Sunday, February 6, 2011

SIAPA SO MALAYSIAN?

salam


sapa yang ada twitter tu, kenal tak so malaysian ni? femes kot kat twitter sekarang. hehe tuan punya so malaysian ni berkemungkinan lelaki tetapi tak tau la kalau perempuan kan. aku dah mintak izin untuk buat post ni pasal so malaysian.

so malaysian ni popular sebab tweet diorang memang hebat! memang tertampar kat muka sendiri kalau sapa2 yang terasa. haha serius. percayalah. hari2 orang dok bahan so malaysian ni tapi sekali pun dia tak melatah. cool sudah. just for fun!

antara tweet so malaysian yang boleh tahan pedasnya adalah :

Bila tgk cite kat TV, asyik mengutuk je keje ko eh, cuba ko buat satu,tgk org gelak ke tak? #bukankaulah

homework tak penting, main twitter & FB lagi penting. boleh tolong ko masa exam nanti #bukankaulah

ak, ak, ak, tak tau eja 'aku' betul2 ke? #bukankaulah

mentang2 hari ahad, pukul 2pm baru ko bangun? #bukankaulah

letak avatar muka bajet comel dengan harapan ramai follow #bukanawaktau #oranglain

duit topup mintak kat mak, tapi jarang call & sms mak. cuma mintak duit je pandai #bukankaulah

bila rindu bf/gf, kemain sweet je tweet ko, tak penah pulak ko tweet rindu mak ayah ko #bukankaulah

tweetlah 'lapar' selalu.memang ko sorang je ada perut. aku tak kisah pun #bukankaulah

mencarut b*bi, s*al kat twitter mcm org kisah problem ko #bukankaulah

time kutuk orang, ko join, lebih2 pulak tu, bila org kutuk ko, mengamuk #bukankaulah

mak masak sedap2, tolong basuh pinggan pun malas #ehkauke

tiap2 hari mention @justinbieber. harap dia follow ko tapi haram. #ehkauke

sikit2 nak update 4sq. especially restoran mahal. bajet kelasss uolllsss #siapa?

beli one drop perfume, bajet wangi mcm perfume ori #ehkauke

masak/beli sarapan tak mau, tapi bab melantak, dia nombor satu #kauke

handphone ko pasang alarm. tapi pehal ko tak bangun? nak #kasipanas kawan2 ke? #kauke

celik mata check twitter #sapetu

'korea2 jgn kutuk weyy!' aku pantang!' #terasake

ko nak pakwe hensem, kaya, kacak, bergaya, matang, memahami. tu semua ciri2 suami org doh. memilih sgt #terasake

follow horoskop pasal cinta, mcm la benda tu betul. penipu je #terasake

gantung kamera DSLR ke hulu ke hilir bajet pro #terasake

starbucks rm14 ko beli. milo ais mamak rm2.20 ko mengamuk #terasake

follow artis kat twitter, bajet dia nak reply tweet ko,pastu nak bangga #terasake

komplen pandai. cuba bagi pandangan. tergagap2 #terasake

lepak pavillion konon kelas. duit tambang pun mak bagi #terasake

'rokok sebatang'. tapi amik sampai 3 batang #terasake

takde boyfriend/girlfriend, gatal nak cari. dah jumpa manjang bergaduh. #terasake

kutuk2 kat facebook/twitter berani, jumpa depan2 penakut #terasake

copy quote kat mana2, post kat FB, pastu bangga orang puji #terasake

kutuk org lain huduh, mcm dia cun sangat #terasake

pakai skirt pendek mcm kaki cantik sgt #terasake

rambut kaler blonde, konon perasan mat salleh #terasake

sungguh2 kata boyfriend dia hensem. bila tunjuk gambar...

muka cantik tapi ketiak masam #euww

muka hensem, mulut busuk #euww

asal jumpa je, mesti nak cite pasal boyfriend dia #meluat #uwek

lirik lagu @justinbieber hafal, buku teks sejarah asyik lupa

bila couple, ambik gambar peluk2 tayang pada semua orang kat facebook. bila clash..

nama anak nak grand gile babi. puteri aima melissa alexandria batrisyah bin abu


cukup2. hahaha aduh pecah perut aku gelak weh. sumpah, banyak tweet dia tertampar kat muka aku. geram! geram! geram! tapi dia relax je weh. admin so malaysian sangat cool. apa orang lain kata dia tak amik hati pun. siap retweet lagi adalah. biar semua orang baca sapa yang kutuk2 so malaysia tu. ahaks. kadang2 aku rasa lawak je, dia cakap benda betol. apa yang dia cakap, betol2 terjadi kat manusia. bukannya tipu. betol tak?

antara tweet yang macam kurang setuju dengan so malaysian:

makin lama makin tak best

hai somalaysian, cari la idea byk sikitt tweet yg bestt bestt

apa benda do korang ni? bosan gila =,=

mcm sibuk je hal masalah org malaysia. pindah negara lainlah senang sikit.

the problem was that, u tweeted a lot of stuff that was so malaysian too frequently . u should have limited like 10 tweets/day

tahape la,nyampah pulak aku ni.

babi tul @somalaysian hahaha terasa la sikit

pergh @somalaysian punya tweets pedas2 sial

sumpah aku banyak terasa sial dengan @somalaysian ni. hahaha

fuck. terase la. haha but kitorang blaja okayla. mana ada malas.

@somalaysian, makan dalam ayat ko ;D

kalau boleh nak jumpa je admin @somalaysian, pastu tendang bontot dia laju2, pastu ajak lepak minum sama. kelakar la siaa. haha

peh. penuh org puji @somalaysian. kembang bon***

babi,terasa gila.

sentap hati mak nak!

bila dh takde life and rasa diri bagus sgt smpi dah blh masuk syurga, bleh la nak tweet bagai2 nak merendah2kan manusia

ini sangat babi. hahaha

alahai. tak de benda lain nak cakap dah ke?

so malaysian is so lifeless takling shit about malaysian. menyesal follow. haha

lama2 aku bengang lak dengan @somalaysian nih. ish ish

unfollowed @somalaysian. bye.

kau ada masalah ke? @somalaysian

ramai2 unfollow @somalaysian. mula2 org suka lepas tu menyampah. macam mawi.

serius bodo punya malaysian, baik takyah dok malaysia, sepak je g korea xtau nak appreciate

unfollowing @somalaysian. why? because, his/her tweets are getting are getting stupider everyday. jangan terasa ye.

eleh. tak lawak pun tweet ko dah. buat org menyampah adalah!

cepat2 tweet byk2, penuhkan timeline ni. aku memang SUKA kalau timeline penuh dgn tweet korang.

kejam gila kau. terasa aku.

ni free sangat ke hari2 mengata sifat2 buruk org, sekali sekala tak ape gak.

annoying gila.

dia suka agaknya org marah diapastu keep posting tweet xde pekdah. tu la perangai

pegi mampos ah nak update 4square. yang kau jealous sangat pahal bangkrang?! lahabaou punya budak.

mengutuk je keje ko kan.

apa masalah kau, suka buruk-burukkan org. haha ceritalah sikit kebaikan org malaysia. kau bukan org malaysia ke? heh

ni sumpah sial dohh! tweetlah benda buruk, kutuk la org malaysia. kau BUKAN org malaysia kan #buto

aku rasakan admin so malaysian ni kan foreigner la. every tweet dia berbaur perli, kutuk etc. ayat nak kasar je.

aku rasa macam nak potong ja tangan admin somalaysian ni. mcm haram j tweet dia. stress aku tapi still xnak unfollow.



yang selebihnya korang boleh tgk kat twitter somalaysian. aku amik yang atas2 je nih! huahua aku tak letak nama okay. so jangan terasa. hik hik

yang menyokong somalaysian pun ada jugak. antaranya :

budak2 ni kutuk @somalaysian, dgn harapan kena RT, dapat publisiti. pfftttt

tweet @somalaysian berjaya buat ramai butthurt. sbb benda tu semua betul. thats y people keep on getting butthurt. kah3 truth hurts. face it.

kenapa korang sentap sangat dengan @somalaysian ni? sebab kena batang hidung sendiri kan? meleis mmg xleh kena kutuk sikit.ppffttt

awesome moe!

kenapa semua complain pasal @somalaysian ni? apa yang salah eh? kalau terasa meaning betul la semua tu?

orang unfollow somalaysian sebab tak tahan sengat dan tak sedar.

tak faham asal ada org terasa dengan somalaysian. dah tu perangai kau, terima je la.

mmg la mula2 ramai org suka somalaysian sbb sokong baca keburukan org lain. dah naik tabiat sendiri kena kutuk, mula la benci.

to those who just hate @somalaysian so much, ur welcomed to hit the unfollow button. its not there unporposely.

life gives you an option. ada button unfollow dan follow. tak suka unfollow.that's the purpose of button unfollow & follow.

nak ambil serious sangat about all of @somalaysian, tweets apahal?! merendahkan org lain la apa bagai. chill la, main je pun.

niat @somalaysian is just wanna made our day. ape kenelah korang nak emo nak bagai ni.

tweet @somalaysian ni dah kira baik la weyh adalagi twitter acc kat luar yang pedas lagi bhai. hidup jgn lah straight sgt. keep it up.


penat sudah aku taip balik satu2. hahaha! tapi ni antaranya. banyak lagi sebenarnya. keh3!

pandangan aku la kan.. apa yang admin somalaysian tweets adalah perkara yang betol2 berlaku dalam hidup kita. aku pun banyak terasa dowh! hahaha tapi aku selalu fikir, betol apa dia cakap. benda ni sikit sebanyak menyedarkan aku dan orang lain. tapi ikut atas orang la kan. kalau hidup langsung tak boleh kena jentik, memang tak payah hidup la kan.

kat luar sana, banyak sangat2 la orang dok kutuk2, maki2, hina2!! sangat2 la banyak. bukak ja yang berkaitan artis yang korang benci atau parti politik yang korang tak suka, sumpah banyak gila org malaysia maki hamun. banyak yang berpelajaran bukan nya tak sekolah. kan? ada lagi twitter orang lain., perli2 bagai. tapi yang aku pelik, orang lain pulak yang terasa. hahahaha padahal niat dia bukan nak kata pun, tapi org lain terasa! peh. aku penah kena. so aku tau macam mana rasa!

kalau aku, senang je. tak suka unfollow. kalau tak suka, tak payah maki hamun. kalau kat facebook, aku tak suka, tak kenal, aku unfriend terus. tak penah lagi aku mesej bagitau *kau memang ba**. aku delete ah*. tak penah pulak, terus je unfriend. puas hati. hehe

follower somalaysian setakat ni dah ada 3034. aku ingatkan tinggal 10org je. huhu

so sapa2 yang nak kenal2 dengan admin somalaysian ni, boleh la klik





segala apa yang aku amik tu, aku amik 100% dari twitter somalaysian. xdenya aku nak reka sendiri. huahua so sapa2 rasa tweet diorang termasuk dalam post aku nih, DM aku kat twitter okay. cakap je apa yang tak kena. aku tak tulis nama pun. hahah! nanti aku pertimbangkan tweet2 korang untuk didelete kalau korang mengamuk gila2! hoho.

opss terasa ke?

14 comments:

Azmi said...

wow...pedas dia punya tweet..tak tahu lah tak main sgt twitter..jarang2 je

.:padie_eyla:. said...

okei. panjang gila entry nie. tapi best bace sampai habis. heheh. setuju ngan somalaysian tu. memang btol pon ape die cakap. -.- terase jap kadang2. haha. =p

saperakue said...

aku suka so malaysian.. gelak golek2 bila kena batang hidung

nelly said...

twitter ?
tak pandai lah guna ..
=(

kih2

lavender harum wangi said...

ahahahahaha, rajin nya bertweet.. dah jatuh cinta la tu.. gian kat twitter dah~~ haha :D

JIJI YU said...

hambke nak berbijik2 kena atas batang idong..ahah

mr.syazwan said...

alamak sy masih tidak ada twitter lorh

syg nye

tpi dengan cerita awk buat saya da tahu ceritanya..

hehe

sahromnasrudin said...

ASSALAMUALAIKUM..

tak kenal pun dia coz jarang bertwitter huhuhuhuhu....artis kot ke sedara mara beautriful bara huhuhuhh

IFA Athirah said...

hurm.blh jd jugak kalo admin die foreigner.tpi kbyakan die ckp mmg btol. http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Imran nyambek said...

tak reti lah tweet2 ni.

mie said...

tu dia..
sakan bertweet....
macam2 karenah..
eheehee

Amy Syaquena said...

ada twitter tapi jarang on sebab x pandai sangat huhu..so x tau la yang nie baru tau huhu..

*luv Syahnia* said...

kite takde twiter..cedey kan..hehe
ayat die mmg mnusuk kalbu ;P

AesyaZealous said...

hahaha aku gelak2 doh.kene batang hidung sendiri!!

ARTIKEL RAKAN BLOGGER