Saturday, March 5, 2011

PERLU KE TAK LETAK 'CONTENT WARNING' NI??

salam

Brrpp.. alhamdulillah. kenyang makan bubur lambuk. mama buat tadi. kui kui. sedapp woo. ada aku snap gambar bubur lambuk. nanti la aku upload yaa.. hik hik

Aku selalu blogwalking dan masuk contest. semua orang tahu kan? tapi boleh kata banyak blog yang aku terjah ada benda ni. 'content warning'.


Kena tekan i understand and i wish to continue, kalau nak masuk ke blog. kalau malas, tekan i do not wish to continue.

Boleh aku tau apa fungsi sebenar benda ni yang diletakkan dalam blog? sebab ramai orang pakaii. aku paham la jugak omputih ni. ONLY SUITABLE FOR ADULTS. tapi kalau blogger bawah 18 tahun? err.. err

Dulu masa mula2 aku ada blog, bila aku masuk blog sapa2 yang ada benda ni, aku mesti tekan i do not wish to continue. sebab kan adult content. so aku rasa mesti blog ni blog lucah. aku pun tak berani la tekan. ahaks!

Aku boleh terima kalau mereka guna 'content warning' ni.. untuk blog mereka yang peribadi sangat. maksudnya, dia bukan jenis blogwalking, komen blog orang sana sini, promote blog sendiri kat mana-mana laman sosial dan macam biasa, u follow i, i follow u~~

Kalau jenis blog yang suka blogwalking, macam mana? jujur hati aku, aku rasa sedikit rimas. aku pernah baca blog orang lain, letak 'content warning' punca mereka takkan masuk blog orang tuuu.. kalau tak masuk, traffic naik jugak tak??

Apa pendapat korang? perlu ke tak letak 'content warning' ni kat blog? atau tak perlu? atau mungkin ada alasan munasabah yang dapat menjawab pertanyaan aku ni..

Aku luahkan perasaan ni sejak-sejak aku klik satu blog ni, sementara nak tunggu loading, aku pergi toilet, bila aku tengok laptop, keluar benda tu la pulak. tekan lagi sekali baru masuk dalam blog beliau. macam road block la pulak. keh3

Pleaseee. apa pendapat korang?

16 comments:

Ekha Miranda said...

stuju! menyemak je kot ltak mnde ni..klu bdak bwah 18thun klik i do pun still leh masuk bace..

xtau la org len pk camne lak..hu :p

Nur Farah Hani said...

fara ta suke.. ehhehe.. leceh la kalo ader benda tuh... kekadang time mood tak ada.. muncul lak benda tuh terus tekan do not wish to continue.. tak pun klik pangkah terus.. wakakaka.. erh boleh ekr?? eheh lupa.. da lama tak bw so tak jumpa benda2 cengini...

Chuck said...

takyah letak. buat semak jer. haha.

Balqis Riza said...

itu polisi die je..ade certain org ltk sbb dorg sedar apa dorg tulis mgkn not proper for kids under 18..
kalau sj2 letak pon tak slh..mgkn sdr blog tak best so sj2 la letak..

mcm wen, blog die letak..cube la ko tanya die knp die letak..

anyway im fine with this..at lis i know what to expect bl masuk blog die..mgkn blue, mgkn tak best, mgkn mcm2..it wont be created if it doesnt have reason..

tekan je la i do pon..bkn kena bayor..taknak baca, wat dek je la..haha

Fieda said...

tak perlu letak.....:(

NOOR FATIN said...

balqis: wen lain. dia bukan jenis blogwalking, pegi follow org then ckp i follow u, u follow i.. hahaha dia buat pasal dia je. tak kisah sangat pnn. yg ni kalau blog yg slalu sgt BW. tarik pngunjung. lama2 rasa rimas jugak. agaga. lagipn tenet kat sni agak slow la~~ wuu. kalau aku kat kulim, ok la, tenet lajuu..wuuuuu.. hehe

bunga said...

xletak pom xpe rasanya..

jeepsu said...

rasanya blog aku takda menatang warning tuh an? heheheh :)

tomato said...

same ngan ceq ! dolu tym bebudak memang tak berani tekan..takut kuaq macam2..skrg dah boleh kawen berani r.. miahahahah :P

Nurulbadiah Lai said...

bg nurul mende ni semak..
paling malas kalu ade content cam ni..sure2 rasa cm nak pangkah je

mie said...

kalo betul2 adult content..
baik diletakkan..
eheheee

kay_are said...

x perlu letak kot.. nak watpe pun.. em

*luv Syahnia* said...

betul tak suke ni..
lagi2 kalo komen yg siap ada
word vrfcation..adehh letih btl

sahromnasrudin said...

saya rasa tak perlu..ia jelas menyusahkan bakal pembaca kita..seolah2 blog kita ini suatu ancaman plak huhuhhhhh

Imran nyambek said...

patut ke blog gua ade benda ni?haha

misz FaTiN said...

tak perlu kot.. huhu

ARTIKEL RAKAN BLOGGER