Wednesday, May 18, 2011

HARI KELUARGA IPD KEMAMAN

salam...

akhirnya dapat jugak aku update blog. hehe dan semalam menjadi jugak gimik aku nak buat post auto publish. happy tak terkira la kan. wakakak. tak apa2, nanti aku nak buat macam tu la. best jugak kan :P :P

post kali ni banyak bergambar je la. yela, dah lama post tak de gambar kan. so hari ni memang banyak gambar. sebenarnya ada lagi banyakk. cuma aku upload sikit2 je la. selebihnya boleh la tengok kat facebook aku. tu pun tak la banyak mana. nak lagi banyak, meh umah aku. tengok kat laptop aku. wakaka..

semalam berlangsungnya hari keluarga IPD KEMAMAN di pantai teluk mak nik atau lebih dikenali sebagai monica bay. ala, yang aku selalu pergi dulu tu :P diorang kata 4tahun tak de hari keluarga, semalam baru la ada.

err. meh je la kita layan pic2, sambil aku bercerita. ehehe

aku dan mama. kitorang masuk pertandingan teka biji betik. haha tapi kalah la. aku teka 143 biji. mama 155 biji. jawapan 325 biji. yang menang dapat basikal wooo.

pagi2 kanak2 kena senaman :P

ni la terompah gergasi.. hehe

acara : bowling buah kelapa. orang ganu panggil buah nyiur. buah kelapa tu baling kat botol2. kalau jatuh pin dia la menang. hee

acara : bawak getah dengan straw. err. mama masuk! yang pakai baju warna merah tuu..

ni pasangan diorang! hehe..


mama sudah bersedia. hehe

acara : amik gula2 dalam tepung. hehe ni perempuan..

lelaki pulak. kanak2 je la yang masuk..

acara : mencari harta karun. di sebalik kertas tu ada tertulis satu benda untuk kanak2 dan dua benda untuk kategori dewasa untuk kita cari. contoh : payung. sapa2 yang ada payung, peserta kena amik dan bawak ke pengadil. 10 orang terpantas akan menang. yang dewasa pulak 3 orang ja. hehe.

aku masukk!! hehe. mama yang amik pic ni..

acara sudah bermula! hoyehh. bertolak2.. berlanggar2.. hehe tapi aku kalah. nak tau sebab apa? tunggu, ada pic2 kat bawah lagi ya. hehehe..

acara : pancing ikan dalam botol!

acara : makan buah epal

acara : meniup belon! hehehe aku takot belon :P xpenah masuk punn. hehe

acara : terompah gergasi! hehe best. sampai terjatuh2..

acara : tarik tali! aku tak tau kenapa aku suka pic ni. wakakaka :P

tarik lagi! tarikkkkkkkk!

acara : lambung telur! hehehe best2. kaum ibu dan bapa je masukk. hehe telur susah nak pecah sebab pasir kan. kalau jatuh kat bawah pun dah dikira kalah..

bukan senang nak tengok telur terapung2 macam ni :P

acara : musical chair!

budak kecil yang comel. hehe apa agaknya yang dia tengah fikirkan..

ini wawa. jiran sebelah rumah :)

langit biru nya petang semalam. dengan laut biru. suka sangat pic ni!


indahnya ciptaan Allah..

acara : kupas buah kelapa, abah masuk!! hehehe..

suasana di pantai maknik :)

num bertuah aku. tapi tak menang pun. yang geramnya num 0262 dan 0264 disebut2. 0263 taknak pulak dipanggil! grrrrrrr..

ni la task yang aku dapat masa aku masuk acara mencari harta karun tu. punya susah. hahaha so aku surrender je la. tu sebab kalah :P pelik2 betol untuk kategori dewasa ni. hehe..

dari pukul 8 pagi sampai 6 petang, wajahku sudah berubah seperti ini. sudah tiada bedak, lipstik dan sebagainya. yang nampak macam udang kena bakar! haha panassss.... berkilat2..


tapi memang best la. seronok! tapi penat. sampai sekarang rasa lagi sakit2 badann. rasa lagi lenguh sana sini. yela lari ke sana sini. adess. hehe..tido semalam pengsan. langsung tak jaga. hehe tak sempat nak mesej faiq sebelum tido. dah zzzz dulu..


best kan? :P

15 comments:

Rtp Farra Arisha said...

:)) seems really happening ...

Amy Syaquena said...

wah bestnya meriah sungguh...

Amy Syaquena said...

wah bestnya meriah sungguh...

merahitujambu said...

muka kamo dh kilat nnt ngelupas ok...hehehe..seronoknyaa kamo.bila la nk rasa hari keluarga eh

*Miss Syahnia* said...

wah suma ni anak2 polis erk ;)

bestkn join famly day..
tp kat opis ni takde pun nk
buat famly day ;(

Farah Shamsudin said...

bestnya bila ada famly day macam ni kann..boleh kenal sesama sendiri..

Gen2Merah said...

wahh, lama x jenguk blog fatin ni..anyway meriah sngt hari keluarga tu...

Miss Tira said...

Hitam muka kamu main panas. Pakai losyen banyak-banyak ya. Cantik gambar langit tu. Birunya. :)

Cik Ezy said...

lame xmaen sukaneka camni..
best je..
haha..
cam prnh g je kat pntai ni..
huu

HaDi said...

X mandi k family day 2..mcm buat tepi pantai je...
btw berapa jumlah sebenar biji betik 2? ada 400 x? sy teka..=)

velasrizal said...

wah meriah bangat kat sana

h A n Y S said...

SERONOK nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! *jerit*

SANGAT2 seronokkk!!!

*jeles*

;p

zacky ~786~ said...

waaa lame tak men tarik2 tali.. seronok... best la.. nk ganu laa.. hehe

NOOR FATIN said...

farra : tau xpe ;D

amy : aah meriah sgt ;D

merahitujambu: tu la. mcm udang kena bakar. hehehehe..

syahnia: aah semua anak2 polis. hehe xpe2, nanti ada la tu ^__^

farah, best dapat kawan baru! ;D

gen2merah: aah.. hehehe seronok sgt!

miss tira, aah dah hitam. xde losyen apa2. tunggu je la putih balik. kui2. hehehe tu la. cantik sungguh ^_^

cik ezy, ni pantai teluk mak nik!

hadi : pantai ni xleh mandi la. bahaya. hehehe bijik betik ada 325! hehehe..

velasrizal, aah meriah ;D

hanys, meh la sini!! ;D

zacky : heehe meh la sini main tarik tali. best!;D

Akeyla Frr . said...

BESHNYAAA !

ARTIKEL RAKAN BLOGGER