Wednesday, May 11, 2011

NAMA TEMPAT PELIK DI MALAYSIA

salam..

asyik dok google2 je, tetiba jumpa satu website ni, ada senarai nama tempat2 pelik di malaysia. memang pelik! tak pernah dengar pun ada!! haha dan nama tempat aku duduk sekarang nj tergolong jugak dalam senarai nama tempat2 pelik ni. haha. nak tau?? jom kita tengok!!


PERLIS

- BONGOR KUDONG
-UTAN AJI
-CUPING
-BETIS PATAH
-TAMBUN TUALANG
-KAMPUNG Y
-MARHOM KAYANG
-SIMPANG EMPAT KANGKUNG


KEDAH

- TIKAM BATU
-MEGAT DEWA
-PADANG CICAK
-PERMATANG KERAT TELUNJUK
-SUNGAI DERHAKA ( KAT TERENGGANU JUGA ADA)
-KG TELEKONG
-ULU MELAKA
-GURUN
-BALING
-KAMPUNG NAMEK
-KG TENGKORAK BATU


PERAK

-PARIT
-DINDING
-LUMUT
-TITI SERONG
-MENGLEMBU
-PAPAN
-PUSING
-MAMBANG DI AWAN
-KG TEMPE
-KG BATANG BERGEDIK
-HUTAN MELINTANG
-BOTA


PULAU PINANG

-JARAK ATAS
-BALIK PULAU
-GERTAK SANGGUL
-KG SERONOK

KELANTAN

-KG PAK BADUL
-KG PALEKBANG
-TUMPAT
-KG PAUH BUTUT
-KG PASIR LALAT
-SG SATAN
-PENGKALAN KUBU
-KG PINTU GENG
-KG BUNOHAN
-KG LAWA
-GERTAK LEMBU
-GERTAK SERONG
-KG PEK


TERENGGANU

- KG ALOR TERBO
-KG WAD SEMBILAN
-KG BATU RAKIT
-KG IMAM LAPAR

-KG NASI DINGIN
-KG GONG BADAK
-KG GONG PAK JIN
-KG PASIR PANJANG
-KG PADANG HANGUS
-KG FAKIR
-KG KUALA PING
-SUNGAI DERHAKA ( SAMA DGN KEDAH)
-KG LANGGAR
-KG LAPAN OTAK
-KG CACAR
-LORONG SURAU
-KG JERUNG
-KG BAWAH ATAS TOL
-CHUKAI
- KG TELAGA BATIN
-KG BOGEL


PAHANG

-JANDA BAIK
-FELDA NEW ZEALAND
-DADA KERING
-CHE NOR
-JANGKA BANTU 13
-LUBUK PAKU
-KAMPUNG TEMIN
-BANGAU

SELANGOR

- BATANG BERJUNTAI
-BAGAN TENGKORAK
-SABAK BERNAM
-TEBOK PULAI
-TEBOK PERIHUN
-TEBOK PERENGGAN
- TEBOK MUFRAD
-TERBOK MARJAN

NEGERI SEMBILAN

-JALAN DATO SIAMANG GAGAP
-KG PENAJIS
-BATANG BENAR
-KAMPUNG JAMBU LAPAN
-BONGEK


MELAKA

-BATANG TIGA
-PULAU BESAR
-TANJUNG BIDARA
-BUKIT PIATU
-BUKIT BERUANG
-AIR KEROH
-ALOR GAJAH
-SEMABOK
-DURIAN TUNGGAL
-DURIAN DAUN
-BUKIT SENJUANG
-UJONG PASIR
-AYER LELEH
-KAMPUNG JAWA
-BATANG MELAKA


JOHOR

-GELANG PATAH
-PASIR GUDANG
-BATU PAHAT
-KLUANG
-KG TEMU JODOH
-KG SERI BUNIAN
-TONGKANG PECAH
-GUNUNG LAMBAK
-KG PONOROGO
-PARIT BOTAK
-PARIT SONTO
-KG PUTERI MENANGIS
-SEDENAK
-FELDA AIR TAWAR
-KAMPUNG BENTONG


SARAWAK

- KG WIRELESS
-KG BEKAKAP
-BAWANG ASSAN
-KG BUANGSIOL


SABAH

- MENGGATAL
-KG BARU JUMPA
-FELDA ICEBOX
-MEROTAI


fuh penat. banyak kan. sebenarnya banyak lagi nama pelik2. haha aku senaraikan yang penting2 je okay? haha. aku dok kat chukai sekarang. antara nama tempat pelik. dok kawasan bukit mentok. haa lagi pelik. haha tak penah aku dengar kat sini. 1st time. hehehehe.

korang??? dok tempat yang nama pelik jugak? bagitau la. hehe


26 comments:

nub said...

kampung mata gigi ayaq. harhar

Shafiza said...

KG WIRELESS? Ada wireless ke? Haha..macam2 nama...

norain.ibrahim said...

kat Alor Gajah melaka ade satu kg name die GAJAH MATI.. kg aku la tuh.. (=

Dee Chicuita said...

takde takde..bangi tak pelik! kahkahkah

aCeraP :) said...

ada lg..ekoq kucing kat blah sempadan kedah penang haha

azuha rahimi said...

kg pasir lalat ade ke kt klntan?=.='

wansyu said...

salam ziarah :)
Post yang menarik..
Kelantan ada Kg. Pulau Melaka..sebelah kampung saya, Kg. Kedai Lalat tapi skrg dh tukar nama jadi kg. Kota Jembal

merahitujambu said...

pelik tpi benar.ekekeke..
comel jee nama pelik2 tu..xth pon tau..

Dekcik said...

ape ke pelik nme2 tempat 2..hahaha..

jemput singgah..
http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/05/juvana.html

ini aku? said...

rasa nak gelak je. tapi itu le uniknye hehehe.

ada aku kesah said...

kampung wai la paten.bukan kampung Y. simpang 4 kangkung tu kt aloqstaq bukn kt perlis :)

nelly said...

batang berjuntai dekat dengan tempat nelly ..
=p

Tauke Budu said...

nasib baik kg saya tak termasuk dlm senarai.....lucu gila nama kg bogel mesti malu time nak isi borang time kena tulis nama alamat

P0polita said...

Nama Bongek pun ada ka? huhu pelik pelik.. first tyme dengar

Cik Ezy said...

hahakk,.
klaka giler name kg,.
hak3

velasrizal said...

kg temu jodoh? hmm nk pegi sana lah

h A n Y S said...

mostly nama2 tu klakooo~ hahaha~ adehh~

Miss Tira said...

Parit Sonto? Mesti ada Usop Sontorian kat situ kan.. Hehehe. Oh ada lagi. Dekat Johor ada Kg Parit Jerman. Dia dekat-dekat dengan area Pontian..

bunga said...

xde pun nama kg bunga..haha..

Myfrin's story said...

Salam, fatin. Waa...Menggatal tu dekat saja dengan Kg Melawa, Sepanggar Bay. Lebih kurang 10 minit dari bandar Kota Kinabalu......:D

sizuka[Izzati] said...

hahaha.yg bestnya dkt pahang ada felda new zealand kan.so kalau nak g new zealand tak jauhlah.jom pegi nz!tetiba :P

sahromnasrudin said...

kampong saya kampong wi fi hehehehee

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
diy bumbung kereta karat

wehhhh kalau kampung sri bunian, johor tu dah dekat ngan kampung aku lahhhh..... dan berdekatan juga dengan kg Puteri menangis....so kampung aku kat antara keduanya...

pelik kan ...

nazirah said...

hahaha rajin betul kamu fatin
good good
good info ni :)

Cik Kim said...

hai. tertarik dgn entry nie.
terengganu, kg BATU RAKIT.
kim dulu skola menengah dekat sane, SBPI BATU RAKIT. and terengganu banyak lagi nama tempat yg pelik2. hehe.

:)

Miss Tira said...

Kat Johor ada Kampung Parit Jerman. Hehehe.

ARTIKEL RAKAN BLOGGER