Sunday, April 8, 2012

GAMBAR : PROSES KELAHIRAN ANAK-ANAK LIPAS

assalamuaikum..

terima kasih kepada nana. meh2 lawat blog dia, blog kawan aku yang comel itu. ahaks!

entry kali ni berkenaan lipas! argh, aku pun sebenarnya trauma dengan lipas2 ni. tapi emel yang dihantar ni menarik pulak! keh3, so aku nak tempek dalam blog kesayangan aku ni la ye. ;D

kepada sesiapa yang geli dengan lipas, relax relax. kita tengok gambar seekor lipas yang sedang bertelur. beranak ? ke bertelur? mana-mana pun boleh. :)) 

proses lipas melahirkan anak-anak, err err



keluar melalui.. err..


banyaknya anak-anak lipas. peh kecik kecik kecik semuanya. ngeee


tak terkira!


patut la lipas banyak kat rumah kan. kah3 tengok la sekali dia bertelur, anak dia keluar banyak mana. kehkeh punya la banyak.

aku kalau nampak lipas, automatik pecut 100km/j. aku memang tabik ar kat mana-mana perempuan yang tak takot lipas, siap boleh pegang lagi. tapi aku agak pelik ar kalau tengok mana-mana lelaki takot lipas, mengalahkan perempuan. :))

selalunya hero kat rumah yang selalu tangkap lipas adalah mama! ngeh3, kalau kat asrama dulu, tak de sapa. kalau toilet ni ada lipas, pergi je la toilet lain, kalau ada jugak, kita naik tingkat atas ye. lalalala~

lipas mati pun aku trauma, jangan kata yang hidup. lipas plastik pun aku boleh menjerit-jerit kalau ada orang campak kat aku. sampai macam tu. grrr.. hahaha~

anda bagaimana? ;)

14 comments:

Muhamad Asyraaf said...

Geli kott.. eeeu.. huhu

Yasmin Aris II said...

Eeuww . gelinyee T-T

zOeY zAu YaH said...

gelinya =.="

nanakimie said...

huhu...cecepat nana scroll ke bwh,geli nk ngk gmbr tu^-^

Mizz Atie Zieya Shukri said...

meremang bulu tengkok..heheh

are_lin@yu said...

First tgk lpas dbrnakkan..hehe..ayu lpas xpa lg..jgn ktak ja..mk aiii lri dlu..hehe..sory xbls kt fb td tba2 line fb lk down.tgk2 bka blog ok ja..hehe

☻UsaGi NaNa☻ said...

hahahah~~~ geli kan??siap ada abg kt tmpt keje ak kan ckp, kalo mask gulai lemak sedap ni..pasti leana suke..ak pulak yg kena..huhuhu~

Musafir Melayu said...

Assalamualaikum,

Huhuhu, macam horror pulak tengok anak2 lipas tu keluar...maknya tak mati ke?

Lipas takda takut nak pegang, cuma ligat sangat, dan takut kena gigit (boleh ke? tak pernah pula)

=_="

adan said...

perghh.. geli aku tgk.. 1st time owh... ==

nitestalker said...

tingat masa kecik... tak sepak lipas buat main futsal. kitorang men hoki guna penyapu berbolakan lipas...hehhehe

Mila Ahmad said...

eeuuwww...geli la pulak.

wan nurul hezrina said...

wekkkk muntah ijau.mmg haku hangin ngan lipas.goli den.baru2 nie ada gak cerita pasal lipas!eii

kay_are said...

rajin r pulak tengok lipas bertelur.. dah takde keje or free sangat ni?

Boni JLL3 said...

euwwwwwwwwwwww... nak muntah....................

tapi lipas bukan bertelur ke?

ARTIKEL RAKAN BLOGGER