Thursday, June 2, 2011

NASI KERABU SEDAP!!

salam..

selamat pagi!! aku bangun awal pagi weh. tak boleh tido sebab teringatkan daniel erish. kekasih adinda evans. sapa adinda evans? anda boleh google sendiri. aku malas nak buat post pasal dia. kehkeh malas la, takkan post aku boleh famous macam post kat entry dia, siap jadi trending kat twitter.. apa2 pun aku nak tulis..


ADINDA EVANS
ADINDA EVANS
ADINDA EVANS
ADINDA EVANS
ADINDA EVANS
ADINDA EVANS
ADINDA EVANS


ok. main keyword la konon. entry hot sekarang ni. okay? kehkeh nak tau sapa adinda evans? pegi google. yang pastinya tak de kena mengena dengan juliana evans. ok, lupakan beliau.

aku nak cerita kisah aku 29 mei pulak. mak ngah dan keluarga kak ita tido rumah aku malam tu, sebaik saja aku sampai di kemaman. 1st time diorang datang. alang2 kan datang dari skudai, singgah ke kemaman dulu. tido semalam..

so pagi2 buta, 29 mei tu, diorang teringin nak makan nasi dagang. so abah pun bawaklah pergi satu kedai ni, abah kata nasi dagang sedap, nasi kerabu sedap.. so aku pun ikut jugak la. takkan nak lepas peluang pulak kan. hik hik

aku tak ingat la kedai tu area mana, sebab banyak aku pejam mata. sebab mengantuk. awal2 pagi kan. hehehe

dua pupu aku. anak kepada sepupu aku, kak ita. nama dia hadif ;D

dah sampai sana, orang tu kata nasi dagang pulak tak da, yang ada nasi kerabu dan nasi lemak saja. lepas tu kitorang pakat2 order nasi kerabu. mama last sekali order sebab dia tak lalu makan nasi kerabu. begitu jugak aku. aku masih terbayang nasi kerabu tak sedap yang penah aku makan dulu. sumpah tak sedap. aku serik dah nak makan. lepas tu aku makan kat tati. sedap. tahun 2009. dah 2 tahun aku tak makan nasi kerabu..

tengok orang lain order, aku terliur. lantas aku mintak sepinggan nasi kerabu. tak nak budu. tambah ayam panggang.

bila nasi kerabu dah sampai..

mama dan abah :)

kak ita dan abg lan :)

mak ngah dan anak2 kak ita :)

terliurnyaaaaaaaa. ayam panggang yang sedappppppp...

ok. semua makan nasi kerabu.


bila makan je, pehhhhhhhhhh. ini baru sedapp. ini betol2 menyelerakan aku. aku rasa nak tambah sepinggan je lagi. kahkah. sedapp. haa. ini baru betol2 buat aku suka makan nasi kerabu. aku cerewet sikit kalau makanan kat sini k. memilih haa. tapi pakcik tu buat nasi kerabu sedap sangat.. apsal ada tempat lain yang jual tak sedap ek?

licin pinggan aku. kui2. sedap sangat kan ;D

hadif :D

lepas tu balik. diorang pun balik.. daaa. byee.

abah abah, nanti makan nasi kerabu kat kedai tu lagi tau. hehe insyallah, ini bulan terakhir aku di sini.

SUSAH NAK CARI NASI KERABU YANG SEDAP, betol ke?



22 comments:

sizuka[Izzati] said...

ok.sebab dah nampak tajuk dia nasi kerabu, maka kita scroll laju2.HAHA.sabor je lah duhai hati *gulp*

merahitujambu said...

baru minggu lepas layan nasi kerabu..bukan nasi wane biru ke??xde wane pink??hehehe

sahromnasrudin said...

ayam panggang tue lg hitam lg sedap tau huhuhuhhh

MamaEma said...

jarang makan nasi kerabu putih ni..selalu yang kaler purple tu ...

*Miss Syahnia* said...

ada gerai kat s.alm ni
jual nsi kerabu mmg
sedap giler..slalu
beli tp skang gerai tu
dah tekde..tak merasa da :(

cik azeya said...

saye tak suke nasi kerabu. :(

Cik Ezy said...

lame xmkn nasik kerabu..
sllu je beli kat psr mlm dulu2..
haha

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

suka gak nasi kerabu!!

besh2..

mia.lia said...

sy x mkn nsi krabu, ni dgang, nsi ambang.. hahaha

ziana said...

Akak slalu terharu bila tengok anak yg bawak ibu bapa pergi jalan-jalan..sukerrrr.. sbb akak tak berkesempatannnn

nazirah said...

wah nasik kerabu
sedapnye cci suke
nasik kerabu.. :P

MindaMalay said...

Esok aku balik kampung... Aku nak amuk satu kampung cari nasi kerabu kampung aku nih...

zacky ~786~ said...

alaaa cumel ~

Amy Syaquena said...

comelnya hadif tu fatin , geram akak..

IzwanNie Eynia said...

nak cket............^___^

Nasriq said...

zruuuupppp... sedapnya ayam panggang tu...

HALIM said...

nasik kerabu..marveles!!!

^_^

nelly said...

jadi lapar nelly ~=='

MataHati @ MH said...

palaing best mkn nasi kerabu yg ada ayam panggang dan daging bakar.. nyumm nyumm..menyelerakan

teyn teyn said...

lately entri makanan je ni . hahahaha . ari tu kuih , ini nasi kerabu. bisa kecur ni .. hehe

emmalin said...

comelnye hadif

iedaurora said...

my fav nasi kerabu! kat JB ade kat pasar malam jek...

ARTIKEL RAKAN BLOGGER