Monday, June 13, 2011

TERHUYUNG HAYANG KALAU PAKAI HEELS. hehe

salam..

maaf sangat2 kepada kawan2 blogger yang singgah blog ni semalam (12/6/2011). satu hari aku tak dapat nak blogwalking sebab sedang hadapi masalah. hehe sekarang ok dah sikit ni ha. sori sangat2 okay. korang tetap datang blog ni. terharu ;D nanti aku akan singgah blog sorang2 k ;D

harini aku nak bercerita pasal high heels atau dikenali sebagai kasut tumit tinggi. korang ada? mustahil la tak de kan. tambah yang berbadan kurus tu, konfirm berlambak2 kasut tumit tinggi, hehe..

dulu kan masa sekolah aku punya teringin sangat nak pakai heels. akhirnya dapat miliki satu. mama belikan. tinggi. warna hitam campur pink. lepas tu kan masa raya aku pakai kat kampung, turun je kereta, kebetulan, baru lepas hujan, so tanah lecah kan, berlopak, aku turun je, tenggelam terus. wakakak. dah la berat aku ni ha. terus buang, simpan dalam bonet, pakai selipar. kahkah...spoil mood raya aku..

lepas tu beli lagi. sekali tu pergi mana entah. tak ingat. abah yang belikan. heels ni set dengan handbag. hehe dalam rm70 kot. harga asal aku dah lupa dah. hehe pakai jugak. waktu raya. tau tak pakai time bila? amik gambar aje. wakaka.. cukup la kan, lepas tu abah marah kalau beli heels lagi, siap. bukan nak pakai :P

bukan aku tak nak pakai, aku tak boleh imbang badan la. haha berbadan besar ni kan, walau tak semua yang tak pandai pakai heels, tapi entah la. aku tengok orang lain lagi besar2 dari aku. okay je pakai heels. haha. okay.wuu..

dah lama gila aku tak tengok heels ni, tetiba terjumpa pulak dah dalam kotak. so amik dan pakai untuk amik gambar je. wakaka..


dah ketat dan padat. peh montok je nampak. haha dulu2 macam longgar je. haha.. ngam2 je la dengan kaki aku..


masih elok lagi heels ni. hehe jarang pakai..


mama kata sebab tinggi sangat. kalau tumit rendah sikit, boleh kot pakai.

aku try test2 pakai dalam rumah, okay dah. tak kekok sangat la. dah boleh imbang badan. yeay!! hahaha..

start aku boleh pakai kasut tinggi2 ni, sejakbelikan aku wedges masa hari raya yang lepas. aku mula2 tak tau yang orang panggil kasut ni wedges, iceq la yang bagitau. haha..


cantik kan, warna putih.. hehe..


aku pakai dah ;D


kerap kali aku pakai wedges ni kalau nak pergi kenduri. pegi pasific pun penah pakai tau. haha lenguh kaki pusing2 dalam pasific tu.. haha. lepas tu aku dah boleh dah pakai wedges. tu pasal aku dah okay sikit pakai heels.. haha..

80% je la boleh imbang badan. bukan 100%. haha masih terhuyung hayang lagi. mama kata aku tak sesuai pakai heels, haha rasa nak terjatuh. kalau pakai wedges, okay aje. :))

korang suka heels ke wedges?

31 comments:

syira said...

Syira suka juga pakai heels
sesuai untuk kaum2 yang rendah cm syira ni kan. nmpk mature cket.erk!
kalau nak pakai heels tuh kena make sure hari tuh cuma jalan sikit2 je.
kalau tak, mahu nak tercabut tulang temulang ni.
but, wedges much more comfortable.!weee

merahitujambu said...

ahahaha.lawak jee..sy mula-mula keje dulu ratu heels...sekarang ni dh x larat dh nak pakai heels naik trun bas..pakai kasut biasa jee...yang leper.lau x kaki patah nanti..heeee..

Farah Shamsudin said...

akk pun suke pakai high heels dgn wedges.. tp selesa lebih pd wedged laa..ala, org yg berisi pn blh pakai dearr..

sahromnasrudin said...

org laki pun kekadang pakai heel gak..bile jalan bunyi semacam je huhuhhh

puteraduyong said...

heels...ermm...nampak seksi... :)

nazirah said...

hehe comel jewwww huhu
heels ke wedges ke dua2 kte suka fatin hehe ;)

Kakzakie said...

Kakak dah biasa pakai heels. Kadang pakai juga wedges. Dah biasa... kalau pakai selipar macam tak sesuai pulak ke pejabat/majlis.

Pergi shopping kakak pakai selipar saja...

Cik Rose Cute said...

Akak pun suka hehehe

Amy Syaquena said...

akak dulu memang suka pakai heel dan koleksi heel pun banyak dalam almari tapi sekarang nie memang x pakai.semua jadi hiasan je.doktor larang sekeras2nya akak pakai heel huhuhu

sizuka[Izzati] said...

hehehe teringin nak pakai tapi takleh pakai sebab dah tinggi sgt LOL.

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

still nmpak baru..

suke tgk wrna putih tu..

deeya said...

owh ! wedges eh namanye .. baru tau ! huhu ~ dua2 suke pakai . tapi aku katek .. da kalau katek tu pakai heels pun katek gak . bhahaha !

Umedia Network said...

cute kasut tu. hehe. :D

IzwanNie Eynia said...

d sebabkan sy kurus n tinggi sy mengharamkan heels dlm hidop sy.. sbb sgt2 la tak ole imbang bdn..huhu.. jln 2,3 langkah kompom gedebuk jatuh.. haha.. wedges nmpk kiut.. na blajar pakai wedges.. slama ni asyik sandal n flat je. sgt lah tak bergaya.. ^_^

Siti Mashitah Saidin said...

tak reti pakai heels.. fatin, ajar~ :P

asfira aminuddin said...

i prefer heels lagi. nmpak mcm bergaya je bila pkai and jln lenggang lenggok. haha! :-)

Republic Aku said...

hai...2 inci jer tuuu...kalau 4 inci kompom tergolek....keh3

Nasriq said...

jangan amalkan selalu takut ada effect bila dah tua nanti,...

Onitsuka_hana said...

xsuka pakai heels. widges yang kasut tumit rata 2 kan..hana suka tuu la..biar la kasut tumit tinggi mana pun janji permukaan rata..xmau cm heel sakit kaki..xreti jalan

tia @ Ini Kisah Tia said...

yay! Tia suka pakai heels . tapi tu lah . sakit kaki . waaa :(

Gen2Merah said...

org pempuan yang pakai high heel ni salu lambat nak bejalan.. hehe

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

nnt lame2 bse la..
ak pn dlu pkai flat je..
skg dh bole pkai wedges 3inch..hehe
igt nk crik platform plak la..

fadh leyanie said...

kalau pakai heels akan menaikkan aura keayuan seorang wanita..tapi heels juga ada keburukannya..bagi yane wedges lagi ok.^^

F~CiCAk said...

suka wedges jugak. tambah2 kalau cheese lebih. perghhh! eh? lain ka?

Bro Ery said...

Pakai wedges lebih sesuai.. Heel kalau salah imbang terkucil mahu meraung.. Bengkak ankle kaki tu..

bunga said...

bunga suka yang tiada tumit..hehehe...suka pakai sender..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
اسلام عليكم

http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
Sejarah mitsubishi lancer dan enjin mivec

uihhhh aku tak pernahhh pakai kasut tumit tinggi... but kata orang kalau pakai lama lama pakai asda efect kat belakang pinggang

tomato said...

kita suka wedges lagi . tak sakit kaki .. hihi

Hanif Idrus Blog said...

heheheheh..life as lady mesti kena cuba pakai heels...kekekeke.

*Miss Syahnia* said...

ain mmg tak bole pkai heel
yg runcing sperti gmbr ptama tu..

prnah pnglaman pkai heel cmgitu
tkehel kat tangga..huhu tobat da

skang msti pakai heel yg cam
gambar akhir tu..lbh slamat kan ;)

MamaEma said...

saya kat opis sekadar selipar saja...hehehe senang nak ke sana ke mari...

ARTIKEL RAKAN BLOGGER