Monday, June 7, 2010

Contest Gambar Best by AsaDa.

salam.

1st time nih nak masuk contest! sebelum ni usha2 je tapi tak pernah rasa teringin nak masuk. hik2. tapi kali ni aku berminat nak join contest ni. contest dari asada.

ni linknyaa..

ASADA




Syarat-syarat adalah sangat mudah!!
  • Buat satu entry khas dengan tajuk Contest Gambar Best by AsaDa. UPLOAD GAMBAR TERBEST yang anda ada. tak kiralah gambar anda sorang atau ramai-ramai. takpun gambar orang kenduri kawen. asalkan bukan gambar lucah. yang pasti, gambar tu anda punya.. bukan cilok dari pakcik google atau orang lain.
  • Ceritakan kisah sebelum atau semasa atau selepas gambar tu di capture secara ringkas mengikut kreativiti anda. jangan panjang sangat sampai cecah lantai. karang merangkak asada nak baca..
  • Copy banner di atas. letakkan di dalam entry dan di side bar blog anda. pastikan ia di-link terus ke entry ini.
  • Anda boleh letak seberapa banyak gambar. tetapi hanya satu gambar daripada anda dipilih untuk dipertandingkan.
  • Dah siap buat semua syarat, letakkan link atau url entry anda tu di ruangan komen entry ini untuk asada terjah. selesai..
  • Nama peserta akan asada letak dan link kat tepi blog ini. so, sila bagi nama glamour anda.
  • TARIKH TUTUP PENYERTAAN IALAH 1 JULY 2010.. masuk je 2 july, tutup..


saya letak tiga gambar bagi contest ini..


1st, gambar saya dan family saya. saya anak tunggal dalam keluarga saya. gambar ini diambil pada hari raya puasa tahun 2009, iaitu pada tahun lepas. yang saya rasa best pada gambar ni sebab kami tak sangka pada hari itu kami akan pakai baju yang berbeza2 warna. sebelum ni pun kami tak pernah ada baju sedondon tapi warnanya tak la ketara sgt. tapi kali ini, sangat ketara warnanya. abah memakai baju warna hijau. saya memakai baju warna biru muda. dan mama memakai baju warna oren. haha! lalu saya mengabdikan gambar ini sebagai gambar kenangan dalam hidup saya.. hehe


2nd, gambar ni saya ambil masa kami sekeluarga pergi ke pantai kemasik, kemaman, terengganu. memang best sebab permandangan kat sana cantik2. itu mama dan abah. gambar ni saya ambil sebab nak nampakkan matahari. masa tu dalam pukul 6.30 petang.



3rd. gambar ini diambil di kampung setol, permatang buloh, pulau pinang. ketika ini saya pulang bercuti di kampung. sawah padi tersebut betol2 berada di belakang rumah nenek saya. masa ni, saya dan adik angkat saya bermain bola di tengah sawah.. abah yang ambil gambar ni,



thanx asada sebab adakan contest yang macam ni~ hehe..


kalau korang nak join contest ni, boleh join di SINI.

salam..

4 comments:

ASaDa RyutaRo said...

hee~ tQ sudi join..

asada dah check n semua dah ckup syarat. penyertaan diterima.. asada pilih pic yg kedua ea.

gud luck! (^^,)

NOOR FATIN said...

thanx asada :)

Ana Mardia said...

nice one..gudluck fatin!
psst, sweet la awk n paiq..dlu sy 1 sklh ngn dia..haha

NOOR FATIN said...

ana mardia: oo yeke. haha thanx k :) salam perkenalan

ARTIKEL RAKAN BLOGGER