Thursday, February 3, 2011

PESTA TANGLONG DAN BUNGA API DI BANDAR CHUKAI MALAM TAHUN BARU CINA~

salam

sori lambat update hari ini! agaga! internet betol2 buat perangai dengan aku. nak makan penampar agaknya. geram aku. nak upload gambar punyala lembap. padahal dah compress. grr!! geram geram. hehe entry kali ini penuh dengan gambar2. aku dah compress semuanya. tak la berat sangat nak loading. hehe aku memang suka tulis entry panjang2. gambar banyak2. kalau pendek aje, rasa tak puas pulak. nak tulis panjang2 jugak! haha

semalam dalam pukul 11 malam, kitorang pergi tengok sambutan tahun baru cina kat bandar chukai kemaman. hoho best gila. bunga api meletup-letup. dah la dekat dengan aku. memang real sangat kan. haha takot gila. menjerit-jerit aku harap bunga api cepat-cepat berhenti! agaga! tak penah lagi tengok bunga api macam ni depan mata. dah la kuat! pong pong pong! macam bom! keh3! bunyi tu kuat giler.

jom la kita layan gambar-gambar yang aku sempat snap. banyak sangat aku ambik. aku kongsi banyak ni je la dengan korang. hik3!


suasana pukul 11 malam.





10 minit sebelum pukul 12 malam.




tepat pukul 12malam, diorang lepaskan tanglong. hehe best. banyakkkk. cantik2!!








dan akhirnya bunga api meletop!! banyak gila! lama gila. dalam 10 minit! memang aku terkejut sangat2 sebab jarak lebih kurang 100meter je dari aku..wuu


















persembahan dari naga pulak! kah3.









sapa mamat pakai baju biru tu? dia blogger jugak ke? sempat pandang kamera! haha


diorang main spray2, haha


dalam pukul 12.25 malam. on the way balik. jalan pun dah lengang..







meriah gila la semalam. ramai jugak kaum melayu yang datang tengok. ramai kaum cina la. huhu seronok tengok diorang happy gila. main kejar2 la, main spray2 la. senang hati tengok macam2 gelagat. pastu dapat tengok bunga api dekat2 la! hehe

dulu2 masa kat kulim, masa aku kecik2, aku betol2 ingat naga tu naga betol2. rupanya2 orang dalam tu! haha aku dulu2 cukup takot dengan naga, hahahah sebab aku takot kena makan. bila dah besar sikit, baru aku tau naga tu orang rupanya!! hehehe

cukup ja laporan aku setakat ni. kehkehkeh,. best jugak tinggal kat sini kan? macam2 ada. hehe

selamat tahun baru cina kepada semua kaum cina di malaysia. dan kot2 kalau ada gambar2 korang yang aku tersnap, inform aku k!! hehe

byee

11 comments:

AiDa AzRyN said...

wah! meriahnye! XD

SANDRA AZWAN said...

mERIAH!;-)

.:padie_eyla:. said...

best nye! bunge api ngan spray2!! haha

nelly said...

Dorang sambut .meriah betul !

Gen2Merah said...

wahhh.. meriahnya smbutan CNY kat sana... best giler

_luVy*dUcky_ said...

besnye...kt uma cipa smlm pon gedebang gedebong ja..:)

platipus said...

aku sambut dgn faiq semalam..best..haha

senydream said...

wah beshnyer..cam ner compress gambr xmau brat?..

sahromnasrudin said...

itu siang ke malam??? mcm siang kan...happening

senydream said...

trime kasih ajar care compress pic tu tau..nnti dh cube sy ckp..;)

MataHati @ MH said...

comel ah..all red
sayang malam tahun baru sya sibuk siapkan kerja memformat komputer

ARTIKEL RAKAN BLOGGER