Thursday, June 23, 2011

BUAT TAB MENU SUPAYA NAMPAK LEBIH KEMAS

salam..

sihat blogger2 semua? aku tak sihat. batukk. aku kalau batuk, berbulan2. hakhak tak de la, entah kenapa batuk ni tak nak baik entah. hari2 minum ais. macam mana nak baik? hehe..

semalam kan, aku tetiba tergerak hati nak buat menu tab. sebab apa tau?

aku nak join contest atau giveaway lagi, dah tak boleh, kenapa tak boleh? sidebar penuh sampai ketat dan tak boleh letak banner lagi kat sidebar. ahaks. adess. aku pun fikir2 macam mana la nak buat. lepas tu aku dapat idea nak buat menu tab..

penah tengok blog contest aku? hanya untuk contest atau giveaway.. nak tengok?


dulu kan, pasal kemenangan aku, aku akan update kat bawah blog, sebab aku takot lupa. hehe mungkin sebab banner blog yang menang tu pun banyak, makanya aku dah tak boleh tambah banner kat sidebar. hoho aku pun search tutorial buat tab menu kat google. so dah jumpa. aku belajar2 buat, dan akhirnya berjaya!! ;D


aku dah asingkan dah, kemenangan aku buat page lain. sesapa yang rasa nak tengok kemenangan tu, boleh klik kat tab 'kemenangan'. hehe alhamdulillah, sejak aku terjebak dengan contest dan giveaway, aku dah peroleh 44 kemenangan..


pi blog contest aku, cari benda ni dan KLIK! haha.


kalau tak nak, tak apa ;p

dan aku try pulak buat tab menu kat blog ini. sebab aku rasa rimas pulak gambar2 banyak kat tepi ni. haha sikit je pun. tapi entah, aku tak nak la publish sangat. malu :P

aku pun buat la tab baru. 'biodata' adalah tertulis pasal diri aku. hehe ada gambar aku setepek kat situ..

tab kedua pasal 'kesayangan', aku letak pic2 orang yang aku sayang sangat2. yang dulu aku letak kat sidebar ni. sekarang sesapa rajin nak buka tengok, boleh klik tab kesayangan tu.



yeah. dah siap! haha..

tadi timbang berat blog. dasyat jugak blog aku ni. berat2. hahaha..

blog contest -295.34kb
blog personal -183.01

blog contest sebab banyak sangat banner kat sidebar tu ;D
blog personal sebab apa ye? haha..

aku buat semua ni semata2 untuk blog nampak kemas. hehe biar di mata aku kemas, baru fikir mata orang lain. hehe sebab kalau aku sendiri rasa serabut, apatah lagi orang lain :P

nak buat tab menu comel2, ada icon la apa la, tak pandai. sedang belajar lagi sekarang. hakhak tak apa la, biasa2 sudah..

sapa2 yang nak tengok, klik aje tab itu okay. :P tab2 lain tiada buat masa sekarang..

selamat membaca ;D


mungkin anda berminat??

nak tambah pendapatan sampingan?? KLIK SINI

sedikit info pasal kereta persona.. KLIK SINI

makan2 di sunway pyramid.. bila?? KLIK SINI

tercari2 cupcake yang sedap dan cantik2?? KLIK SINI

18 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah2..

perubahan ni..

bgus gak wt tab mcm tu..

Finaz Jaafar said...

tak reti buat la..ajar plissss!

nazirah said...

wah mmg nmpk kms pun fatin mudah sng.. tp takde tuto ke? ngeee :)

merahitujambu said...

napa x publish..nk tgok hasil dia...cpt!ngee~

*Miss Syahnia* said...

kita pernah buat tab menu tu
tp tak jadi ;(

AIZAMEV said...

nice one fatin..! :D

syira said...

wah, murah rezeki fatin..
asyik menang je..
bagi la syira tips rahsia kejayaan tuh..ekeke..>_<

cik sue ;) said...

sgt kemas fatin.. gud work..!!

da lme sue x BW.. stiap kali sggh cni msti ade pembaharuan.. jeles i ;)

bunga said...

mmg akan nampak kemas ..tapi bunag xreti snagat..

Scya Lollita said...

cik scya dh lama x timbg . brape ntah agknye -__-''

Nur Liyana said...

yana pun nak try buat tab menu jugak la.....cmno nak timbang blog???

velasrizal said...

memang lebih kemas ada benda ni

wahida said...

ish...tak reti aku buat benda alah ni...

hebat la ko...

Siti Mashitah Saidin said...

oohoo... tak reti sbnrnya nak buat tb tuh.. nati la..satu hari nanti

Hans said...

ku tak reti buat benda tab2 nih

Review Filem Rasuk

tia @ Ini Kisah Tia said...

wahhh . rezekiii . 44 ? cayalahhh ;)

kay_are said...

memang betul.. nampak lagi kemas dan tak pack sangat blog fatin pas gune tab menu ni.. thanx ajar.. =)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
generasi kawasaki ninja dan kips

yupppp aku nak try lahhhhh pasal ak punya menu tu nampak serabut ajerr

ARTIKEL RAKAN BLOGGER