Tuesday, June 14, 2011

JUARA-JUARA AKADEMI FANTASIA!

salam.

oleh kerana rumah aku tak pernah ada astro, makanya aku tak penah tengok akademi fantasia secara live. ekekek. lagipun dulu tak de internet kat rumah. kalau tau pun, melalui surat khabar aje..

9 tahun rupanya akademi fantasia ni berlangsung. 9 tahun beb! lama gila kan. dari AF1 sampai la ek AF9. haa. lepas tu tamat dah. tak tau la pulak kot2 ada AFUNDI AF10 pulak kan. hik hik...

meh kita tengok juara2 akademi fantasia selama 9 tahun..


JUARA AF1. VINCE. aku penah tengok AF1 tu pun ada ulang tayang kat tv apa ntah dari mula sampai habis. memang aku tengok so aku kenal setiap pelajar AF1 ni. ekekek..



JUARA AF2. ZAHID. aku penah jumpa dia kat jom heboh dulu. lama dah. hehe ;D dia dengan farah AF2.


JUARA AF3. MAWI. aku dulu antara peminat fanatik mawi la. pantang tengok mawi keluar majalah, mesti nak beli. tapi tu la, hangat2 tahi ayam je. keh3. lepas kontroversi tu dan aku beli buku bekas tunang dia, terus dah tak minat.hehe aku penah jumpa FELIX dgn err. sapa ek lagi sorang tu. tak ingat nama. AKMA kot. ada ek? err..



JUARA AF4. FAIZAL. tak kenal. haha. apatah lagi peserta yang lain. aku kenal bila dia muncul sebagai juara je..


JUARA AF5. MILA. pun tak kenal. kenal lepas jadi juara aje. ekekee..



JUARA AF6. STACY. kenal sebab alisya yang cerita. rumah dia ada astro so dia yang rajin cerita pasal peserta2 AF6 ni. keh3. kenal2. jahatnyaaaaaaa kamuu. haha. aku suka dia ;D


JUARA AF7. HAFIZ..kenal lepas jadi juara je. weee.


JUARA AF8. SHAHIR. aku kenal pun lepas dia jadi juara jugak. tengok2, mak aii kacaknya. kena cari info lebih pasal dia ni. agagaa..


JUARA AF9. HAZAMA. ni kan pic dia? aku main google aje. hehe aku tak kenal dia langsung. apatah lagi dengar dia nyanyi. =,=


7 orang lelaki, 2 orang perempuan. wah cayalah!


AF10 ada tak nanti ek? tak de AFUNDI AF10? err..

aku suka maharaja lawak lagi. kalau aku ada astro sekarang kat rumah, aku akan langgan siaran yang ada maharaja lawak dulu. apa tah nama siaran tu. hehe..

tak penah ada keinginan nak masuk pertandingan nyanyian =,=

selama 9 tahun AF ni, korang penah AFUNDI tak? aku tak penah ;D

23 comments:

sahromnasrudin said...

lega AF dah tamat kerana sy tak pernah undi pun hahahahahaa

::EIDA:: said...

Tak miss tengok Af dari 1 -9.
Tapi tak pernah undi.

Sanggup langgan ASTRO WARNA (siap bgtau!) hehe~ untuk tengok Maharajalawak !

*suka tengok realiti show*

MamaEma said...

khabarnya AF 9 adalah yang terakhir..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
اسلام عليكم

http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
Sejarah mitsubishi lancer dan enjin mivec

eeeemmm AF kali ni last yerrr... so dalam banyak banyak yang popular dan diangkat dari AF ni Mawi... dulu mmg demam Mawi dahsyat... sekarang dah pudar .... popularity hanya sementara tidak kekal lama

sizuka[Izzati] said...

penah afundi ke eh?tak ingt.kalau ada pun zaman mawi dulu HAHAHA.musim lepas tuh dah tak tengok AF dah.jadi kurang minat dah.kuikui~

Balqis Riza said...

aku layan sampai af3 je..sbb lepas tu aku rasa org2 yg msuk af sume sbb nk glamer ke pdhal bakat takde la sgt..
lega gak dh tamat..buat rosak anak bangsa je..sume duk sebok nk glamer jd artis..
baik dorg buat byk2 rncgn mcm imam muda ke..ade gak pekdah..dpt gak tgk anak bangsa yg beragama..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

mak pnh undi..tp zaman mawi..

skg senyap tros..

merahitujambu said...

berakhir sudah akademi fantasia..tgun maharaja lawak pulak..

samai artis sekarang keluaran AF kan...

Mawar Berduri said...

kihkih.. samalah kita kak.. kenal after dorang kuar af atau pun jadi juara jak.. malas nak tgk AF, feel tengok AF tu da takde..

Gen2Merah said...

setuju dengan Balqis Riza .. saya pun layan sampai AF3 jak... selebihnya macam nyampah.. kekeke...

Amy Syaquena said...

now tiada lagi program Af.Tapi kan dalam banyak2 af time mawi jugak yang best hehehe...

velasrizal said...

i xpenah undi pon sejak AF 1 lagi

Papa Mifz said...

kurang minat ngan AF...tapi hari tuh final layan gak coz wife minat...

Siti Mashitah Saidin said...

suara stacy paling besh...

WAHIDA ALIAS said...

af10 da xde...hoho..xkenal maka x cinta..bhahhahaa

Nasriq said...

AF? tak pernah layan pun... huhu...

Cik Rose Cute said...

Hazama best suara dia...mungkin nanti hebat macam Black,hafiz, akim...

Tengoklah nanti...

Ini Kisah Tia said...

tak berapa tengok sangat . juara AF pun ingat vince sorang . huhuh !

Nak Tahu Siapa Promosi Blog Korang??
Salahkah Aku Bertudung?

*Miss Syahnia* said...

hazama mmg layak jd juara
suara dia mmg best bebnding
finalis af9 yg lain.. ;)

oya said...

mcm aznil la kamu ni..refer2 back juara dulu..

bunga said...

sama la..bunga lebih suka layan maharaja lawak lagi..hahaha..walau xde astro..sanggu tengok di youtube..ahha..

semua bunga kenal lepas diorang ajdi juara..ahahhadan semua bunga xminat..wakkakaa

sahromnasrudin said...

ntah2 astro propa je..ada lg AF10 huhuhhhhh

Republic Aku said...

walaupun ramai yg kritik...tapi bagi aku sekurang2nya mereka berani...mencuba!

ARTIKEL RAKAN BLOGGER