Sunday, February 20, 2011

LIVONIA JUARA PILIH KASIH 2!

salam!

aku tengah menonton PILIH KASIH ni. aku tau, korang mesti tak pernah tengok kan. hakhak aku layan pilih kasih dah lama dah. musim ni la. musim lepas tak tengok pun. sejak2 t
engok. peh, asyik nak tengok tiap2 minggu. haha sampai mentor hari ini pun aku tak tengok. tak apa la kan? tiap2 minggu tengok, ni dah final, takkan tak tengok pulak.. keh3!


7 artis pilih kasih yang berjaya ke final :)

jay iswazir, nor jannah, lia natalia, mira amnas, ku hariz, livonia, yuszwan yunus.




sebelum tu, aku nak bagitau sapa pilihan aku untuk musim ni:


ni jay iswazir. dalam gambar ni, korang tak perasan sangat muka dia macam blogger hamzah ian. sapa tak kenal hamzah ian? haha tak percaya tanya nazirulhazwan, dia pun ada tanya, jay iswazir yang muka macam hamzah ian tu kan? yeah! aku ingat aku sorang je perasan. haha! rupanya ada org lain... so yang ni aku memang suka sangat2 lakonan dia. suka dia sekali. haha!






lagi satu, nor jannah. best sangat2. 6x kot dia antara 3 peserta yang berada dalam kedudukan yang kebawah tapi rosyam nor tak pernah singkirkan dia. sebab dia sangat2 berbakat. kalau tengok dia berlakon ke, monolog ke, peh, feeling terasa beb, menusuk ke jiwa. haha


serius aku cakap, lakonan diorang memang hebat berbanding dengan lakonan artis2 baru yang lain. nampak ketara sangat. hoho. sapa yang selalu tengok, tau la ;D

dari mula aku tengok, orang dah menjerit2 dah nama jay. kalau aku ada kat sana, aku naik pentas bawak bunga kat jay. wahahaha!!

pemenang2 pilih kasih akan membawa hadiah berupa;

tempat pertama:

-sebuah kenderaan pikap jenis Trekker berharga rm55,000.
-wang tunai rm10,000.
-pakej penjagaan kereta shine shine bernilai rm2399.
-barangan kosmetik dan spa mustika ratu berjumlah rm7000.
-baucer penginapan 3 hari 2 malam untuk 2 orang di holiday villa hotel & residence doha, qatar.
-gelang tangan magnetik.
-beg bagasi kulit edymium.
-trofi.

tempat kedua:

-set barang kemas u-diamond berharga rm15,000.
-sebuah motorsikal Demark Evo Z.
-wang tunai rm7000.
-pakej penjagaan kereta shine shine bernilai rm1399.
-keahlian 3 tahun dan barang kosmetik serta spa bernilai rm5000.
-baucer penginapan di holiday villa tuan chau island, halong bay, vietnam.
-gelang tangan magnetik.
-trofi.

tempat ketiga:

- sebuah motorsikal demark EX90.
-wang tunai rm3000.
-pakej penjagaan kereta shine shine rm899.
-keahlian 2 tahun.
-sebuah televisyen plasma 42 inci.
-barang kosmetik dan spa rm3000.
-baucer penginapan di holiday villa sanur, Bali.
-gelang tangan magnetik.
-trofi.

peh. lumayan gila kan hadiah2 yang bakal dimenangi. wow! teruja kot. haha. :)

pemenang dinilai dengan cara undian sms 50% dan rosyam nor 50%. pengkritik malam ni macam biasa la, profesor madya dr abu hassan dan fauziah nawi. tadi masa ada drama TULUS, best woo. terkejut aku tengok scene kena langgar tu, sama2 menjerit dengan mama. kahkahkah.
kusyuk sangat la kan :P

DRAMA DRAMA DRAMA!!


dan keputusannyaa. jeng jeng jeng!!


Anugerah Khas TM.

- Pelakon Terbaik- Jay Iswazir. *aku menjerit YEAYY!! tadi, nasib baik abah xde. kehkeh*

Pemenang Tempat Ketiga

- Ku Hariz

Pemenang Tempat Kedua

- Yuzwan Yunus

Juara Pilih Kasih
- Livonia


agak kecewa la kan sebab bukan Jay yang jadi juara. waaa. mama kata kan dia dah menang pelakon terbaik, okay la tu. mana aci!! hahaha. apa2 pun tahniah kepada livonia. mama tepuk tangan ohh. grr

kalau macam ni la hebatnya artis pilih kasih, lama2 aku pasti lupa nak tonton drama dari seberang., hik hik

apa2 pun jay iswazir, lu tetap di hati gua! bye

15 comments:

Jay Iswazir said...

terima kasih sebab sokong saya~ kah3.. :D

NOOR FATIN said...

ika!! berderau jantung den tgk jay komen. caiss! hahaha

tricksrex said...

ahaha
"naseb baek abah xde"
ni yg xleh blah ni

Rosyam Noor said...

wow jay komen la

Rosyam Noor said...

wow jay komen la

mr.syazwan said...

jay komen betul kah itu?? hehe

mau mra or jay or ku pun ok

livonia?? ermm no komen

hahaha

Amy Syaquena said...

tahniah kepada semua pemenang , akak tengok pic awak dengan ehem dah macam adik beradik je..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

sy taks empat nak tonton..tp hadiahnya luamyan sungguh la

lavender harum wangi said...

hahahaahha, gurau2 je weh~ heee~ >,<

nelly said...

wow .hadiah dia ~

mie said...

eh, gue baru tau tentang rancangan ni..
kuno nya gue..
ehehee

senydream said...

xsempat tgo walau 1 episod pon pilih kasih episod ni,huhu2..y lpas2 selalu tgok suke tgok drama bersiri y mereka wat..:)

MataHati @ MH said...

ni program cari pelakon ke..?
hmmm..langsung ketinggalan keretapai sbb tak pernah layan.. ;p

bunga said...

sama la bunga pom suka jay...bunga gak suka yuzwan..mmg agak sedih bila jay xmenang..

Myfrin's story said...

Salam, fatin. Wah, peminat Pilih Kasih rupanya, hehe... Ramai bakat2 baru kan. Mudah2an diorang berjaya...:)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER