Sunday, March 27, 2011

CARA KETAWA YANG POPULAR

salam

dua hari tak update blog. internet betol2 buat perangai. dush2! haa. aku dah tumbuk broadband ni. geram3! rasa nak belasah2 ja. hahaha. sabar je la den.

dalam laman sosial ke, dalam sms ke, cara gelak aku mesti lain2. dan aku selalu usha2 profile orang lain, ada je cara gelak yang berbeza dan menarik hati. ketawa tu mampu menghilangkan resah di hati. betol tak? takkan nak nangis sepanjang masa ja kot. hehe. aku sempat kaji sikit2 cara2 ketawa yang popular digunakan oleh orang ramai pada masa kini termasuk aku! dan termasuk orang lain. hik hik..

ketawa ke gelak? sama je kan?

1) HAHAHA..
- gelak standard. ramai gelak hahaha macam ni..

mungkin macam ni rupanya..http://www.emocutez.com

mungkin la...

2) KAHKAHKAH
-gelak galak

erk? entah kenapa aku letak nama gelak galak. hahaha.. mungkin rupanya macam ni..http://www.emocutez.com

aku selalu guna kalau seronok komen dengan kawan2. hehe..

3) HUHUHUHU
-gelak sopan. aku tau pasal gelak ni masa aku form4. ada mamat ni suka sms kawan aku, sikit2 ada huhu kat belakang. haaa. haha..

mungkin dia gelak macam ni..http://www.emocutez.com sopan dan rasa terharu sikit. hehe..

4) HUAHUAHUA
-gelak sawan.

aku selalu gelak macam ni. tapi tak la aku ni sawan. hahaha. kenapa suka macam ni? ni macam gelak besar la. gelak kejam pun ada jugak kadang2. hahaha.

mungkin macam ni gayanya..http://www.emocutez.comteruk kan? haha..

5) KUIKUIKUI
-gelak geli hati

bila geli hati dengan sesuatu benda, mesti nak gelak, kuikuikui. mungkin macam ni..http://www.emocutez.com

6) HIHIHIHI
-gelak ala hantu

hihihihi. buat gaya sikit macam hantu. konfirm seram.. heheh mungkin macam ni..http://www.emocutez.com

7) HIK HIK HIK
-gelak sinis.

hik hik hik. macam gelak sinis la kan. hahaha. mungkin macam ni..http://www.emocutez.com

8) HARHARHAR
-gelak hamzah. kenapa nama gelak hamzah? hehe klik SINI. aku xtau la kenapa dia suka gelak macam tu. kat header pun ada. hehe 1st time aku dengar orang gelak macam ni. so aku namakan gelak hamzah. hamzah, pinjam nama kejap, boleh? hehe..

mungkin gelak macam ni..http://www.emocutez.com


9) HOHOHO
-gelak blur

aku kalau gelak hohoho ni kiranya macam blur sebab tak tau nak balas apa lagi. hahaha. sebab tu aku letak hohoho. bukan hohohohorlicks tu!! heheh..

mungkin macam ni..http://www.emocutez.com

10) KEHKEHKEH
-gelak platipus. err. aku tau pasal gelak ni dari platipus. nak kenal? klik SINI. haaa. hehe platipus, pinjam nama jap? heheheh..

mungkin macam ni..http://www.emocutez.com

ye dak sayang?

11) HUEHUEHUE
-gelak hiro. sapa hiro? klik SINI. hiro, pinjam nama kejap? hahaha. 1st time aku dengar orang gelak macam ni. dari hiro la. atau lebih dikenali dengan nama amir. err..

mungkin macam ni hiro gelak. http://www.emocutez.com ica lari terus. hehe..

12) WAKAKA
-gelak gembira

ni macam gelak over jugak la kan? haha.. sebab dia gembira. ada satu grup nama wakaka. ingat tak? aku ingat alam je. haha..

mungkin macam ni...http://www.emocutez.com

13) HAKHAKHAK
-gelak tak cover

memang tak cover gelak dah kalau macam ni haaa. dasyat. hahaha..

mungkin macam ni kot..http://www.emocutez.com hahahahha..

cukup la 13 gelak yang selalu orang gunakan. waah. tak sampai sejam aku buat post ini. yihaaa. hehe. aku dapat idea nak buat post ni masa tido. aku perasan aku selalu guna bermacam jenis gelak dalam laman sosial atau sms. hehe..

dan 100% nama dan keterangan dari aku sendiri. yeah. sori kepada hamzah, platipus dan hiro sebab guna nama korang. aku tau gelak macam tu pun dari korang jugak kan. hehe..

hanya untuk menghiburkan hati. tiada kena mengena antara yang hidup atau yang mati. terima kasih!

korang suka gelak yang mana?

jangan http://www.emocutez.com aku sudah.. peace.


18 comments:

platipus said...

kehkehkeh..aku terhibur tengok benda2 comel gerak2..

hamzah ian said...

everybody want to love

bunga said...

kah..kah..banyak rupanya gaya suka..hahaha..

semua bunga buat..har..har..

nelly said...

haha .nelly tak pasti di golongan mana ..=p

sizuka[Izzati] said...

HAHAHAHAHA comel~!

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

ada macam2 jugak rupanya...
hehhe...
OE selalu guna yang itu jelah...
hehe...
(n_n)

Miss Tira said...

Wakawakawaka, gelak Shakirah. :p

Anna Suzana said...

hahahahaha like thise entry ... tapi i gelak macam2 cara ... hihihihi

Nur Farah Hani said...

fara gelak ehehehehe.. macam mana tuh.. ekekeke.. ahahahaha.. :p

terasa banyak la pulak cara ketawa nih.. ahahaha.. xd

Wan said...

kreatif3

siap terjemahkan lagi makna setiap jenis ketawa tu.

yahahaha

sahromnasrudin said...

sy no 5 kot..suke gelak geli hati kui kui kui....

qin said...

hahaha..yg ni no 1 pnye,biasenye sye slalu gne.
tpi klau yg no 4 tu mmg xbleh bla r..lwak:)

merahitujambu said...

ahahahah..tgok keadaan gelak..kalau gelak over depan mak mertua kena reject plak..heee

mie said...

gelak style gue xde ke?
heheheheee

kay_are said...

banayk rupe nye ye.. bese tau pasal haha, hihi, huhu, ngan wakaka tu je.. yang len jarang2 dapat.. lagi 1, ahakz!

hiro said...

hue hue hue..


gua gelak sopan sambil mengekal ciri jejaka pilihan.

hahaha.

nn said...

apsal takde gelak "ha ha ha ha"



hahahaha

lavender harum wangi said...

apsal aku punya gelak takde? kahak kahak kahak~ :">

ARTIKEL RAKAN BLOGGER