Tuesday, November 29, 2011

SHARE PASSWORD, SHARING IS CARING

salam..

password benda paling rahsia yang kita perlu simpan elok-elok untuk simpanan peribadi. yeah. sangatlah rahsia. tu pun selalu je berlaku kes hack-hack ni. aduhai.

selalu terjadi pergaduhan antara pasangan kalau masing2 tahu password laman sosial masing2. yeah. aku pernah rasa,. betapa sakitnya hati bila si ex menukar password myspace aku dikala aku ke cc dan bayar untuk 5 jam. betapa mengamuknya aku masa tu. itu belum campur dengan dia pergi maki lelaki2 dalam myspace, belum campur dengan dia remove habis semua kawan2 lelaki dalam myspace. ohh kenangan lama. 28/11/2005, segalanya bermula.

ah sudah! dia dah kawin dah pun. kahkah..


ya, begitu juga dia, aku pun ada password dia. bukan sekadar facebook, segala2nya la! ekekeke..

bagi aku, itu salah satu tingkahlaku jujur antara pasangan dan sampai sekarang tiada rahsia antara kami di laman sosial :)




dan sekarang ni aku berkongsi password pulak dengan mama. password facebook aje la. kekeke. aku nak buatkan facebook untuk dia, dia tak nak, tapi dia nak tengok wall abah la, sedara mara yang lain la, kesiannn. haha last2 aku bagi la, sekali sebut je, hari2 dia online facebook aku sekarang time aku pergi kerja. ekekeke..

dia tolong sekali main baby adopter untuk aku, bagi lydia makan. haa bestnya. nanti aku nak ajar dia main game baking life pulak la. ahaks. aku busy, tak cukup masa sangat nak main game2 tu ha..

begitu juga dengan tiada rahsia jugak antara aku dengan mama. sebenarnya tak pernah ada rahsia kot antara aku dengan mama. yela 24jam dengan mama je kan. eh masa pergi kerja je tak jumpa, tu pun selalu sms aje. ekekek..

bagi aku tiada masalah untuk berkongsi password antara family dan pasangan ;D

korang, ada share ke password dengan sesiapa? ekeke

15 comments:

Azzah said...

email dan pasword face book mmg suami tahu tapi blog tak bagi lagi..:)

Gen2Merah said...

nak saya kongsikan cerita, ada sorang sahabat perempuan saya yang bershare pasword dengan Boifren dia...

Dipendekkan cerita, hayat perhubungan dorang tak panjang. Putus d pertengahan. Then, x-BF dia tu ambil kesempatan. Dia tukar password kawan ni..

Sedihnya ex-BF dia tu jahat, tulis merapu dalam wall tu, then upload sgala gambar2 kawan yang mengaibkan... kesian kawan tu..

nuerule areyin said...

bagusnye :)

.: mama lynn :. said...

heheh berahsia kan...tp tu yg tbaek sebenarnya..

hehe anda di tag tau

.: mama lynn :. said...

heheh berahsia kan...tp tu yg tbaek sebenarnya..

hehe anda di tag tau

~cAhAyA kEmUL!aAn~ said...

Ex ak de passw0rd fb ak..n sbenarnye passw0rd fb ak sme ngn bl0g..tp lpas die bkak je die mst delete msg ak..ak plak yg rse plek ble nk mnx tlg je kne bgtau ag..dh la passw0rd ak agk c0mplicated..mmg die x igt la..

Cik Ila said...

Mmg bagus bila share dgn org2 yg berkaitan dgn kita mcm parent..suami..Tp bdk2 skrg pegi share dgn bf/gf..pastu..gaduh2..tukar password..mcm kelakar je..

Ibu Lala said...

Hi fatin. Slm kenal. Akk x de share password dgn sesape. Boleh ke nk login email klw guna pword yg sama.

Klw free nanti singgah la ke blog akk. Tmbh kenalan. Wslm.

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpernh lg kongsi dgn sesapa..tcdg gak..hehe..

MamaEma said...

suami tahu password ema..kecuali password akaun..hehehe

mysarrasara said...

Selamat Berkenalan...

Buat maser nie x der la pulak rase nak share password dgn saper2 lagi...

akan dtg x pasti la lg...

merahitujambu said...

fb dgn en kasih..=_=..blog xde sbb dia x th guna..heee

velasrizal said...

saya xde share pswd ngn sape2 lak

wan nurul hezrina said...

ada.password n akaun fb mmg share ngan hubby=)

myzamar said...

xde masalah share password...password kn boleh tukar2.kalau yg mane dh jd ex2 2 tukar jer la password..hehehe

ARTIKEL RAKAN BLOGGER