Sunday, June 12, 2011

KOLEKSI BUKU BIODATA AKU

salam..

tahniah kat terengganu kerana menang. ;D

post kali ni aku nak cerita pasal koleksi buku biodata aku. aku agak teruja sebab semuanya masih tersimpan rapi. haha ada yang dah terkena air. tapi semuanya masih dalam simpanan. langsung tak pernah buang, tapi yang aku sedih, diari kesayangan aku dah tak da. hehe aku syak abah yang buang sebab dia yang kemas barang2 aku masa nak pindah ke terengganu. masa tu aku kat asrama, tak balik KL =,= biar je la. dah hanyut dah kot diari2 aku tu. kui3.

aku start terjebak dengan dunia buku biodata ni masa aku darjah 5. masa tu boleh kata setiap sorang mesti ada buku biodata. sejak itu la aku start mulakan aktiviti mengumpul biodata orang. keh3. semua itu berlanjutan sampai la ke form2. ;D

jom tengok koleksi biodata aku dari mula2 sampai la yang last sekali..

buku yang pertama aku beli untuk dijadikan buku biodata ;D

pertama kali belajar buat biodata. warna warni okay. tak cukup pen warna warni, share dengan kawan. haha yang bawah2 tu dah tak nampak, buku ni penah kena air rasanya..wee


buku biodata darjah 6.. hehe warna kuning pulak. kali ni tebal lagi. haha berselotep sebab terkoyak2 habis. ganas betol budak2 darjah 6 ni..

peraturan di dalam biodata aku. setiap buku biodata aku ada peraturan okay :)) ayat budak2. macam ni la. yang penting nama, alamat, tarikh lahir dan artis pujaan ye. konon2. wakaka. artis pujaan mesti tulisssss. lepas tu jangan kutuk2 orang ye! haha..

biodata aku darjah 6. ada kawan karib, ada kawan biasa. satu sekolah tu beb. haha ada abang angkat, ada kakak angkat, ada adik angkat. cita-cita dulu polis okay. haha. hobi berkenalan dan baca buku. wakaka.. status, pelajar dan remaja alaf baru. kah3 nak tergelak aku. sekarang ni dah di penghujung remaja alaf baru dah wehh. haha artis pujaan aku semestinya new boyz. haha dan syura..

aku pun lupa apa maksud SMB aku tulis kat tepi tanda tangan aku tu. yang best ayat, tiada yang terhebat melainkan new boyz. hehe siap lukis kartun tu. dengan pokok sekali. haha.


melangkah ke form1. mula2 aku bersekolah kat smk st patrick kulim. 9 bulan aja. hehe.. masa ni pun ada buku biodata tapi buku tulis sekolah la. haha.

masa form1. tulisan tak nampak. haha emas sangat kan. haha. artis tak diminati, siti nurhaliza :))


lepas tu masa pindah kat smk bandar sg petani, ada lagi buku biodata, aku tak snap pun la sebab aku tak ingat langsung kawan2 kat sp. lagipun aku sekolah sekejap aja lepas tu pindah ke KL. hehe.

pindah ke KL, ni buku biodata yang terakhir. last aku ada. form3 dah tak buat dah. insaf :)) last form2 la. hehe siap balut lagi okay.

peraturan kalau nak tulis kat buku biodata aku. lebih garang, lebih tegas. ekekeke.. gelak guling2 bila aku baca buku ni. poyo gilak ah. haha..

aku snap yang muka surat kedua je. yang pertama ayat2 macam biasa je. macam tahun2 lepas punya buku biodata., haha ni aku buat kata2 guna nama aku. kahkah. pen lawa woo :))


amacam? nostalgia kan? aku nak simpan buku2 ni sampai ke anak2 aku nanti. insyallah. nak tunjuk kat anak2. haha..

budak2 sekarang ni darjah 5,6, form1,2, ada lagi tak buat buku biodata??


14 comments:

Mawar Berduri said...

kahkahkah.. buku biodata nie zaman kita dulu-dulu saja. budak zaman sekarang nie main fesbuk da.. hehe..

Cik Ezy Comot said...

buku biodata cik ezy dulu2 dh ilang..
sedih..
sobss..

sizuka[Izzati] said...

HAHAHA comel oh fatin nih.kita dulu ada jugak buku biodata tp xtau dkt mana dah :P

nelly said...

macam2 warna tulisan ada er ..
:)

h A n Y S said...

kita dlu pon ada..haha~ biasa lah, dlu kalau nak keep in touch, kne buat buku ni sbb kan ada letak alamat n no. fon skali kan.. sekarang kita rs xde dah..sbb my little sisters masing2 xde, skang kan dah femes amous pkai FB.. tp pakai buku ni lah paling nostalgia kan..

mine dah ilang.. T__T

Nurfazilah Cipa said...

hahahha.comellah!terigt dlu cipa pon ade.tp xpnhnye simpan.mst ilg.heheh

kay_are said...

pernah gak r wat buku biodata ni.. tapi rase paling serius wat time form 5 r.. maklum r.. skola asrama.. habis form5 ntah bile jumpe lagi kan? tu semangat lebih tu.. =P

Onitsuka_hana said...

zaman sekolah rendah da la biodata..skrang dah ilang.hehe

asfira aminuddin said...

rajin gila u simpan buku buku biodata suma ni. i da buang dahhh. haha. bestnya bila terkenang masa silam :)

Imran nyambek said...

perrggh simpan lagi en lu benda2 ni.cayalah.

bunga said...

wah..dulu bunga buat ada buat..tapi sekadar buat jer..:)

Nasriq said...

huhu... teringat pulok zaman kanak kanak ribena dulu... minum kesukaan rahsia... makanan kegemaran rahsia tarikh lahir pun rahsia jugak...

tia @ Ini Kisah Tia said...

wah2 . kemain banyak koleksi nostalgia :)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
اسلام عليكم

http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
Sejarah mitsubishi lancer dan enjin mivec

eeeemmm bila selak balik pastinya mengibau zaman silam.... nostalgia macam tu

ARTIKEL RAKAN BLOGGER