Saturday, April 7, 2012

TERIMA KASIH NUFFNANG, LAIN KALI BAGI LAGI. HEEE


assalamualaikum :)

cek yang kedua dari syarikat nuffnang telah ku dapat pada 4/4/2012. alhamdulillah, punya la risau tak dapat, sebab alamat letak alamat kat kulim. mintak tukar tak boleh diorang kata,  aku tukar jugak, dengan harapan cek tu akan ke kemaman jugak, akhirnya tanpa disangka-sangka cek tu sampai ke kemaman, waahhh happyyy!! ;D



setahun sekali dapat nuffnang. ok la kan? jumlah tak sampai rm100 sekali dapat. tapi kalau gabung dua2, lebih rm100 la. hik3!

tahun ni punya lebih lagi dari tahun lepas punya. rezeki ;D

jika dulu kalau aku dapat apa2 duit ke, aku mesti lebih utamakan orang yang tak halal dengan aku, aishh menyesal sangat aku rasa, huk huk tapi tak apa la, kali ni atau lepas ni aku tak nak macam tu lagi. apa2 pun utamakan family! cukuplah sekali jadi macam tu, lepas ni kena sentiasa beringat! aminn. syukur aku masih sempat perbetulkan segalanya! thank you Allah :)

6/4/2012, kitorang pergi jalan2 ke chukai. ehem. chukai adalah bandar di kemaman. tak la jauh pun dari rumah, tapi susah nak keluar, shopping mall yang besar kat sini adalah CP. last aku pergi dengan wawa, KLIK SINI  tahun lepas bulan 5. hakhak. wawa pun dah sambung belajar kat uitm shah alam. makanya aku tak da kawan la kat sini. huk huk.

duit yang aku dapat dari nuffnang tak sampai rm100 tu, aku beli macam2! kecewa jugak sebab ada yang aku idamkan tak dapat T_________T

aku nak beli novel! kedai buku tak de pun. ke aku tak nampak? huuu shawl mahal sangat, beg pun mahal. satu aku tak berkenan, jumpa dah satu kedai buku jual novel,semua novel lama2, aku jadi macam erk, aku cerewet okay bab beli novel. walau kat kulim dulu, beratus2 novel ada depan mata pun aku amik masa sejam lebih nak pilih sampai mama tak larat nak tunggu :P

so aku pergi CP beli barang dapur sikit. keh3.

keluar dari CP, aku pergi pasaraya yang berdekatan kat situ. aku beli t-shirt dua helai, beli anak tudung 2 helai, dan selipar. 

baju situ cantik2 dan murah2! lama aku tak de baju baruu. aku amik la dua helai. hik hik. 

lepas tu pergi makan kfc!! nyum3!


dua set. namo kongsi2 sebab dah lama xmakan kfc kan. so kita makan puas2! ngeh3


1st time amik dua set cheezy wedges, mama sampai tak larat nak makan tapi habis jugak la, ;P


cakap je nak makan apa, harini semua aku belanja. ngeee ;D


makan kenyang2!

lepas tu singgah kedai buku tu la, belek2 novel, tapi novel lama2, nak beli album gambar, mahal sangat, jalan2 la kat kedai situ, tengok kasut ke apa ke, hakhak singgah satu kedai ni, ada lagu tomok-sejarah mungkin berulang pulak. lepak dalam tu sampai habis lagu baru keluar :P

lepas tu singgah kedai kek. beli 3 potong kek. nyum3!

lepas tu masuk pasaraya lain pulakk. dan dan, aku jumpa cardigan. cantik T____________T

kain cantik. lembut. yang penting ada saiz besar, aku try kat situ jugak! kah3, excited, check duit dulu, nasib baik cukup. kalau tak, guling2 kat situ tak dapat beli. wakaka

aku dari dulu mengidam nak beli cardigan. tak pernah ada, tapi tu la mahal sangat, sampai kekadang rm50. biasa sangat, haa kedai tu jual rm23.90 je. dengan kain yang lembut, sesuai dengan aku, sambar teruss! XD ada warna hitam dan putih. putih lagi cantikkkkkkkk. tapi tak apa la, nanti aku datang beli lagi k. ngee

pulang ke rumah selepas 3 jam di bandar, lalu tersenyum lebar. hee duit dah habis, puas hati dapat belanja mama makan, jalan-jalan, dapat beli barang yang aku suka. cuma tak de rezeki nak beli novel. tak apa la. *sedih balik* :P

start bulan 4 je, banyak dah berita gembira dapat, yang tak disangka pun ada, rezeki dari Allah. alhamdulillah, ada hikmah di sebalik semua ni, dugaan tetap ada, insyallah, aku nak sangat jadi orang yang sabar, sebab sesungguhnya Allah bersama orang2 yang sabar. :)

bulan 6 ni aku akan. errr.. nanti la aku cerita. k.


gambar paling terbaru. lama tak letak gambar sendiri kat sini kan. hakhak maklumlah, rasa macam dah dewasa sangat. dulu time budak2 boleh la nak tempek gambar banyak2 XD

LIFE IS TOO SHORT TO WASTE ANY AMOUNT OF TIME ON WONDERING WHAT OTHER PEOPLE THINK ABOUT YOU. IN THE FIRST PLACE, IF THEY HAD BETTER THINGS GOING IN THEIR LIVES, THEY WOULDN'T HAVE THE TIME TO SIT AROUND AND TALK ABOUT YOU. WHAT'S IMPORTANT TO ME IS NOT OTHER'S OPINIONS OF ME, BUT WHAT'S IMPORTANT TO ME IS OPINION OF MYSELF ;)

terima kasih nuffnang, saya akan terus bersama dengan anda sampai bila2! hik2! ;D

12 comments:

~~oOpEt~~ said...

sdapnya cheezy wedges.. nak... :(

saya_arief said...

tahniah2.
:)

Tukang Karut said...

aku tak pernah dapat duit nuffnang lagi... hohoho...

Mila Ahmad said...

bestnye dapat nuffnang nak jugak :)

Teenager Housemaid said...

bestnya dapat duit dari nuffnang..hehehe ;DDD

saffiya_aleesya @ echa said...

best kan dpt belanja dan jalan2 ngn family tersayang!! duit tu lebih berkat gitu ;-)

Cik FaRiZaM said...

byk nye chessy wedges? makan 2 org je kan?

eita said...

waaaa..makn kfc tak ajak orang..

laaa...duk kemaman ke?..
akak dungun..
dekat dah tu..

nanakimie said...

nk kfc jgk!huhu....meh la blnja nana skali atin,hee:)

kay_are said...

2x kali dah dapat duit dari nuffnang? best2.. aku tak pernah merase pun lagi.. huu.. bulan 6 ni ade ape? cepat2 cite!

Boni JLL3 said...

wah...ada jgak dapat cek daripada nuffnang, saya tak pernah dapat. apekehe ntah..hahaha

Marya Yusof said...

Seronok akak baca ni! Tahniah! Alhamdullillah, setiap kedukaan pasti dtg kebahagiaan... Kdg-kala Allah beri kita perasaan kecewa spy kita lebih gembira di ms depan... Bestnye nuffnang syg die :)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER