Tuesday, May 15, 2012

PROGRAM KPN TURUN PADANG DI KULIM (PART 1)

assalamualaikum ;)

entry-entry berikutnya akan ku ceritakan mengenai apa yang terjadi di kulim dan kampung.  pertama kali dalam tahun ni aku balik ke sana, rasanya nak curahkan segala kenangan yang ada di sini. untuk tatapan pembaca blog ni. hehe ;)

oh ya, aku balik ke kulim 1 mei 2012 hingga 10 mei 2012. 10 hari ;)

5 mei kan aku keluar dengan aya. 6 mei sepatutnya pergi ipoh. tapi tak jadi. dan baru la aku tau rupanya 6 mei tu Ketua Polis Negara (KPN) datang melawat ke kulim. baru cheqqq tauuu. ahaks.

pagi2 mama dan abah pergi pasar, sempat la tengok KPN lawat pekan kulim. masa tu aku tak ikut sebab err masih zzzzz XD

dalam pukul 2.30 petang kitorang pergi kat mini stadium keladi di kulim kedah. hehe tak la jauh pun dari rumah aku. dekat je ;)

gambar terlampau banyak ++++++. rasa nak masukkan semua gambar dalam satu entryyy tapi nanti kan berpinar mata koranggg nak tengokk pulakk. dengan mata aku sekali berpinar time nak uploadd. wakaka

makanya aku ambil keputusan untuk asing-asingkan gambar mengikut entry. lain entry lain gambar. ni baru part 1. akan ada part 2, 3 dan seterusnya. kekekeke

jom layan gambar2 di bawahh~ setiap gambar ada kisahnya tersendiri..


yang tu mama, yang tuu abah.. yang baju kuning tu farhan, adik alisya. alisya tu adik angkat aku, anak yang mama pernah mengasuh dulu. hik hik. alisya tak de, dia sekolah kat perak, adiknya je la yang ikutttt~ tapi kejap je, lepas tu dia balikkk.


orang mula membanjiri mini stadium ni. kelihatan si baju merah, kawan dari sekolah rendah, mizan ;) 


macam-macam warna!! lawaaaaaa, sapa punya la kannnn XD



banyak khemah, banyak pameran. macam-macam la kiranya. ;) cuaca petang tu alhamdulillah okay ;)


dengan farhan ;)


abah dan mama ;)


masa ni acara payung terjun. haha okk gambar2 payung terjun akan ku tempek di lain entryy. sebab banyakkk sangatttt XD


penuh kat atas tuu. kitorang duduk kat padang jee. tak naikk pun atas tuu. hehehe


sempat mengabadikan kenangan di sini ;)


ada helikopter! whoaa. punya la ramai nak bergambar sampai kena beratur =,=


Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar.


pertama kali tengok KPN depan mata :)


ada persembahan tarian..


persembahan lagiii!! XD

kesimpulannya memang best la. seronok kat sini. aku dengan mama ke sana ke sini. siap ada makan-makan lagi. yela, tengah panas kan, dengan dahaga lagi. aumm~ ngeh3~

entry seterusnya dan seterusnya mengenai payung terjun, persembahan tatu pdrm, dan persembahan artisss. nantikan!! XD

10 comments:

Boni JLL3 said...

hahahaha.. bestnya. comel2 vespa2 tu..hehehe

Cik Jannah said...

bestnya kalau ada aktiiti sihat mcm nie. takde la boring sangat duduk kat rumah kan??tang helikopter tu tak boleh naik ke ? hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

beshnya tmpt2 cmni..wah..jumpa kpn dpn2 mata tu..

oya said...

meriah2..

kay_are said...

rajin nye kpn turun kat hujung semenanjung tu.. ade event ape2 ke? nape macam taktau je.. ape pun memang nampak meriah... macam jumpe artis!

Marya Yusof said...

As salam Fatin,

Seronoknye... Eh, kalau even mcm ni tourist mesti suka kan..Proud to be Msian... Aman & damai, boleh buat mcm2 event... Akak pun xpernah jumpa KPN.. untunglah kamu :)

are_lin@yu said...

seronoknya fatin jalan2..tak ajak ayu pun..hehe

~~oOpEt~~ said...

amboi.. meriah aih.. vespa gitu :)

Gen2Merah said...

wahh, meriahnya kat sana,.. dah lama tak tengok vespa dari dekat.. ehehe

eita said...

best tu..

ARTIKEL RAKAN BLOGGER