Friday, November 4, 2011

BESTNYA KALAU BOLEH CETAK GAMBAR ATAS DAUN!!

salam.

Binh Danh, jurugambar dari Vietnam menggunakan daun sebagai medium baru untuk mencetak gambar. beliau meletakkan negatif gambar di atas daun dan daun tersebut dijemur untuk beberapa hari..daun tersebut akan disimpan di dalam blok khas yang berisi camar :)

gempakkkkkkkkkkk!!

wahai photographer2 sekalian, buat la sesuatu yang baru seperti ini!! mencetak gambar atas daun. weee. comel kan? ahaks. 1st time aku tengok rupanya kat daun boleh dicetak gambar, ish ish~

nah, tengok la :)











agak2 daun tu kering tak dan gambar tu nanti akan hilang tak? hee banyak persoalan. banyak risiko rasanya untuk buat benda ni.. hanya orang yang sanggup tanggung risiko saja yang sanggup buat.. gud job Binh Danh..

10 comments:

tricksrex said...

kreatif betol ni
tapi sayang kalo daun tu tak di awet lepas print gambar tu..

BHAIHAQI COOL said...

Woo~~ Hebat , mcm edit je gna photoshop :D

gurlzz didie said...

slalu dgr daun buat bunga je..huhu ada jgak wat letak gambar kan..

Ini Bunga Sakura said...

kreatifnya! sangat impressed!

oya said...

eh best gak ek..nampak mcm classic

tauke budu said...

kreatif betulla..
macam2 idea

roziahojijie said...

kalau daun tu terkoyak .. habis la . da la mahal kot .. pasni boleh la kite wat 1 pokok tu , gmbr fmly kite je kn ? dari atok , sampai la ke cucu cicit ...

farahadilah said...

kalau wat picture wedding pastu frem kan mst lawa kan atin??? sewiusss tertarik!

Hafriz Mohamad said...

waa... sempoi!.
tp nape nmpak mcm edit guna photoshop jer..? hmm.. :P

Miss Eiza said...

cool :)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER