Monday, May 2, 2011

BIARLAH TAK CANTIK PUN, JANJI ADA ORANG SAYANG. HEHE

salam

sesiapa yang nak tengok sapa menang teka teki aku hari tu, boleh la klik SINI

aku banyak banyak idea sangat nak update. berlambak2. tapi aku tak nak update semuanya dalam masa satu hari. hehe aku susun elok2 ikut susunan la ye. aku sekarang akan buat satu hari satu entry je. tak nak la satu hari 10 entry. hehehe :)

post kali ni aku nak ceritakan tentang perkara semalam. apa yang terjadi dan sebagainya. weeee. walaupun aku tak jadi pergi kenduri kat skudai, abah aku bawak kitorang pergi kenduri kat area kemaman la. kenduri itu bertempat di dewan berlian, chukai, kemaman.

jom la tengok gambar2nya :)


gambar ini diambil semalam. shawl tu aku dapat hadiah dari chanteq hijab. sebab menang contest. hehehe thanx! aku dapat 4 helai shawl + 1 inner.. shawl yang berbeza2 jenis dan warna. tapi aku suka gila yang ni. peh. warna lembut gila dan sesuai sangat dengan aku. selesa gila time pakai!! hehe.. memang la tembam kan. biar la :P kulit aku dah makin okay sejak2 pakai sabun resdung permata hijrah. alhamdulillah :)



jom kita tengok suasana di perkahwinan anak kawan abah ni. cantik wehhhh. terpegun aku. hehe


ada tarian masa ni. aku sampai pun dah nak dekat pukul 3. masa acara memotong kek, aku tengah makan. so tak dapat la amik gambar. pic diambil selepas makan. hehe. pelamin dia cantik............. waaaaaaaaaa.. bestnyaa!!



ni mama. hehe kusyuk betol dia tengok orang menari..



cantik la bila tengok kerusi dan meja dibalut dengan kain putih. cantiknyaaaa..



meja makan pengantin.. panjang gila woo. hehe menteri besar terengganu pun ada masa aku tengah makan. aku makan tak habis lagi, dia datang salam dengan abah. hehe tak sempat nak amik pic :)



keluarga kawan abah pun makan sekali dengan kitorang. maklumlah kami tiga beranak je :P. nampak tak air tu?? macam2 jenis air dihidangkan. pergi je amik. haa pilih mana air korang nak. aku minum sirap dan bandung! memang sedap. dua kali pergi amik air. hehehe



kalau korang perasan, yang baju putih tuuu, yang lelaki pakai songkok tu, adalah pengapit pengantin. pengapit pun cantik dan hensem! kalau tak salah, adik beradik pengantin sendiri la. pengantin yang pakai baju warna peach tu. tapi nampak dari belakang je la. heeh..



sempat la mama amik pic dalam dewan ni. nak jugakkkkkkkk. haha

besar jugak dewan ni :)


lama jugak diorang menari. hehe..


masa nak balik, sempat snap meja pengantin. hehe..


dari sisi :)


ni la buah tangan yang kitorang dapat. ada cawan, bahulu dan gula2. 3 kotak kitorang dapat. heehhe.. dah 3 orang :P



suka sangat gelang tu. buah hati beli kat sabah dulu. sesuai sangat dengan baju yang aku pakai :P


serius, aku jatuh cinta sangat2 dengan warna biru muda. hehehe banyak dah barang2 aku warna biru muda sekarang. hehe. sengaja aku pilih warna tu. sebab lembut dan sedap mata memandang. aku mula berangan2, nanti time aku yang kahwin, tema mestilah warna biru muda. time tunang warna putih+ pink. auw auww. gediknyaaaaaaaaa. hahaha..

tak apa, sekarang dah umur 22, kalau fikir pasal kahwin, orang tak kutuk2 sangat la. cuba kalau sekarang tengah amik upsr, fikir pasal kahwin, mula la kena lekuk. hahaha dulu2 masa aku darjah 5, aku berangan nak kahwin umur 21 tahun, tapi sekarang dah 22, dah terlebih target :P :P

mungkin 2 atau 3 tahun lagi kot. lagipun  hehe aku tak nak kawin dengan orang lain. nak dia je. tak kira :P tapi kalau time bergadoh, mesti cakap, tak nak kawin dengan tak nak fikir pasal kawin lagi. hahaha tapi semalam bukan main mesej buah hati cakap nak buat majlis perkahwinan macam tu :P :P berangan tinggi2 tak apa kan, sekurang2nya ada cita-cita dan matlamat untuk sempurnakan semua tu :P

semalam jugak, ada orang cakap aku ni tak lawa la apa la, lebih kurang macam tu la kan. memang la aku terasa dan aku sedar diri aku memang tak lawa, tapi biarlah, biarlah tak cantik pun, asalkan ada orang sayang, tak cantik aku pun , aku ada family, buah hati dan kawan2 yang amik berat pasal aku. so aku tak kisah sangat la. cantik ke tak cantik belakang kira, yang penting jaga maruah diri dan orang lain. ^__^

aku selalu usik abah aku, cakap aku ni la anak yang comel cantik dan gebu. kahkah. aku cakap nanti kang orang tak tau yang mana satu pengantin kang :P ;P tapi, bagi aku la kan, tak salah puji diri sendiri kan, asalkan tak mengganggu orang lain. aku sayang diri aku okay. diri sendiri :P
kalau la kita tak puji diri sendiri, sapa nak puji lagi kan? hahaha. tak apa, aku tau siapa diri aku. aku sayangggg diri akuuu :P

bestnya warna biru mudaa... *berangan lagi*



26 comments:

Cik Ezy said...

gmbr pengntin xde ke?
ke cik ezy yg xprsn?
hoho

Siti Mashitah Saidin said...

fatin bila lg?

NOOR FATIN said...

ada tu, tapi xnampak muka. dari belakang je. keh3

Nurfazilah Cipa said...

comelnye kaler biru laot nih:)

Marya Hana . said...

fatin, u ngan mama u sama ah.
macam kembar .. hehe.. :)

Azree said...

Gaya cakap macam dua bulan lagi nak kahwin jer..

Hehe~

;)

Miza Yusof said...

tak salah puji diri sendiri dan sayang diri sendiri kan. asalakan kita mengganggu orang lain :)

dya mohamad said...

fatin bila nak kawen?weee:PPP

Bella Bell said...

bnyknye gambar..rajin betol dia upload..hehehe~~~

nelly said...

untung de orang sayang ~

cik teynteyn said...

hehe..

same la ngn kite.

asal gado je , mesti cakap :

tanak kawen.
HAHA..

lelaki ni mesti layan kan aje kak. Girlfriend kn... haha

tak saba tggu sis kawen. hehe

cik teynteyn said...

hehe..

same la ngn kite.

asal gado je , mesti cakap :

tanak kawen.
HAHA..

lelaki ni mesti layan kan aje kak. Girlfriend kn... haha

tak saba tggu sis kawen. hehe

nazuha said...

aka suka baca entry fatin ni...adik,setiap ciptaan ALLAH tu semuanya cantik.cuma kecantikan itu berbeza-beza.adik pun cantik jugak...manis comel...cuma pasal hubungan tu lah kan akak nak bagi pandangan sikit..akak ada pengalaman berkawan 3 tahun setiap kali akak solat akak doa pada ALLAH supaya akak dikurniakan suami yang baik,yang boleh bimbing akak jadi isteri yang baik.akak siap doa lagi "YA ALLAH sekiranya polan bin polan ni baik untuk aku kau mudahkan lah jodoh kami..tapi YA ALLAH kalau polan bin polan ni tak baik untuk aku kau gantikan dia dengan orang yang lebih baik untuk aku"...sungguh dik...tak lama lepas tu akak putus dengan polan tu...dan ALLAH gantikan dengan org yang lebih baik dari polan tu..alhamdulillah...syukur.dan akak dan sidia akak tengah merancang majlis untuk kami nanti...kalau jodoh kita dah sampai tak payah tunggu lama jodoh tu akak datang juga..nasihat akak,adik serahkan semuanya pada ALLAH sebab dia tahu apa yang terbaik.semoga hubungan adik dan sidia adik tu diberkati dan dipermudahkan...take care ye...

Gen2Merah said...

makkk aiii.. meriahnya majlis kawin di sini ek... semoga berbahagia buat pasangan pengantin hingga ke anak cucu

Gen2Merah said...

hehehe.. ingatkan pengantin pempuan yang baju kurung biru ni.. hehe

Miss Tira said...

Hahaha, nape asyik tangkap kerusi kosong je ni. Ouh berangan ni ea. Hahaha. Anyway, peduli apa orang nak kata. Go on with you own life. :)

F~CiCAk said...

kena simpan duit :P

Mujahadah said...

fuyoooo... dh macam royal wedding :P

h A n Y S said...

selamber je ckp tak cantik, agak kekurang ajaran d situ..ish! masing2 ade kelebihan n kekurangn masing2..

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
abu nak Tanya kenapa cermin sebelh kiri

Masih ada yang sayang pada mu
Masih ada yang rindu pada mu
Mengapa disesalkan diri mu
Senyum senyum selalu

Masih ada yang sayang pada mu
Masih ada yang rindu pada mu
Mengapa disesalkan diri mu
Senyum senyum selalu
Masih ada yang sayang pada mu

kecantikan wanita bukan setakat luaran sahaja tetapi yang paling sempurna di nilai dari kecantikan akhlak yang berjaya menambat hati lelaki....

Arpiiz said...

pernah juga pergi wedding dekat dewan macam tu, memang best..^^

.:padie_eyla:. said...

kawen nanti jemput.! haha

Woofer Storm said...

mcm best je ni..hehe nak gak ikut skaki..heheeee

merahitujambu said...

betul2..biar tak cantik janji org sayang..setuju sgt..tpi awok cantik apa..ehehe

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

pic pengantinmnnya tak jelas..ke sy yg rabun huhuhhhhhh

CahayaCintaIlahi said...

bestnye kawen kan
neway suke meja pengantin tu
nice je.. huhu dan kaler biru
itu pun mmg nmpk wah nice huhu :)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER