Sunday, April 22, 2012

SALAM PERANTAUAN DARI KEJAUHAN-2002

assalamualaikum..

zaman dulu, kad raya paling popular. dulu kalau dapat kad raya, punya la suka. setiap kali start bulan ramadhan, dah sebok-sebok cari kad raya. kadang-kadang beli yang dalam peket, kalau yang special punya beli yang keping-keping, khas punya~ hehehe..

zaman sekarang ada lagi tak kad raya ek? aku rasanya 2,3 tahun jugak la tak hantar kad raya ni. seingat aku la..

teknologi makin canggih. sms boleh, call boleh, facebook, twitter, emel, skype, ym dan semuanya pun boleh. hehe

hari tu kemas bilik cari barang-barang lama, terjumpa keratan akhbar.

dulu aku selalu sangat hantar ucapan kat surat khabar perdana. dulu2 mama selalu beli. tiap2 minggu mesti beli. sekarang tak tau ada lagi ke tak. dah lama tak beli. kat dalam tu ada ruangan hantar ucapan.

banyak aku hantar, cuma satu je aku simpan keratan. yang lain-lain tak simpan kot.



ucapan tahun 2002. form1. masa ni pindah kat sg petani. smk bandar sg petani. lepas pindah ke KL, lost contact habis semua dengan budak2 sana. kui3

hantar ni konon-konon macam salam perantauan la. masa tu raya kat sg petani tau :P 

aku still ingat classmate lelaki aku kat sg petani dulu, dia hantar kad raya, ' hai, baju raya hang berapa pasang, mesti berbelas pasang kan, aku sepasang ja.' hik hik aku masih ingat. kad raya tu tak tau pi mana, rasanya semua kad raya aku masih simpan, nanti nak kena cari balik :P

kenangan kenangan..

10 comments:

SAYA BUKAN SAMDOL said...

hahah =D

sesumpahmerah said...

macam2kan...

Nelly The Strange said...

eceh .. nice seyh !
hehehe

teha said...

dh lame xdpt kad raye.. hehehe :)

Musafir Melayu said...

Assalamualaikum,

Wow..you kept it?

Kinda wish I would do that in the past :)

are_lin@yu said...

dulu msti bli kad raya byk2..hehe..skrg men antar msg ja;-)

Ezy Chiaki said...

fuhh..
leh farmekn ucapan tu..
nostalgia tu..
haha

anis scha said...

Haha:D sekarang kad raya semakin dilupakan

Boni JLL3 said...

sebenarnya zaman kad raya dulu gak best..sangat2 best..tak sama perasaan meriahnya macam zaman sekarang yang hanya pakai hp n internet..saya akan cuba untuk mempertahankan cara yang lama tersebut.InsyaAllah

Marya Yusof said...

Ala, ape cite pasal raya ni! sedih... Sobs sobs... Akak dulu pun suka bg kad raya... dgn kwn sekelas pun nak bg gak...hehehe ;p

ARTIKEL RAKAN BLOGGER