Saturday, February 5, 2011

ANWAR HADI : BAHASA EUWWWWWWW



salam

sebelum baca post aku ni, aku nasihatkan korang tengok video kat atas ni dulu. aku baru je tauuuu. haha tu pun JUJU bagitau aku semalam kat facebook. video yang amik masa 3.07minit ja. hakhak thanx JUJU!!

video ni khas dibuat oleh ANWAR HADI mengenai segelintir masyarakat melayu yang suka sangat2 tulis ayat yang ada W kat belakang. contoh:

mana : manew
gila: gilew
apa: apew
aku: aq


dan sebagainya la. ni contoh je okay. hakhak sumpah menyakitkan hati gila ar! diorang kata bahasa comel. hahahaha COMEL ke? auwww~ opsss. dalam grup yang aku join tu, diorang kata bahasa rempit.. tapi ANWAR HADI kata bahasa euwwwwwwww.

contoh ayat yang anwar hadi amik dari mana2 sumber dan translate sendiri dengan cara percakapannya :

AQ MENCIK DO CMNI, AD MBR LMEW TGU LMEW GLEW, X APRV2 GK AQ

korang boleh dengar sendiri macam mana si anwar hadi ni sebut perkataaan ni satu-satu. aku rasa macam susah sangat la nak sebut kan. macam seksa je.

hidup ini simple. kenapa kita nak buat susah2 kan? haha kenapa nak menyeksakan orang baca mesej mcm ni kan? haha. shortfom2 okay jugak tapi jangan la dok tanya W kat belakang. cikgu BM tak penah ajar aih!

percayalah. korang akan dapat rasa cara penyampaian anwar hadi yang slumber tapi banyak meninggalkan kesan! tengok video ni tau! aku tak kenal sapa dia ni. aku cuma tau nama dia anwar hadi. dia orang mana, umur berapa, semua aku tak tau. yang aku tau dia ensem jugak la, comel je cara dia sebut perkataan euwwwwwww. hakhak

dan kepada sapa2 yang suka sangat2 tambah W kat belakang ayat anda, samada dalam sms atau facebook, atau ym atau blog, dinasihatkan anda tengok video ni. memang kelepek kena kat batang hidung anda la. nasib baik aku tak penah tulis macam ni masa aku zaman2 sekolah atau zaman2 sekarang. tak penah lagi la! haha

ni video paling terbaik aku pernah tengokk! walaupun kelakar tapi meresap dalam jiwa!

sapa2 yang terasa, cool bebeh. haha XD

follow twitter anwar hadi : http://twitter.com/IniAnwarHadi

3 comments:

lavender harum wangi said...

ahahahaha~ geli ah ah ah! euuwwww~ :D

DiaUmaiNiNaz said...

tak tew.aq..nk tulih pn tak retiewwww...hahaha baru nk belajar..lebih baik takyah la kan,
so thnks Fatin..sbb share video ni...n 1 more think..nak tauwwu nama diaumaininaz..heee..klik kat page 'siapa dia'.

NuSaNa NoSa 91 said...

ha3~ mmg best video ni!! ^_^

ARTIKEL RAKAN BLOGGER