Sunday, June 26, 2011

BERGAYAKAH KALAU PAKAI CONTACT LENS MACAM NI??

salam..

korang pakai contact lens? kalau tak pakai, meh sepp dengan aku. hik hik. kalau pakai, sengih je la ye. kehkeh sebab aku tak pakai!! ;D

kenapa aku tak pakai contact lens walau aku rabun?? TAK PERNAH contact lens masuk dalam mata aku seumur hidup okay. hehe. kenapa?

SERIAUUUUUUUUUUUU!!

arghh.. aku tengok rumate aku pakai, aku yang rasa macam nak nangis. huuu. entah kenapa.  pun penah pakai. aku tak pernah.

dulu masa sem berapa entah, aku tetiba ada keyakinan tinggi untuk pakai contact lens. siap pergi kedai, konon2 nak buat contact lens. check mata, orang tu kata kena tempah sebab silau mata aku tinggi, yang biasa punya tak boleh pakai. haha err. satu contact lens rm380. untuk setahun rasanya. kena tempah la. aku pun tak apa la. hahah..

lepas tu dah kecut keberanian aku. sampai sekarang tak berani. hahaha..

mama aku pun pesan , buat masa sekarang tak perlu la aku pakai sebab aku tak pandai sangat jaga barang2 peribadi ni. letak merata. bayangkanlah contact lens kecik tu nak jaga? silap2, hari2 hilang sebelah. dah la penakut. setiap kali nak pakai, mintak orang tolong pakaikan. hakhak

rumate aku kata kalau tak berani, tak payah pakai. buat sakit mata aje. hati dah la penakut. haha..

so entah bila la aku nak pakai ye..

di bawah2 ni terlalu banyak gambar ye. anda lihat, anda komen, yang mana pilihan anda.. hehe..



contact lens macam2 warna. cantikk. aku berkenan warna biru. hehe macam mata kucing. auww



kecik, bulat. kalau terjatuh dah tak boleh pakai. kalau pakai spek, selagi tak terduduk, terpijak, boleh pakai lagi. setakat jatuh je no hal. hehe..



kalau bubuh, tak masuk betol2 macam mana? err



menakutkan =,=


aku tak sangka rupanya contact lens ni ada macam2 corak rupanya. caiss. aku ingat warna aje. corak macam2 pun ada. nak tengok? jommm!! bagitau aku, yang mana satu yang anda TAK BERANI nak pakai. hakhak


(1)

weird lens


(2)

weird lens

(3)

weird lens

(4)

weird lens

(5)

weird lens

(6)

weird lens

(7)

weird lens

(8)

weird lens

(9)

weird lens

(10)

weird lens

(11)

weird lens

(12)

weird lens

(13)

weird lens

(14)

weird lens

(15)

weird lens

(16)

weird lens

(17)

weird lens

(18)

weird lens

(19)

weird lens

yang ni paling aku terkejutttttttttttttttt!!!







kucing pun diorang nak kasi pakai contact lens..........waaaaaaaaaaaaaaa!!!


okay. antara 19 gambar corak contact lens yang meletop2 tu, yang mana satu yang anda TAK BERANI nak pakai??? hehehehe.. berikan komen anda okay!!

esok aku buat post pasal si mata biru yang menjadi kesayanganku ketika ini. keh3. 


mungkin anda berminat??

jemputan istimewa untuk pembaca pertama.. KLIK SINI

tips untuk dapatkan samsung galaxy yang terkini! KLIK SINI

pandai menari?? nak belajar? KLIK SINI

17 comments:

JIJI YU said...

aku tak berani nak pakai sume..susah kot player boal cam aku ni

Balqis Riza said...

pakai contact lense ni, syarat die sng je kalau boleh ikut..
masa pakai tgn kena bersih..masa nak kuarkan tgn kena bersih, kotak contact lense tu kena basuh after n b4 pakai..solution kena jg jgn bg penutup terbukak..
kalau dh selalu pakai, lama2 akan jd org yg berdisiplin..takde mslh lah~

selalu org ckp tak pakai contact lense sbb ssh nk masukkan n perit bl kena kat mata..
tu sbnrnye sbb, kali pertama, mata detect bnde asing kat diri die, die pon buat la defence mechanism..die pon pedih2 kan la diri n kuarkn air mata..so, kali pertama tu kena praktis byk2 kali n tgn kena bersih so that mata akhirnye redha n terima contact lense..tp mata takkan terima kotoran..so, kalau pakai contact lense dh 10thn, tp tbe2 terpakai contact lense kotor, mata tetap akan pedih..

lama2, mesti jd master..aku dh 4thn pakai contact lense, pakai n bukak contact lense tak payah tgk cermin dh..basuh tgn, amik, letak kat jari, masuk..kalau nk bkk, basuh tgn, cubit keluar contact lense tu dari mata..habis cerita..

tu je la yg mampu aku nk bebel psl contact lense..btw, im currently wearing a green colour lense..by far thats my fav sbb mata aku nmpk cute..wkwkwkwkw..

Raden said...

lens yg leh p guna adelah lens yg di jual kat kedai england optical shj. yg len2 tuh bg bute. pecayela

bunga said...

xpakai..ehhe.takut la..

Nasriq said...

err... alhamdulillah... aku tak rabun... tak perlu nak pakai menatang ni...

Cik Ezy said...

prnhpkai kejap..
pastu xpkai dh..
xselesa..
hehe

sizuka[Izzati] said...

aik.asal xleh tgok gmbr2 tuh?huuu kekadang pelik je dgn org yg pkai contact lens.sbb trend skg ni org bukan pkai sbb rabun je, ada jgk yg pkai sbb nk melawo which is errr.entohle.tak reti nk ckp.kalau rabun takpe.ada sorg kwn penah kne sound dgn mat salleh tau sbb dia pkai contact lens biru.mat salleh haruslah tau Asian punya mata warna dark kan.huuuu~

Apih El Nino said...

Dengar dari cite kawan-kawan, macam cerewet sangat je pakai benda ni. Adeh.

Bro ahmad said...

bawah gambar tak kuar la...kontek len bahaya boleh mudarat kan mata

Hans said...

ku tak berani pakai
lagi pun mudarat untuk mata
jadi rela pakai cermin mata jer
:-)

Lirik Lagu Dimana Dimana (OST Annisa) - Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Hamzah

nelly said...

contact lens ni kena jaga betul2 oo !!

Anyss Han said...

pakai contact lense rasanya lagi selesa dari spectacles,, cuz angle power tu lagi tepat.. so,, mata boleh nampak dgn lebih jelas.. klu pakai spect, kadang2 sudut power cermin mata tu lari,, and that's the reason power mata makin lama makin tinggi everytime pg check mata..

tp,, dlm kelebihan ada kurangnya juga.. ada yg kata leceh.. ada yg kata memudaratkan mata.. but i guess,, as long kita pandai jaga.. it's good enough.. well,, kalau nak semua ble.. :))

plus, dlu kita pun takut2 nak pakai.. rasa mcm sakitt jer when we put the lense into our eye.. tp,, sbenarnya tak sakit pun.. seriously.. tak sakit.. betulll..

as a beginner.. i just try the clear one first.. without any colours.. tp,, bila dh agak mcm pro sikit... barulah tukar kpd colors2..

tapikan.. what's the most important when you wanna buy contact lenses is the 'comfortness' of the lense.. not the brand.. biasanya for neutral i use "biomedic contact lense"..
sangat2 lembut.. and it also have kind of UV protection for our eyes.. so,, sampai skarang still pengguna setia biomedics.. ;)
pernah juga try B&L tp,, tak ble serasi.. rasa mcm kasar je lense dia.. hehehe.. ^^

anyway.. try la once in while when you're ready.. :)) klu org lain boleh,, awak pun boleh.. :))

chayokk!! :))

kekeke..^^

sorry menyemak kat sini.. :))

asfira aminuddin said...

babe, i pun tak bole pkai contact lense. sbb i tak ada keberanian nak mskkan that thing dlm mata. hihi.

Mawar Berduri said...

kehkehkeh.. aku tak rabun.. apatah lagi nak pakai contact lense.. hee..

syashafie said...

sy nak sangat pakai contact. tp takut.hahaha

Siti Mashitah Saidin said...

erk,,, kecian kucing tuh!~

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
diy buat mudguard dari fibreglass

tak lehhh pakai lelama mata jadi lemas merahhhhh .. pedih mata... aku tak biasalahh pakai

ARTIKEL RAKAN BLOGGER