Wednesday, June 23, 2010

KENALI LELAKI MELALUI HADIAH PEMBERIAN ANDA~

salam.

baru2 ni di formspring, aku ada tanya satu soalan pada kawan2 yang aku dah follow dalam tu.. soalan *hadiah yang sesuai diberikan kepada lelaki?* dan banyak la jawapan aku dapat dan majoritinya adalah jam, perfume. lain2 antaranya pen, topi, yang tak boleh blah, suruh bagi kereta sebijik. hakhak yang paling sengal, suruh bagi rokok atau patung monyet. adess. haha macam2 jawapan..

aku baru je terjumpa artikel ni dalam google. saja google2 tadi sebelum menanti sinetron cinta dan anugerah pukul 5.30 petang nanti. mama pun tak da. darah gemuruh masih tak hilang. terkejut dengan hantu budak comel si faiq dan chat dari mama dia :) heee nervous2.. adoi.. melalut la pulak..agagaga..

berbalik kepada artikel, penulis menyatakan :

1)JIKA lelaki meminati barangan seperti patung, kad-kad muzikal berbaur cinta atau baju-T dan seluar, bermakna lelaki ini tergolong dalam lelaki yang manja..


2)Bagi lelaki macho, mereka pula lebih menggemari hadiah daripada wanita yang berupa jaket kulit, tali pinggang kulit, topi keledar atau yang melibatkan motosikal berkuasa besar dan kereta sport.

3) Lelaki romantik pula akan menggemari hadiah berupa ungkapan I Love You, cakera padat lagu-lagu romantik, foto atau barangan yang melibatkan mesej dan makna simbolik.


4)Untuk lelaki sensitif pula, mereka ini lebih menyukai hadiah seperti buku, sajak atau diari agar mereka dapat menghabiskan masa bersendirian.

5)Akhir sekali, lelaki aktif yang menggemari hadiah berupa barangan seperti kasut, seluar dan baju sukan, topi, jam tangan atau pil vitamin.



Justeru, sebagai wanita, adalah penting untuk anda mengetahui jenis apakah kekasih anda. Hakikatnya, memang susah menjaga hati lelaki. Apatah lagi memikirkan apakah yang hadiah sesuai untuk lelaki kesayangan anda.



ANDA SEBAGAI LELAKI, APA PENDAPAT ANDA?
UTK WANITA PULA, HADIAH MANA YANG PALING SESUAI?

-tamat-

8 comments:

farysa said...

farysa akan bg 2 bnde xksh time besday/anniversary
satu yg bli n lg satu mesti handmade.
=))

sizukaDeboss said...

whoaaaaaaah nice info.tetibe kan.hehe cool~

►içéq◄ said...

kalau tie n chocholate?..hehe..aku penah bg tu je kt ex aku dulu..

NOOR FATIN said...

farysa: handmade? aduh, sy xkreatif la..huhu thanx k!

sizuka: hehehhe thanx :)

iceq: tu la, ingat nak cari tie..agaga.,thanx k!

SheY PuLL said...

mcm mnak tahu pulak lelaki 2 katogori apew?

NOOR FATIN said...

err..xpaham soalan~
sy amik artikel ni kat google :)

☻UsaGi NaNa☻ said...

ak pnh bg bj coz utk rye..
pling byk pon belnje mkn la..coz ak x reti nk beli hdiah ape..
ex ak pnh dpt dr ak,dompet..huuhu...
new 1 nih ak bg jam..coz die selalu citer psl jm lme die..ahhaa..cmne lak tuh??

NOOR FATIN said...

hahaha byk gak tu
aku xde duit skrg. haha kalau ada duit, smua aku nak beli..ngeh2
thanx k nana!

ARTIKEL RAKAN BLOGGER