Thursday, April 26, 2012

3 BULAN SUDAH ;D

assalamualaikum..

26/4/2012.

cukup 3bulan aku guna twitter ni. dulu aku ada jugak twitter.aku buat twitter lama 10/8/2009. ev yang checkkan. hak3 lepas tu bulan 1 hari tu aku dah delete. delete terus, bukan deactive. haha sekarang tak de la. cuma ada twitter baru ni je.

pejam celik pejam celik, kejapnya rasa 3 bulan tu! ;D

alhamdulillah, kehidupan aku bertambah baik sekarang ni. syukur pada Allah ;)

selama 3bulan tu jugak la twitter aku, aku private kan. hanya kawan-kawan yang aku kenal dan kenal aku je yang aku approve. yang aku decline sebab tak kenal, tak pernah kenal, macam kenal tapi tak nak approve jugak. hahahah~

tak best sebenarnya bila kita protect twitter ni.. sebab..

1) orang tak boleh nak retweet. aku jugak kadang-kadang geram sebab tak boleh nak retweet ayat best2 dari kengkawan aku yang protect twitter. macam tu kot diorang rasa, hak3! kalau nak retweet, kena guna cara manual. copy balik, paste balik, mention nama orang tu, lepas tu tambah RT. tu saja la. favorite pun boleh. ^_^

2) orang yang tak follow kita, takkan dapat baca tweet kita walaupun kita follow orang tu dan mention nama dia. serius, aku langsung tak tau pasal ni. tapi bila ieta bagitau aku, aku rasa ala! nak macam dulu. selalu mention dengan orang2 kat twitter, yang tak kenal, artis ke, apa2 je la kan, rupanya dah tak boleh! hahaha tak apa la. hahah :P

yang best kalau protect twitter.

1) rasa lebih selamat kot dari mata-mata kat luar sana, yang stalk ke apa ke. kan.

tu je la kot. kebanyakan orang protect twitter sebab nak tweet pasal kehidupan. tak nak la orang luar tau kan, apa yang kita tak nak kongsikan pada orang lain, hanya untuk kengkawan je! hehe

so harini, aku taknak protect twitter dah, cukup la 3 bulan. percubaan sebenarnya. kah3. 

aku dah public twitter.  sesapa saja boleh follow, mention dan sebagainya, dulu twitter lama follower aku lebih 300 tau. sekarang ni 71 je, sebab aku banyak decline request orang. hik3~

kebaikan public twitter untuk diri aku, setiap kali aku nak tweet tentang sesuatu, aku akan banyak berfikir. perlu ke tweet pasal ini? pasal itu? perlu ke tweet marah-marah ke, tak puas hati ke,mengada-ngada ke,  meluat ke, menyampah kat seseorang ke? kan? perlu ke?

so dengan publicnya twitter aku ni, aku harap aku lebih berhati-hati dalam tweet ni. maknanya ada benda yang boleh dan patut dikongsi, ada yang tidak. ada yang sepatutnya tak perlu dikongsi pun. ;)

sesiapa yang ada twitter tu, jemput follow aku, boleh kongsikan pendapat atau pandangan pasal apa2 saja. ;D

https://twitter.com/#!/fatinanakothman


header baru lagi! hehehe terima kasih anyss! kali ketiga dia kasi header untuk aku. free pulak tu.. hehehe..

jom2 pegi blog dia. KLIK SINI

dia tawarkan sapa nak header free, pm dia. cepat2. pegi blog beliau ye ;)

harini zaffran, salah sorang kawan rapat aku, akan ke london. sedihnya. huk huk i will miss you my lalang. dia kata kalau rindu dia, sebelum tido, pandanglah langit, lihatlah bintang, dia akan pandang bintang yang sama ;) semoga dia selamat pergi dan selamat pulang!! ^____^

15 comments:

nanakimie said...

anyonyo..sweetnya dia...hee.....lepasni pndg bntang slu la ye atin:)

Marya Yusof said...

As salam Fatin,

Sweetnye ayat lalang tu... Akak pun ade twitter, tp xactive pun sb tak faham sgt, nak gdek2 pun maleh...hehehe... Tgk header tu baru nak tegur, cantik! Kalau mintak free header boleh ke? ngeeee ;)))

Nnt akak follow twitter Fatin, jgn decline lak...hehehe... Tp akak tak selalu buka pun...hehehe...tak pe ke??

Mila Ahmad said...

mila pun ada twitter tapi xreti guna. cantik header...

nuyui a.k.a miss YUI said...

almk..yui xde..so xfhm la apa2..hihi.

are_lin@yu said...

hihi bab twet2 ni au tak tau lgsung..hehehe..ayu blh drive fatin tp klu nk wt drift tak tror..haha

Falsya said...

penah cube nak ber-twitter tp mcm pening..terus xmasuk2 acc twitter smp skang..hehe..

roziahojijie said...

wah . ade twitter . kite takde . tak tahu guna lah .

Alisha Residenc said...

anda boleh sila pertukaran pautan, sila? Saya akan melakukan perkara yang sama,
laman saya http://alisharesidence.blogspot.com/
berharap anda jangan keberatan

teha said...

kite xde twit :) hahahaha !

kay_are said...

sepatah pun aku tak reti pasal twitter.. rettwit, follow, difollow... takde idea T__T wat twitter ikut kawan camni r jadi nye.. =P

adan said...

kawan pernah tolong sy cara nak main tweet ni.. tp serius sy xpandai langsung.. baik layan fb ngan blog.

farahadilah said...

farah cari twit atin xdop pun! lama dah...

fae jamal said...

fae pon ade twitter tapi mcm xfhm nak guna cemana..adoi! kesian kan fae..hehe

eita said...

langsung tak buka twitter...

waa...jiwang tu..
main pandang2 langit bagai ni..
huhuh

~~oOpEt~~ said...

cantik la header baru :) comei

ARTIKEL RAKAN BLOGGER