Sunday, May 29, 2011

KENAPA AKU TAK MENANGIS PUN? HIHI

salam..

aku balik ke kemaman semalam. lepas tu penat sangat sampai on9 pun sambil pejam mata. kahkah. penat gila. hoyehh.. tapi best la. segala2nya best. nanti la aku cerita. kehkeh.

dan entry kali ni aku nak bercerita pasal kisah aku tengok wayang dengan mama kat klcc. tengok filem nur kasih the movie la. maklumlah, berhajat sangat nak tengok. hik hik

kitorang sampai klcc pun dah lewat. plan tengok wayang pukul 2.30. pukul 2.15 baru kitorang sampai kat TGV tu. dah la panjang gila beraturrrrrrrrrrr.. panik gila aku ha. haha takot tak dapat tengok nur kasih, takot tiket habis dan macam2 la. kalau tak de, terpaksa la kitorang tengok karak dan terpaksa melupakan hasrat nak tengok nur kasih the movie.

beratur punya beratur, pukul 2.25 baru sampai kat kaunter. terus tanya pasal nur kasih. nasib baik ada. tiket satu rm11. aku rasa nak rebah. hahahaha sebab kat tempat lain rm8 je. :P so dua tiket rm22 la. hehe lepas tu dah boleh masuk wayang.

aku dapat hall number 1. tu la, dah 7 bulan aku tak tengok wayang kan. mama tanya, bilik num berapa? aku cakap.. ni haa. G17. mama tengok la signboard, sampai 12 je. mama kata mana ada 17. haha adess, aku kata yang mana satu ek number hall tu? wakakaka. serius aku dah lupaaaaaa.. round punya round, jumpa la hall 1 tu.. depan sekali. masuk je la.

orang tak ramai pun. g 17 dan g 18 tu seat kitorang rupanya. kahkah aku main mintak je seat kat kaunter tu. :P nak tau, 2.45 baru la citer nur kasih tu bermula. masa tu aku ingatkan kitorang salah masuk hall dah. sebab sepatutnya tayang pukul 2.30. nasib baik betol. mama kata kalau salah masuk, tengok je la apa yang ada. haha

line handphone tak de pulak. tak sempat balas msj faiq dan abil. adess.

lepas tu cerita bermula...

jom tengok pic2 sedutan dalam filem nur kasih. aku amik semua ni kat google ;D


poster nur kasih..

mia sara ni pegang watak mariam. anak kepada aidil.. masa ni nur bagitau mak dia kata dia mengandung..
diorang sangat rapatt. sampai tido pun sama..

ni scene kat sawah padi ha. hehe


nur dan adam. sweet la diorang ;D



mariam dan nur..

masa ni nur baru lepas keguguran. kan dia hamil. tapi gugur. adam sedih sangat. menangis kat tangga. nur menangis kat dalam bilik..


comel sungguh. hehe


masa ni ada gadis nama apa ntah. ju kot. hehe dia nak cakap dengan adam. tapi adam panggil nur suruh nur yang layan dia. kehkeh nur sempat cakap, baik2 ya bang. hehehe


mia sangat comel. setiap scene nampak comel gila!


ni tak ingat la scene pasal apa =,=


'nur takot abang terbabas kalau nur bagitau nur mengandung'. serta merta adam tekan brek dan hampir2 nak masuk dalam sawah. kahkah scene ni betol2 buat aku nak tergelak. punya la tahan. lucu gila!


tapi jujur aku akui, filem ni tak buat aku menangis langsung. bergenang air mata je. tapi tak menitis pun. aku tak tau kenapa. aku memang sensitif tapi aku tak menangis pun tengok filem ni. ekekeke..

aku penah menangis tengok cite ayat-ayat cinta, cite kabhi qushry kabhi igam. tapi cite ni takk.. waa. dah lama sangat aku tak tengok cite sedih2. haha aku dengan faiq dulu kerap tengok cite hantu dan cite lawak je.

rasa sedih time nur tu gugur, lepas tu time aidil tu kena pukul, lepas tu time adam dah nazak, sakitt. memang sedihh sangat masa tu. tapi hilang kesedihan aku bila adam tak mati pun. ada orang derma hati kot kat dia. dia selamat.

last2 dia mati pun masa usia dia dah tuaa. yang nur jadi afida es..yang aidil jadi rahim razali.yang adam tu sapa entah. aku tak tau pulak nama dia.. anak aidil, ilyas bila besar jadi norman hakim. yang mariam jadi sapa ntah. tak kenal. haha. yang anak adam n nur pulak, sapa ntah. lelaki ensem. nama saif. hahahah

oo ye, lepas nur gugur tu, tak lama lepas tu dia hamil lagi. tapi tak gugur la. anak tu la nama saif tu..

yang scene kat jordan pun best. keretapi berlanggar tu. hehe best2.. dan macam2 la lagi. sapa yang tengok tau la kan :P

suka sangat dengan watak adam. dia sayang sangat2 kat nur. masa nur mengandung, dia layan macam puteri je. hehe best2. aku baca kat google, ramai nak cari lelaki macam adam. aku pun nak. tapi beliau nama faiq.err. kehkeh. aku mencuba untuk menjadi seperti nur..

keseluruhannya aku rasa citer ni memang best. aku tak nak cakap cerita ni teruk ke apa ke, sebab kalau aku, belum tentu boleh buat filem macam ni. haha kalau aku memang pengarah filem terkenal, boleh la nak kutuk2 kan :P ending pun bestt. ok la. hehe..

mama aku kata, tak best. errr..

ada tak antara korang yang belum tengok?? ;D

entry seterusnya mengenai promosi triple a shop, kisah kat kl, kisah kat jengka dan makan nasi kerabu. 4 entry seterusnya untuk 4 hari akan datang. tunggu la ye ;D semuanya kisah pasal 2 hari aku keluar dari kemaman ni. hehe


* start blogwalking. jom!!*



16 comments:

nazirulhazwan~ said...

guwa xkan tgk!<--ayat seeorang yang anti dengan industri hiburan tanah air:P

Miera Jaafar said...

atin tgk tak cry?? biaq betoi?? hihihi tp mmg ramai ckp tak power sgt... tp miera baca dr apa atin cakap mcm bo..o ley je cerita ni... hihi thnx for the info

nelly said...

tak tengok lagi ..ramai kata sedih2 ~~

Tauke Budu said...

tak minat sgt nur kasih..nak tgk kung fu panda..skang dah smpai melaka..so boleh layan movie

Cik Embun said...

aku layan filem ni sorg2.. nak nangis tp aku tahan.. hik3~

nada hanis said...

haha memang tak best pon ! :D

cik azeya said...

hai, dah lame tak datang sini.

hehe.

dah tengok NKTM rupanya.
bergenang air mata?
hebat jugak fatin.

haha.

tengoklah cerite karak pulak.

ade orang cakap best.

hee

Gen2Merah said...

mesti jalan ceritanya menyentuh jiwa... layannnn.. hehe

A retarded kitty said...

boring :D

Republic Aku said...

2 bintang iklas di beri...tak percaya tengok...hehe

Myfrin's story said...

Salam, fatin. Baca cerita dari fatin saja pun, kak dah puas hati......:D

bunga said...

layan..ehhe..tapi xtengok g..

merahitujambu said...

tak nangis??org siap tangkap leleh tau...hehehe

chiLleD...!! said...

nk sgt tgok..tp apakan daya..kelntn xde pwagam..he

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

diy pasang sticker carbon fibre

warrrghhhh aku tak ade kesempatan nak tengokkk....

"miko itu nana" said...

hehe,,yg jadik anak nur ngn adam tu zain ruffedge..

ARTIKEL RAKAN BLOGGER