehe

mintak perhatian :

tutorial tu lama punya okay. dulu aku pernah buat dah tutorial. ni aku copy paste je la. malas nak buat baru. keh3. tapi tetap sama caranya je ye.. KLIK SINI

buat la ye. aku tau sekarang ni ramai sangat blogger baru. sila buat benda ni untuk keselesaan blogger lain. jangan follow je lepas tu senyap, nak tambah follower pun tak dapat sebab blog anda tidak dapat dikesann. hehe

akhir kata dari aku, selamat mencuba!! ;D

perasan tak dulu (11/1/2011) follower aku 673. hari ni (10/8/2011) dah 1257. terima kasih korang!! ;D

27 comments:

Aida Azryn said...

perghh.. banyak follower anda. tahniah! ;D

Popoi said...

nice entry! ^^

Nurfazilah Cipa said...

wah2..header gmba cupcake..sedapnyeeee!!hehehe~:) btw,,lari tjok pulak ek??hehhe~aahla btol2 kdg2 ade yg xbg linkkn..cnne nk follow blk ye x??

Princess Feyqa said...

fyqa pon sllu mnglmi mslh cnie, ble tgk xde link pon google pon xjmpe huk3

puteяi ʓαняα said...

wahh! bertambah 2 kali gnda.
ada tips ke?

nub said...

mgkn ada yg takat suka jadi ppembaca kot..

=)

cucu umie said...

incya-Allah jom same2 kita ingt mengigati..nice info..

Bui Junaidi said...

bui pun ada jugak buat pasal ni aritu..bukan apa,bila org follow mesti kita nk follow balik kan..tp bila takder link then tak tinggalkan jejak dekat shoutbox,mcm mana nk follow balik..bila x follow balik,alih2 org cakap kita ni poyo..menciii..huhu

Nur Farah Hani said...

selalu gak macam ni bile time rajin nak follow back.. diaorang pulak kekadang bile follow pastuh hilang entah kemana2.. tak muncul2 dah.. emmang susah.. :D

sahromnasrudin said...

tahniah..blog ini mmg hebat..syabas..teruskan ya :-)

chiLleD...!! said...

lor..cmtu ker?bru tau..hik3

deqlis said...

yess sis pun nak merayu gak hehe...supaya senang kita nk ke blog mereka yg follow...

Kak Imun said...

Salam, fatin. Kak pun selalu kena macam ni, memang sedih la sbb tak dapat follow balik. Harp2 lepas ni, ramai yang lebih prihatin...:)

sizuka[Izzati] said...

hebakkkkk fatin :D

sifu im said...

tpi aku follow ko npe ko x follow aku??haha

anGah said...

dasyat.. siap ada entry pasai ni..

Ajeera / @lovelyisjoon said...

cute la Fatin !

merahitujambu said...

bagus buat tutorial cmni..boleh diorg th lepas ni x ulanginyaaa

H.J said...

macam tu eh??nanti nak check..aha

Woofer Storm said...

lama tak dtg komen sni..itu yang payah nak jejak balik tu,,ssh nak follow balik..kan3??

Tukang Karut said...

hoho... terus check sendiri punya...

☻UsaGi NaNa☻ said...

err??aku ada x??ahahha!

bighagenjo said...

yaya. selalu macam tu. payah nak cari balik ha. den pon tak cek lagi den punyo huhu.

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

ramai gak yg xletak link ni =)

bgsu tutorial ni..

p/s: selamat mencuba ea..

Cik Gee said...

tu ler tension gak kdg2 nak follow balik takde link.. x follow kang, keshian pulak.. nak cek shoutbox, adehhhh... byak ye... huhu..

nana89 said...

http://theblackred.blogspot.com/2011/08/segmen-mari-like-pic-aseta.html

ahmad said...

dah folow awk :)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER