Wednesday, June 8, 2011

JANGAN KATA KAT ORANG, AKU PUN PERNAH BUAT DULU. HAHA!

SALAM

entah macam mana rajin aku belek2 post lama. haha okay, aku start menulis blog pada bulan februari tahun 2009. dah lebih 2 tahun aku menulis blog. hee. dah lama. follower pun dah 1000++ dulu tak serius sangat. sekarang serius menulis blog dan lebih matang kalau nak menulis. dulu2 main hentam saja. asyik2 kisah ex, kisah marah kat ex, kisah berendam air mata, kisah kawan, kisah budak2 kan. auw malu den :P

masuk je tahun 2009, aku usha2 banyak post yang aku rasa meluat nak baca. pehh. tak de mood langsung nak baca. semacam ada satu perasaan sakit hati ketika membacanya. nak tau apa?

dulu semua post aku berwarna warni. setiap perenggan aku bahagikan dengan pelbagai warna. aku pun tak da mood nak baca. kahkah. dulu budak2, sekarang dah matang :P

aku perasan tulisan aku start semuanya berwarna warni sejak2 aku kenal dengan maklumlah, masa tu hati tengah berbunga2, hehe baru umur 20 masa tuuuuuuuuuu. muda lagi kan. ala sekarang pun muda lagi. selagi tak kahwin, selagi tu masa remaja! err..

contoh post yang buat aku sakit mata nak baca lagi..


aku print screen ni ;D







ingat azzam idola kecil 2? dulu2 aku suka sangat2 cerita pasal beliau dalam blog. sampai sekarang ada orang cari kisah pasal idola kecil lagi. haaaa. jarang kot aku jumpa blogger buat post pasal idola kecil 2. hee.. aku selalu mengikuti program tu, so aku boleh la ulas ikut kata hati aku.hehe

bila aku baca lagiiiiiiiii, hahaha budak2nyaaaaaaa. boleh kata banyak gila entry aku begini, berwarna warni. ada yang aku boleh baca, ada yang tak boleh. kahkah. sampaikan start tahun berapa ek, aku dah tak guna tulisan tu lagi. haha.

dah lama dah aku insaf sebenarnya tulis macam tu. agaga..

sebenarnya selama 2 tahun ni la, banyak benda aku belajar. banyak sangat2. dengan kerajinan aku selalu blogwalking, banyak benda aku penah pelajari.

sesetengah orang kalau baru je buat blog, dah tanya aku, macam mana aku dapatkan sampai 1000++ follower? macam mana aku dapatkan 10-20 komen untuk satu post? macam mana nak layout cantik2, macam mana nak banner lawa2?

jawapan aku senang saja, semuanya bermula dari bawah. bukan senang nak ke tahap ni. orang lain baru berblogging 4,5 bulan dah ada follower 1000. aku dah 2 tahun baru ada follower 1000. sebab utama aku menulis blog adalah meluahkan isi hati aku dan berkongsi perasaan. bukan mengejar follower. hehe tapi aku hargai semua follower2 aku, kerana follower2 aku jugak la, ramai yang dah kenal aku..

perubahan takkan berubah secara mengejut. perlukan masa. begitu jugak aku. bukan senang nak jadi yang macam sekarang. namun aku selesa..

dan post warna warni itu? aku tergelak sendirian. haha lucu bila umur 22 tahun baca balik. sakit hati aku baca. kalau bukan post aku, aku mesti kata, budak ni kenapa? apa dia tulis aku tak paham. pangkah ar!! XD

korang baca entry warna warni tu, korang rasa sakit hati tak? :P

22 comments:

Umedia Network said...

ermm...like this one okeyh..huhu ;)

norain.ibrahim said...

I will keep it in my mind.. (=

farhana said...

wawawawa! tekena batang idung seniri la...hahahaha

Cik Ezy said...

dh mcm surat cinta dh..
kalerful betol..
ekeke..
malu la bile bace entry sndiri dulu2..
keh3

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

huhu,terasa lak kat diri ni..

smlea dlu suke warne wrni..skg berwarna utk yg ada link je..

beselah,setiap berlaku pasti ade perubhn..

pengalaman membuatkan kt lbh matang..

wahida said...

betul tu...kalau baca n3 lama2 klaka pun ada..menyampah pun ada...haha!!

diana amin said...

mmg kne mula dari bawah :) like this

sizuka[Izzati] said...

HAHAHAHA samalah kita yaww~!penggemar tulisan warna warni.tapi dulu lah kan.heeeee.serius lawak.

Farah Shamsudin said...

tahniah la dah 2 tahun ek ber blog.. banyak dah yang dipelajari kan.. kalau akak la.. taknak la tulisan warna warni sangat.. susah nak baca.. kalau sikit2 tu ok je..

efa nur said...

haha..efa dulu pun suka tulisan warna warni..mcm pelangi..bajet comel habiss dah..haha :D

nazirah said...

hehe kita pun same dulu hahaha adehhh

Mawar Berduri said...

wowwwww.. colourfullllll... hhehe

nelly said...

bermula dari bawah kan untuk ada followers dan komen ..
bukan secara mendadak kan ?
hehehe

cucu umie said...

setisp orng ad style masing2 nak majukan blog mereka..tpy menjadi sesuatu kepuasan juga sebb kita dpt menilai diri kita..hehe

tia @ Ini Kisah Tia said...

huish . panjang bebenau post tu . hehe ..

Sabah Dan Semenanjung

velasrizal said...

hahaha sah aku pn sakit hati baca

zacky786 said...

btol tu..~ ada org 3 bln da cecah 1000 follower.. mmg mantap.. apa pun bermula dari bawah kan.. :)

bunga said...

hahahaha..bunga dulu pun tulis warna warni dulu..hakhakha..

dulu bunga xlayan idola kecil yang tu..ahha..

*Miss Syahnia* said...

2 thn dah..ain baru stahun lbh..hihi

suke je yg colourfull
nmpk ceria..tp kalau gunakn
warna yg tlalu terang..
mmg sakit mata ^__^

►içéq◄ said...

aku pn bila baca balik post2 lama, bongek je rasa. haha. dengan shortform la, dgn english la, dengan luahan perasaan la, pasal faris la.. xmemasal kantoi dgn faris.. kah3~

Tauke Budu said...

sama lah kita semua..bial baca balik entry lepas2..arggghhh..betul ke aku yg tulis ni...dan kita rasa entry yg latest macam ok(masa umur 22) tapi bila umur kita makin menganjak(umur 30 maybe) bila kita bca balik entry yang kita kata ok dulu, mesti kita rasa tak ok dah ..betul tak

cik azeya said...

hahaha. aku lagi merepek tah taip ape tah dulu dulu. macam harem! kehkeh

ARTIKEL RAKAN BLOGGER