Saturday, March 12, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER LELAKI VS PEREMPUAN

salam

lama tak join segmen ben ashaari. aku banyak idea nak update tapi tetiba rasa nak join segmen beliau pulak hari ni. heheh idea2 yang lain, lain kali la aku update!

segmen ben ashaari : blogger lelaki vs perempuan :)

banner beliau

jawab soalan2 berikut:

soalan ini dijawab oleh blogger perempuan:

1) dalam memberi pendapat dalam entri, apakah blogger lelaki benar-benar ikhlas?
-yup. kebanyakan nya memang ikhlas dan kalau diorang tegur, mesti tegur tak de tapis2 dah. hakhak apa yang lahir dari hati diorang, diorang akan tulisss. :)

2) blogger lelaki malu nak letak gambar? kenapa?
- entahlah. mungkin sebab diorang memang pemalu ataupun taknak dedahkan identiti sangat. kebanyakan blogger terkenal dengan isi entry diorang sedangkan, gambar diorang pun xde, nama pun bukan nama betol tapi diorang tetap dapat tarikan dari blogger2 yang lain. maksudnya, rupa paras tidak penting. :)

3) pada pendapat anda, kenapa lelaki berblog? secara umum.
- untuk mengisi masa lapang. mereka bukan la lelaki yang jenis melepak tak tentu pasal, yang suka bersosial, keluar tengah malam,. subuh baru nak balik, semua tu tak berfaedah. lebih baik berblog, dapat ilmu pengetahuan, dapat ramai kawan2 dan mungkin jugak kerana minat. kebanyakan lelaki yang berblog ni hati dia baik dan senang didekati :)

4) blogger lelaki lebih mudah dapat ramai follower berbanding perempuan. kenapa?
-sebab isi entry yang menarik dan menarik perhatian pembaca! bagi saya, blogger2 lelaki lebih menonjol berbanding perempuan. sifat semulajadi yang kelakar jugak mampu menarik pelbagai golongan untuk terus membaca entry mereka.

5) blog lelaki yang wajib anda masuk setiap hari.
- nak kata setiap hari tu tak la, sebab sekarang jarang BW. selalu masuk blog ben ashaari, nescafe+milo, imran nyambek, hamzah, heidi syafiq, hiro sebab entry2 dalam blog diorang kelakar2 dan mencuit hati.. saya akan baca bila hati saya tengah sedih. konfirm tersenyum sorang2. hakhak

6) jika anda blogger lelaki, apakah anda akan letak di dalam blog anda?
- mungkin letak lambang Manchester United besar2. ahaks :P


sekian, sampai di sini saja. ada pantun untuk korang.

pecah kaca pecah gelas,
lepas baca, harap balas.

errr.. tak de kaitan! hakhak.


tempah barangan istimewa untuk yang tersayang, klik banner bawah ni..

5 comments:

Nur Farah Hani said...

pecah kaca pecah gelas.. nak balas la nih.. ahahaha..

ta smepat nak joins egmen ba kali ini.. ;p

Un Phat Lee said...

peminat mu rupenye.haha

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1. Blogger wanita yang cun melecun kalau letak gambar ‘camwhore’ pasti akan dikunjungi ramai pengunjung walaupun tulisan tak seberapa sangat. Tapi cuba kalau lelaki letak gambar ‘camwhore’. Mesti ramai meluat…
2. Blogger wanita tak perlu bermain SEO kerana mempunyai pengunjung tetap yang akan singgah kembali walaupun menulis pasal bermain makeup tapi blogger lelaki yang tiada paras rupa kena cari isu-isu terbaru untuk mendapat pengunjung sesat.
3. Blogger wanita boleh menulis entri dengan gaya gedik dengan perkataan manja tapi cuba blogger lelaki buat ayat camtu.. Memang kena kutuk ‘kaw-kaw’.
4. Blogger wanita tulis pasal pergi makan kat KFC je tapi dapat komen ribu-ribu. Lelaki kalau tulis pasal makan kat ikan bakar terapung Umbai pun takde sapa sudi jengok. Huhuhuhu.
5. Blogger wanita tulis pasal hal teknologi menjadi sesuatu yang menakjubkan. Ramai yang puji memuji tapi kalau lelaki dah tak heran dah.
6. Blogger wanita boleh dapat ratusan komen sehari tapi blog lelaki perlu entri yang betul-betul kuat baru boleh dapat komen yang cecah ratus. Itu pun ambil masa.

Myfrin's story said...

Salam, fatin. Setuju, blogger lelaki memang ada sense of humor....:)

Novelgurl said...

Salam singgah dri blog En.BA =)

ARTIKEL RAKAN BLOGGER