Tuesday, May 1, 2012

SELEPAS HILANG 10KG

Assalamualaikum ;)

selamat datang mei!! terima kasihh april sebab baik dengan aku. hik hik dan harap bulan mei lebih banyak rezeki, lebih tenang, lebih gembira, lebih tabah, lebih kuat, insyallah ;) semoga dipermudahkan segala urusan pada bulan mei ini.  amin ;)

bulan mei ni aku akan pulang ke tanah air! yeahh, tempat kelahiran daa.. hik hik sebab sekarang dok tempat orang kan :P

bulan jun tak lama lagi. can't wait!! 

start hujung bulan januari hari tu sampai ke sekarang, aku nekad nak diet. pehh selama ni pun nekad, tapi nekad tinggal nekad, sebab tak da usaha, tapi sekarang, nekad + usaha! 

alhamdulillah, aku berjaya turunkan 10 kg dalam masa 3bulan.

syukur sangat2. mesti la gembira! ^__^

sebelum ni aku rasa macam tak nak kurus sebab aku tak da apa2 penyakit, aku makan dah tak kawal, tapi tu la, berat makin naik, makin bertambah, kulit muka makin berminyak, resdung teruk jugak, aku risau.

risau. memang sekarang tiada penyakit tapi bila badan makin kembang, takot kena penyakit. orang kata sebelum rawat, baik cegah ;)


sebelah kiri : 1/1/2012. gambar ni kat muzium negara.
sebelah kanan. 25/4/2012. kat kemaman.

hilang 10kg sudah ;)

yang paling ketara aku rasa kat perut. kahkah perut dah tak sebesar dulu. dah makin mengecut. lepas tu paha. hahah lepas tu pipi pun dah kecik sikit.

resdung dah tak de macam dulu, kulit muka kadang2 je berminyak, bukan kerap macam dulu. ;)

rasa ringan. serius. 

aku tak de la diet teruk mana pun. aku cuma kurangkan makan nasi. nasi tak pernah lagi aku tinggalkan walaupun sehari. nasi tetap makan cuma kuantiti kurang. dulu makan banyak, sekarang dah separuh. kevin cakap segenggam nasi je kena makan, aku makan dua genggam :P

selain tu aku guna losyen pelangsing jenama yusmira. hari tu ada promosi dua botol RM30. harus la beli kan? tapi jarang guna la. kekadang je sapu. hahaha..

lepas tu senam sikit-sikit..banyak makan sayur, dulu2 aku tak suka sayur, sekarang kuat makan sayur. ratah je! nyum3 ;)

tapi tapi..

awal bulan april hari tu aku pergi hospital. sebab apa? tunggu entry aku hari khamis nanti. sekian terima kasihhhh!

doakan aku ye! insyallah sebelum hujung tahun nak dapatkan berat badan ideal! ^__^

bakal pulang ke kulim. entry seterusnya dan seterusnya adalah auto publish. sekiann~ hehe


16 comments:

Marya Yusof said...

As salam Fatin,

Wow! 10 kg tu... Pergh... bukan senangkan nak turunkan berat lg2 makanan sedap adalah dimana2...

Happy for you dear... Take care~

Nurul Alyaa said...

bestnyaa dpt turun 10kg. huhu~

Boni JLL3 said...

wah!!!!!! bestnya!!!!!!!!! saya da cuba sdaya upaya pun masih tak turun2 lagi ni..adoiyai

Nur Farah Hani said...

wow jeles.. berat fara tak turun2 dari dulu sampai skang walhal nak turnkan 4 5 kilo je.. uhuhuhu.. share tipss lagi meyh..

shera haifa said...

turun 10kh.. syoknye.. bercadang nk kuruskan badan ckit tp entahlaa jiwa xteguh asyik goyah je..

eita said...

bila turun berat badan memang suke giler kan..
akak plok jap2 keje school hour ni dah tak ingat nak makan nasi..
seminggu sekali baru jupe..
seminggu dah turun 2 kg...
suke2..
suke bukan apa.. sebab badan ringan...

kay_are said...

turun 10 kg ?? leh sedekah kat aku tak 10 kg tu? aku nak tambah berat!! T__T watpe je kat hospital? ok! kne cite nanti

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhmdulillah..tahniah dear.. berkat kesabaran tu..

are_lin@yu said...

10 kg!!banyak tu fatin..truskan lagi fatin..yeayy chaiyok2..

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh senangnyer dah turun 10kg ... kite ni 3 bulan baru turun 3/4kg je *sobs sobs*

wan nurul hezrina said...

banyak2 10kg.losyen mustajab pati halia yusmira ker dik?yang halia baratuh?akak guna masa pas abis pantang.mmg panas gila

roziahojijie said...

Wow ! Tahniah akak . cayalah boleh turunkan berat badan ... sy nie , dah makin naik ni ... susah betul lah nk turunkan berat bdn ... nk bersenam pun mls . huhu :) akak ade tips tak ?

Tukang Karut said...

erk... tetiba rasa tercabar nak kurangkan 10 kilo gak!

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

nape ak rase cm nk gemuk lg payah dr nk kurus.. T.T

☻UsaGi NaNa☻ said...

chayok2..tp jge kesihatan tau!

Teenager Housemaid said...

wah! 10 kg hilang?
bestnya!!! :D

ARTIKEL RAKAN BLOGGER