Thursday, May 19, 2011

GILAKAN MACAROON!!

salam..

aku baru balik ni. seharian aku berjalan-jalan di bandar chukai. hehe lama sungguh tapi best la tapi yang sedih sebab tak de duit sangat so tak boleh nak shopping tapi dapat makan kfc :P okay sila baca dengan separuh nafas je k. hehe. ada la beberapa pic yang aku amik. nanti la aku tunjuk. aku pergi dengan 'yuna' tu la. ekekekeke..

aku tak tau sejak bila aku jatuh cinta dengan makanan ni. adess. aku tak tau la kat mana aku tengok benda ni dijual tapi yang aku ingat aku penah tengok cara2 nak membuatnya kat cerita safiyya. sejak tu la aku nak sangat2 rasa..

apa benda tu?


MACAROON!!! *aku selalu tersalah sebut. aku selalu sebut maracoon. lagi sedap bunyinya kan? keh3*


aku usha2 kat paper. ada iklan pasal macaroon. 6 bijik rm35. aku terus pengsan. tak sempat nak amik handphone untuk order..

dan semalam aku jumpa satu website ni. kebetulan aku lepak kat page kemaman kat facebook. dah 6 bulan dok kemaman, baru nak lepak page tempat sekarang ni. ekekek. so ada sorang ni jual macaroon.

harga dia : RM30 untuk 15 bijik. maknanya sebijik RM2. kalau sekali dengan postage kena tambah rm10 kot tapi sebab orang tu dekat ja dengan aku, dia boleh hantar terus.

mama kata kalau ada duit beli la. kikikiki..

kata kenapa mahal sangat? wuu..

so.. aku kata..


OH MARACOON, BILA AKU DAPAT MAKAN HANG? *sempoi sikit guna loghat kedah*



ada orang cakap tak menarik pun, biasa2 je. saja2 la aku buat research sikit2 kan. haha ramaiiiiiiiii yang kata sedapppppp sangat2. tu yang lagi membuak2 keinginan aku untuk membeli. bukan manusia la kan kalau tak de keinginan untuk memiliki. cewahh..

seronok sebab yana kata 'yana dah rasa!! terbaik okayyyyyyy'.. *yana, give me five!*



biar la orang kata tak sedap pun. haha aku nak rasa dulu baru boleh describe macaroon ni sedap ke tak. tapi biasalah keinginan kan. sekarang keperluan yang diutamakan dulu. ada rezeki lebih, insyallah akan penuhi keinginan pulak...


makin lama makin terliur pulak. aih. saja aku letak pic macaroon banyak2 kat post ni. sebab aku nak sangat2 beliii.. hehe..

lagi rajin. dia pi search pulak cara2 nak membuat macaroon ni sendiri. nak tengok???


aku rasa nak meraung ja tengok.. hehe






17 comments:

sizuka[Izzati] said...

hehehehe teringin jugak nak merasa macaroon nih.comel je rupa dia.kihkih.

Akeyla Frr . said...

Hihihihihi :D
Sedap lah sys :D Jangan risau ,
lagi lagi perisa fav sendiri .
If keyla ? Keyla suka berry <3

ayu sleeping said...

sedapnya..tak dapat makan lagi si macaroon ni....bila entahnya

fatin6789 said...

ai fatin..hehe..rmate saya panadai wat benda nie..die dak kulinary..hehe..sedap gak...tapi saya tak suke manis sngt..hehe

http://fatinliyana6789.blogspot.com/

merahitujambu said...

warna menarik perhatian.tpi manis ya amat..

alinac lover said...

yong pernah beli 4 rm16 :)

Gen2Merah said...

fullamak.. 1st time tengok kuih ni tau.. macam sedap je.. warna warni lak tu.. nyummm nyummii..
salam kunjungan yaa

F~CiCAk said...

tak payahhh! jimattt!!!

asfira aminuddin said...

comel comel comel comel okay! nak mkn pun rasa sayang sgt! i tak penah mkn. tapi mahal and teringinnnyaa :)

Tauke Budu said...

nyum3...kalerful lagi...pandai nak tarik perhatian org...

Miss Tira said...

Macam burger pun ada juga, macam kuih dorayaki yang doraemon makan tu pun ye juga. Hahaha.

Azree said...

hehe...

1st time dengar makanan nie..

kalau tidak, memang tidak ketahuan makanan nie..

;)

sahromnasrudin said...

meriahnya kalerful lagi...mesti nak makan pun hati berbunga2 kan

Dee Chicuita said...

macam sedeap gilaa okay?? nak jugakk!!

nazirah said...

wah.. nmpk sdp
tp tkt nk mkn
rase ape ek?

h A n Y S said...

ye laaah~ ramai ckp sedapp~ hanys x jumpa lg yg kata x sdap..tp ada yg kata manissss..hanys dah lah ada kturunan kencing manis, takut kalau makan kang, ketagih...T____T
tolong lah fatin, mcm mana nak buat niii.. bak kata, 'mahu tapi malu'
haha

Sha.Az said...

salam. just want to share its actually macaron not macaroon. macaroon adalah sejenis biskut berasakan kelapa n secar senang nk fahamnye dia mcm biskut raya. ttp macaron yang anda post ni adalah french desert yang hanya diperbuat dari badam, putih telur dan gula. macaron ni mmg manis tp kalau pilih filing yang bersesuaian tak la rasa manis sgt. just nice jek. contohnye macam lemon filing, coffee, peanut atau coklat. btw, kalau rasa nk order boleh la cube order dari saya... kat sini.

http://ketuhar-shaaz.blogspot.com/

^_^

ARTIKEL RAKAN BLOGGER