Sunday, June 6, 2010

MARI SELONGKAR BEG BERSAMA ATIE!

salam

sori. entry kali ini pun berdasarkan tag, yeay! aku ditag lagi. kali ni oleh fatyhah baharudin. heeee.. atau aku panggil atie je. aku kenal dia pun kat ym. masa tu dia tegur aku dan bertanyakan ttg mentor kot. ala masa musim yang black n mas idayu menang tu..hik2. xtau macam na kitorang boleh kenal. dan sampai skrg, kitorg selalu contact. hehe..

ok. tag kali ni berkisarkan beg. beg yang korang bawak. ke hulu hilir. aku ada dua beg. beg tangan dan beg yang bawak pegi kelas. *beg baju ada dua. satu beg bagasi dan satu beg biasa warna hijau* hik2. tapi post kalu ni aku nak ceritakan tentang beg tangan la. sebab beg yang selalu bawak pegi kelas tu tertinggal kat kulim laaa.. heeee~


ok start..

korang perlu ada semasa menjawab tag ini ialah :

1 : kamera. apa saja kamera. kamera mainan pun boleh. asalkan ada gambar yang dihasilkan. haha kamera yang aku gunakan tak berkualiti.ecececeh. kutuk hp sendiri. haha mengidam kamera yang macam . adeh. mengharapkan ia menjadi hadiah kejutan pada hari jadi aku nanti. haha!


2.beg yang korang selalu bawak ke hulu hilir. beg bagasi pun boleh kot. tapi kalau keluar makan, bawak beg tu ke? err


3.sedikit info tentang barang2 dalam beg tu. banyak pun xpe. kan3? hehe


MISI SELONGKAR SUDAH BERMULAAA!!

1. pic penuh beg yang korang selalu bawak.

(bawah pic sertakan jenama, kegunaan dan riwayat khidmat beg itu)




pandangan jauh beg itu. hehe nampak macam tinggi sebab aku berdiri di atas katil ketika mengambil gambar ini. ini mama yang gantungkan. dia gantungkan sekali teddy bear yang  kasi. waaaa.. hehe. ni kalau kat rumah. kalau kat asrama, aku letak dalam loker je. hehe beg ni jenama err.. apa ek? adoi..jenama coloris. err. ntah. aku tgk kat keychain yang tergantung tu. hehe mama belikan masa nak raya dlu. tahun 2008. lama dah beg ni berjasa. harga beg ni rm89.90 . tahun lepas time raya pun guna beg ini jugak. hehe aku selalu guna beg ni kalau aku nak keluar ke mana saja. kecuali pergi ke kelas. haha itu mau kena rembat dgn lecturer kalau bawak pergi kelas. hik2~


pandangan dari dekat. hehe beg ni banyak jugak berjasa. aku hampir kehilangan beg ini masa keluar dengan  hari tu. hampir kena ragut. tapi nasib baik aku berjaya tarik balik dari peragut tu. kalau x.. waaaa.. sygnyaaa.. dah la semua barang2 penting ada dalam ni. sejak tu aku jarang dah bawak beg tangan kalau keluar dgn . hehe kadang2 je bawak. wuu.. takot. trauma. fobia..


2. pic dalaman beg tu..

p/s: tanpa dibuang barang2


bersepahhhh!! hahaha tidakkk.. haha aku menampakkan hp dan dompet ja.. hihi


3: keluarkan barang2 tersebut n amik satu pic…then list kan apa yg ada ngan reason dia skali..



ok, ni pic yang aku sempat ambil. tapi aku terlupa. aku tak masukkan sekali hp. tapi xpela, hp aku malu la nak interframe kat dalam ni. haha

list2 barang yang ada :

1. handphone. dua handphone. nokia dan sony. tapi tak de dalam gambar. hp nokia utk celcom. dan hp sony utk maxis. hehe yeah. hp sony aku gunakan utk amik gambar2 ni. hee

2. dompet. wajib la ada. kalau xde dompet jangan keluar. haha nak tgk ke apa yang ada dalam dompet? err.hik3

3. kain lap utk cermin mata. aku selalu bawak. tapi aku jarang guna pun. haha

4.pengikat rambut. selalu bawak. mana tau tudung terbang ke. haha

5.perfume. one drop perfume.. ngee ada 3botol. selalu bawak 1 botol je. kalau habis, amik lain. amik lagi satu. tu yang ada sampai 3. botolnya sayang nak buang.. hehe

6.pen. haha bawak pen, tapi xde kertas. heee. saja bawak spare. kot2 kena sign apa2. hehe

7.pendrive. saja bawak. kalau ada apa2, ada jugak pendrive. ada 2pendrive. satu 2GB. satu 4GB.

8.kunci. kalau kat asrama selalu bawak kunci bilik la. kalau kat umah xde bawak la kunci. bukan keluar sgt pun. dok umah je. hehe tu bukan kunci betol, tu keychain je. hak3

9.gelang. gelang tu nenek kasi. aku selalu bawak sebab selalu pakai. hehe cantik. aku suka. gelang2 yang  bagi pun aku selalu pakai. pakai gilir2 la.. heee

10.yang benda putih tu pantyliner. haha wajib ada. mana tau terbocor ke apa ke, selalu buat spare.

11.tisu. tapi tiada dalam gambar la pulak. hehe lupa lagi..

12. dan last sekali duit syiling. haha aku selalu simpan dalam tabung dan dalam handbag. saja simpan. hehe bila nak bayar parking motor tak la perlu tercari2.. hehe

13. eh2. satu lagi. lipstik.. heheh dulu2 lip balm. hehe ni mama baru belikan. heee



err.. dapat handbag baru. baru je mama belikan. hehehe




beza beg baru dan beg lama. hehe


gambar candid masa kat giant. hehe aku syg beg tuuuuuuuuuuuuuuuu!!

4. mau selongkar beg :

=nia adriane
=nana usagi kechik
=junita adam cheah
=miera sengal. amirah nadwa.



thanx atie. tag ini tag yang paling best dan mencabar aku pernah dapat. haha :)
kepada kawan2 ku, sila jawab tag ni yaaa.. kepada yang rasa nak jawab tag ini, anda dialu2kan.. hehe


salam....

9 comments:

F~CiCAk said...

mcm lebih kurang ja beg lama ngn beg baru tu.. haha

saperakue said...

thnx gurl.. tunggu aku pk tag baru lak... huhuhu

NOOR FATIN said...

b: hahaha tp comel!!

atie: ok! hehee thanx k

HonEyBuNNy said...

cntk beg baru mama beli tu..wah..mcm2 ada dlm beg ye..hehe..liptick kita sama...mood magic..hahah

produk melilea said...
This comment has been removed by the author.
~ miErA ~ said...

aiyaakkkk~~ aku xpkai beg pun.. jap2 aku pkir nk wat cmne tag ni~~

☻UsaGi NaNa☻ said...

atin..nt ada mse nana jwp ok??huhuhu~byk ler handbeg..huhuhu~

NOOR FATIN said...

miera: hahha ok2~

nana: ok! hee

eita said...

uwaa...asl aku kna nih...hhuhu

ARTIKEL RAKAN BLOGGER