Thursday, February 24, 2011

SENI SANGAT KE?

salam

sori korangg... semalam aku betol-betol tak de mood nak blogwalking. badan tak sihat lagi. 2x makan ubat dah. ni rasa ok sikit la. huhu. so aku tak de idea lagi nak update blog tentang apa.. huhu..

aku nak share dengan korang. tangan aku ni tak seni sangat, tak kreatif, tambah2 lukis guna tangan. fail abis la kan. huahua. sekarang dah ada kemudahan guna komputer, macam2 software, alhamdulillah, ok sikit la berbanding guna tangan. hoho. aku respek gila dengan orang yang pandai melukis ni. terutama yang guna tangan. aku tak pandai. sob3

dulu kan masa aku sekolah kat smk st patrick, kan ada subjek pendidikan seni. lepas tu kena lukis gambar bunga. seingat aku la, aku lukis bunga besar gila. wahaha penuh lukis dengan sekuntum bunga. lepas tu yang heran aku dapat markah tinggi jugak la, tapi ada la cikgu apa ntah, bukan cikgu pendidikan seni la, dia cakap kat aku..

bunga besaq gedabak, tak seni langsung. burukk. tengok budak tu, bunga halus ja, ada seni. cantik ja. heran macam mana hang dapat markah tinggi.

erkk

aku tersedak. peh, ayat tu memang buat aku sedih. aku main lukis je. aku tak penah mintak pun markah tinggi. dan aku tak penah tiru pun lukisan orang..

lepas tu nak dijadikan cerita, masa anugerah kecemerlangan pelajar, aku dapat satu satu anugerah. nak tahu subjek apa? pendidikan seni!! whoaaa, terkejut. nasib baik tak pengsan. huahua. cikgu tu siap kata lagi, ingatkan budak tu yang dapat.. erm.. hahaha adui. aku pun excited la kan. bunga buruk pun, dapat jugak anugerah. mungkin ada seni yang cikgu tu dan aku tak tau. huahua.. segalanya berjalan lancar cuma sehari sebelum majlis tu aku tersadung kaki budak lelaki lepas tu jatuh tersembam, muka berada di atas lantai. kehkeh so jalan terhincut-hincut. lelaki tu pucat, bila aku sengaja buat tak gerak-gerak masa jatuh. dia ingat dah mati. hik hik.

apa2 pun aku minat lukis-lukis ni. cuma nak kreatif sangat tu tak la. mustahil la kan. aku lebih suka guna komputer. haha poyo minat design sampai sambung unikl pun abis design.kehkehkeh.

aku terjumpa gambar2 ni dalam laptop aku. gambar ni diambil masa aku sem4 awal tahun 2009. ada seorang junior ni, biar aku namakan dia sebagai mawi. memang nama dia mawi pun. hahaha asmawi kot. aku pun dah lupa. orang terengganu, dia memang sangat seni orangnya. fuh fuh. kagum gila aku tengok dia lukis. dan aku jeles! kenapa aku tak pandai melukis macam dia? waaaaa



ni dia lukis atas buku. aku tak ingat buku sapa, tapi dia snap guna hp aku. hehe


cantik kan? waaa. bukan senang nak buat macam ni. huuu. aku jeles sungguh


dan akhir sekali gambar aku. hik hik ni gambar aku dia lukis. lukisan ini berpandukan salah satu gambar dalam hp aku..

dia memang mahir dalam bab2 lukisan ni, potret ke apa ke, memang serah kat dia la. sangat jeles :P

dia pun dah abis belajar. lost contact dah pun.. hehe apa2 pun ni semua tinggal kenangan dan aku simpan elok-elok. blogger yang ada bakat melukis, yang selalu singgah blog aku. merahitujambu

apa2 pun aku still simpan sijil aku dapat masa form1 tu. subjek pendidikan seni. hekhek


sama2 kita hadiahkan surah al-fatihah kepada mereka. al-fatihah..

18 comments:

kau kesah ke?? said...

aku pun jeles ni.

harisu-sama a.k.a RS said...

al Fatihah..

merahitujambu said...

sangat seni ok..sangat2..sy suka pengemar seni ni...hee

Mawi World said...

WOW~!! :O

aNnE said...

anne seni mempertahankan diri adalah..seni tangan hampeh..haha

tp seni best kan :D

wANieYZ said...

cantek dan berseni..huhuhu

senydream said...

mmg sngt seni,ahaaks!..;)

buaya said...

salam ziarah

selamat dtg ke blog sy dan menjadi follower sekali k

JIJI YU said...

adek aku pon pandai melukis tak macam aku ni..

Nur Farah Hani said...

kawan fara pun ader dua tiga orang y tangan seni.. lukis potret segala memang santik.. tapi bila tengok your friend nya nih lagi ku teruja..santekkkkkkkk ya amat...

jelous jelous.. eheh.. fara suka melukis tapi lukisan ku buruk.. miahahaha.. XD

Afzainizam said...

♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥
TERIMA KASIH ATAS.. KUNJUNGAN ANDA
(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Terima kasihhh atas kesudian kunjungan balas anda ... kami amat hargai... Thanks dan terharu..

sini tu adalah bakat semula jadi... kalau tak ade bakat man datangnyerr seni

tomato said...

al-fatihah..aminn~

siyesly mmg cantekkk ! :D

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

gua bukan jenis seni walupun kurus macam mesi

nelly said...

Jiwa seni o0o . .

widda said...

salam...saya follower baru awak..seni2...saya sokong!!!free follow kiter balik ek

mie said...

wow!!
memang berseni..
ehehehee

oya said...

nice art

h A n Y S said...

tu lah namanya seni, kadang2 kite tgk tak cantik, tp org seni kata cantik, tgk je lah lukisan2 femes, conteng2 macam tu je, tp org seni kata cantik, ada seni..kan2?heheee..
btw, cantik lukisan tu! XD

ARTIKEL RAKAN BLOGGER