Tuesday, May 22, 2012

TUDUNG BAWAL 2 TONE = RM15


Assalamualaikum ;)

kali terakhir aku pakai tudung bawal seingat aku la kan tahun 2010. masuk je tahun 2011, aku dah start beli shawl, dan tudung yang sarung tu, apa orang panggil ek? ergh. kehkeh

sejak tu la aku dah tak pakai langsung tudung bawal. tudung bawal kat rumah bukannya tak de, berlambak2 kot. ye la, dulu2 mana la nak ada shawl ke apa semua ni kan, tudung bawal je la yang adaaaaaa.. hahah..

sejak2 trend tudung bawal keluar balik ni, kemain banyak fanpage jual tudung bawal. macam2 harga, ada yang terlalu murah, ada yang sederhana harganya, ada yang terlalu mahal sampai kekadang tak tercapai dek akal. ada yang plain, 2 tone, 3 tone.

aku selalu borak dengan tmenk pasal tudung. dia beli tudung bawal kat tempat dia, dah 9 helai kot. jeles gila. hari tu beli banyak dapat rm8.50 kot sehelai. gila jeles! 2 tone pulak tu. ergh!

aku kalau tudung, er er susah sikit nak shopping online ni. sebab aku nak pegang dulu. haha ;D banyak shawl dan tudung yang aku ada semuanya aku menang giveaway. ^_^

haritu balik kulim, dah start cari tudung bawal kat pasar. memang banyak gila la kan orang jual tudung bawal ni. kena cari yang ok dan berbaloi. 

tanya penjual pertama, tudung bawal 2 tone, rm15, tapi bila pegang, nipis ya amat, seriusss, jahitan langsung tak kemas., jaranggg woooooo. adoii. terus tak beli.

dah pusing-pusing berkali-kali baru dapat yang okay. eh kali ni cari kat pasar malam. not pasar pagi macam tadi. hik hik.

rm15 je. tudung bawal 2 tone. mahal kot aku rasa. tapi sebabkan tak nipis, aku rasa berbaloi :)



kaler hijau pekat + purple. hohoho

lepas tu sebelum balik ke kemaman, pergi cari lagi sekali. kat pasar malam jugak. pun rm15 sehelai. 2 tone. aku beli jugak la. sebab kain macam tadi jugak. tak nipis mana pun. berbaloi la kiranya harga rm15 tu.


kaler purple. cantik kan? hik hik

agak kecewa sebab tak de pun yang 3 tone. aishh. kebanyakan 2 tone aje.

tak apa la. hik hik okay balik kulim haritu aku beli macam2, jeans baru, baju2 baju, tudung2 baru, beg2 bar, novel baru. amboii, kemainn~ haha XD

harga tudung bawal 2 tone kat tempat korang berapa?

15 comments:

~~oOpEt~~ said...

haha.. cantik la 2 tone ko beli.. smart noh :)

fiQ'Ra said...

haaaa, mahal mahal.. sekarang tudung bawal mcm tu, boleh dapat RM10 ja.. kat pasar pun RM10.. kain pun terbaekk.. hehe

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

ak beli tdg bawal crown ctredzuan ok gk kaen..kakak ak pkai xpyah pkai inner pn..hehe

ChEnTA LiEYza said...

waaahhh... jom ramai2 kembalikn tradisi tudung bawal.. huhu ^^

ChEnTA LiEYza said...

waaahhh... jom ramai2 kembalikn tradisi tudung bawal.. huhu ^^

::CIK LYNN:: said...

meh dtg klntan...insyaAllah, jmpa yg rm10 nya..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak beli2 lg..t nak gak la..

kay_are said...

kali terakhir pakai tudung bawal.. tak pernah langsung =P rupe tudung bawal pun aku taksure.. nape bawal? tu bukan name ikan ke??

oya said...

murah jer ek

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

respon to | 14#WorDLeSs WeDNesDay | : kena ada panduan... bcez its my first time (^___^)hehe

zOeY zAu YaH said...

eh kaler ungu tu mcm saya punya haha..

Tukang Karut said...

sekarang ni dah faham dah apa yang 2 tone dan 3 tone ni... hik hik hik...

☻UsaGi NaNa☻ said...

ak pon kena start pkai bawal.huhu..sbb pkai spek..dan ak nk cr inner neck..sbb benda dh murah..mle2 dlu mhl kot..ak tggu org dh tak pndg br nk pkai..kahkah!

are_lin@yu said...

wah ayu dah lama tak pakai tudung bawal.hehe

Aiza Haris said...

salam kenal...

skang bawal semakin kembali popularr...

ARTIKEL RAKAN BLOGGER